3 Nisan 2009 Cuma

GIGI BECALI

Gigi Becali 2 yıl önce 3.5 milyar dolarlık servetiyle Romanya'nın en zengin işadamıydı. Ancak geçtiğimiz yıl sonunda inşaatçılık ve müteahhitlikten kazandığı paranın büyük bir kısmını yaşanan ekonomik krizin ardından kaybettiğini ve bankada sadece 2.68 milyon doları olduğunu, 108 milyon dolar da alacağı olduğunu açıklamıştı. Aşırı milliyetçi, muhafazakar kimliğiyle tanınıyor ve bunu her ortamda sergilemekten de çekinmiyor. Steaua Bükreş'e sahip olduktan sonra ise Aralık ayında bir müslüman olarak hıristiyan bir takıma uğursuz geldiği gerekçesiyle Türk teknik direktör Yüksel Yeşilova'yı kovmuştu. Aşağıdaki resimde Becali'nin Bükreş'teki sarayına İsa heykeli yerleştiriliyor.

Rumenlerin büyük bir çoğunluğu bu adamdan nefret ediyor ancak sahip olduğu güç sayesinde etrafa saldığı korkudan dolayı birçok kesim de O'na bulaşmaktan çekiniyordu. Ancak yaşanan yeni bir gelişme Rumen savcılarının daha cesurlaştığını gösteriyor. Dün gece yapılan 5 saatlik toplantının ardından Becali'nin, sarayını basan polisler tarafından kelepçelenerek gözaltına alınmasını sağladılar. Savcıların taktığı isimle "Halk için tehlikeli biri" olan Becali bu yıl başında 162 bin dolarlık Mercedes'ini çaldığı iddia edilen 3 kişiyi kaçırmakla suçlanıyor.

İddiaların kendisini bitirmek için hazırlanan bir komplodan ibaret olduğunu söyleyen Becali soruşturmanın süreceği 29 gün boyunca tutuklu kalacak. Geçtiğimiz yıl Rumen Futbol Federasyonu, Becali'ye ligin son haftasında karşılaştıkları rakiplerine maçı kaybetmeleri ve Steaua'nun şampiyon olmasını sağlamaları için 2.3 milyon dolarlık şike teklifinde bulunduğu gerekçesiyle ceza vermişti.

Adın gibi cici olsana be adam!

3 yorum:

Sinan Kolat dedi ki...

Rumen Ergenekon'u gibi bi hava sezdim, Rumenlerin yasayacagi kafa karisikligini simdiden sezebiliyorum :)

Tunç Komutekir dedi ki...

İDAMLIK... zaten öyle götürüyor polisler baksanıza

varol döken dedi ki...

egemen güçler böyle arada bir dokunur gibi yapar ki egemen olamayan güçsüzler güç eşitliği var falan sansın...

hapse girse orası da saray olmayacak mı? paraya kimse dokunamaz geçiniz...