25 Nisan 2009 Cumartesi

FENERBAHÇE 1 - 2 ANKARAGÜCÜ

Biri bana şunu açıklayabilir mi? "Futbolcular sahtekar en büyük taraftar" diye bağıranlarla 10 dakika sonra "Deivid golü attıktan sonra sevinen taraftar" farklı mı? Ayrıca taraftarların futbolculara bağırmasına hak vermiyorum. Aralarında var tabii o formanın hakkını vermeyen ama bence bağıracakları biri varsa o kişi Aziz Yıldırım olmalı, Aragones ve Güiza'yı bu takıma getirdiği için. As futbolcu anlamında eksikleri de çoktu ayrıca Fener'in bugün. Sivasspor da bugün kazandıktan sonra zaten bu maçın önemi Fener için daha da azalmıştı. Onlar için artık tek bir hedef var, kupa. Ligde bol bol gençleri oynatıp bari faydasını görsünler.

11 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Kim getirirse getirsin, bir profesyonelin işini bu kadar kötü yapmaya hakkı yok Ali.

Empati yapıp kendini düşün. Her profesyonelin kötü zamanları olur. Sen de arada sırada paylaşıyorsun burada bizimle ama genel olarak işine dört elle sarılmışsın. Aşama kaydetmişsin ve çizgin başarılı. Habertürk de gel benimle çalış demiş. Atıyorum kafadan, 2 misli de maaş veriyor.

Haketmek yerine o parayı alemlere mi akacaksın ?

İş ahlakı denen birşey var.

Güiza ayakta duramıyor yav. Orospuların koynundan çıkmıyor adam.

Selçuk dediğin adam 6 senedir bu kulüpte. Bir gram ilerlemediği gibi geriye gitti. Bir de taraftara dayılanıyor.

Şu maçta oyunu bırakıp topsuz olarak Selçuk'u bir izleyin. Ben ekran başında öyle yaptım. İnanamazsınız yahu. Fenerbahçe'den kontrat bekliyor bir de utanmadan. İstediği para 1,500,000 €. Kebapçı çaycısı kılıklı herif.

Aziz Yıldırım eleştirilmeli elbette ama bu adamları getirdiğinden ötürü değil işleyen bir yapıyı bozduğu için. Hesabını genel kurula verir, bugün divanda tonla laf yedi zaten, çıkıp da konuşamadı iki satır.

Ama futbolcu taraftar için oynuyor ve kalitesi düşük olsa bile ellerinden geleni yapmalılar. Ben de o çabayı sahada görmeliyim. Başlarım onların tafrasına.

Destek de bir yere kadar.

Turgay Keskin dedi ki...

Maçta futbolculara sahtekar diye bağıran kesimle Deivid'in golüne sevinenlerin hepsi aynı kişiler değildi. Bir kısım sürekli Aziz Yıldırım aleyhine bağırırken diğer bölüm onları ıslıkladı. Biraz ikiye bölündü yani. Tabii futbolcuları yuhalayıp gollere sevinenler de yok değil, onları anlamak gerçekten zor.

Öldürmeyen intihar dedi ki...

Yine mi yenildik yahu,
en az futbolcular kadar ilgiliyim ama

KP dedi ki...

@ Alper Öcal

Tek Kelimeyle ağzına sağlık abi. Sinirden düşündüklerimi ifade edemezken çok iyi oldu bu yorumun.
Dediğin gibi destek de biyere kadar. Kötü yapılan şey desteklenir mi? Birisi bana bunu açıklasın asıl.
Herşeye rağmen hala bugün maça giden, nerden baksanız 10.000 kişi vardı. Bu insanlar hala bişey bekliyorlar.
Aynen senin bahsettiğin gibi İş Ahlakı çok önemli. Aldığın paraya saygı, seyirciye saygı v.s.

Ayrıca Selçuk'la taraftar arasında zaten samimiyetine inanmadığım, her an tekrar patlayabileceğini düşündüğüm ilişki bu gece bitmiştir. Arkadaş, sen zaten bir kez bu seyirciden protesto yemişsin, ne bu artistlik. Artık yatacak yeri yok. Bi de artist parayı beğenmiyor. Ulan ne yaptın ki ne istiyorsun hıyar. Sanıyo ki büyük takımlarda oynayacak.
Gerizekalı, seni ancak benim Fenerbahçem gibi, ederi olmayan adamları toplamakta üstüne olmayan takım oynatır. (Bkz. Guiza,Maldonado,Josico,Edu,Kazım,Gökhan Emreciksin,Ali Bilgin,Yasin v.s.)
Sen sanıyomusun ki Almanya'dan seni alıp oynatsınlar. Hep menejerlerin halt etmesi bunlar. Sen şöylesin aslanım sen böylesin diye diye olmayan bişeyi varmış gibi gösteriyolar. İşte sonuç...

Hele Aragones tam bela. Yaw, "kaybetmeyi haketmedik" açıklaması nedir yahu? Noolur biri bana mantıklı bi izahta bulunsun...

tofi dedi ki...

valla dün maca gittim ve gördüm ki, ilk dakikadan itibaren parayla tutulduklarını sandıgım bir avuc kişi aziz yildirima hep istifa cagrisinda bulundu, baslangıc guiza nın o golu kacırması oldu, sonra ikinci yarı boyunca topa ayagına geldginde selcuk yuhalandı- neden sadece o anlamadım- ve guiza nın o düsen suratını gormek üzücü oldu, istifaya cagrilması gereken bence hoca olmalı, cıkan denizin yerine ısındırdıgı josico yu almıyıp, kurtarıcı gibi alexi soktu, hakem de kötüydü bence ama moral hersey, dun macı kaybettiren, sadece iyi gün dostu olan fenerbahce taraftarıdır, hiç bir zaman bjk gibi olamıycaz cok yazık...kombineye para verip, küfür etme hakkını elinde sanıyorlar, yoksa mac 0-1 ken yenilecek top oynanmıyordu, ama o pek inandırıcı olmayan penaltıyla ipi cekildi fenerin, bu moralle bu takım kupayı da almaz, selcuk un yerinde de olsam giderim, bu taraftar sana ısınamamıs dün bir kez daha anladım.

KP dedi ki...

@tofi

Maçı nasıl seyrettiğini anlayamadım.

Takım tel tel dökülürken nasıl yenilecek futbol oynamıyorduk diyebilirsin anlamıyorum.

Ayrıca ben taraftarımızın futbol bilgisinin hep iyi olduğunu düşünürüm. Nitekim bu kadar kötü oyundada tepkisini ne küfür ne de başka bişeyle dile getirmiştir.
Bunun yerine son derece imalı olarak oley çekmişlerdir. "Kötü oynuyorsunuz ve bizde bundan hiç hoşnut değiliz" i daha nasıl anlatsınlar.
Ancaaakkk sen kalkıp buna alkışla protestoda bulunursan adamı yerler.

Herşey ylan tek gerçek taraftar.
Selçuk'lar gider, Guiza'lar gider, Aziz'ler gider ama biz hep burdayız ve biz en doğal hakkımızı isteriz.
Çünkü imkanları düşünürsek, Fenerbahçe'nin bu durumda olması kabul edilemez.

Herkezin dediği gibi, evet Aziz Başkan kulübe çok katkıda bulunmuştur. Seviyesini yükseltmiştir. Bunların hepsi doğru ama Kulübün asıl vitrini futbol takımıdır. 12 yılda sen maddi olarak diğer takımlara fark atmışsın. Ama dönüp bi bakıyorsun hala borçlarıyla uğraşan GS bu 12 senede 7 şampiyonluk sense 4 şampiyonluk almışsın.
Demek ki, stratejin yanlış. Hem de çok yanlış.

Ya futbol takımını sen kenara çekilicen adam gibi birine bağlayacan ya da komple gideceksin. 12 sene'lik deneme olmaz. Bu artık açık ve net olarak görülmüştür. Yeniden bu sefer bambaşka olacak teranesini okursak önümüzdeki sene şampiyon olur sonra 2 sene ya GS'ye ya da BJK'ya şampiyonluk veririz. 1 ileri 2 geri. Mehter Takımı bile 2 ileri bir geri yapar.

Bir soru, Kocaeli devre arasında bir transferler yaptı. Muhtemelen hepsi bedava, sizce Guiza ile kıyaslarsak ne dersiniz? Dikkat edin ne Ernst'ten bahsediyorum ne de Kamanan'dan onlar ayrı hikaye.

Sen Real Madrid veya Chelsea değilsin. Sen bir Lyon'sun. Nerde gördünüz Lyon'un Senna'yı Xabi Alonso'yu, Eto'o yu almak için uğraştığını. Lyon bile şampiyonlar liginde başarılı olamadıysa sen nasıl bahsedersin bundan. Popülist yönetimin sonu dükü görüntüdür.

Biraz kızgınım kusuruma bakma.

ygtylmz dedi ki...

Dün Maraton üst tribünde yerimi aldım . Bütün maç tepkimizi gösterdik . Asla küfürlü olmadı bu . Gole sevinmedik . Bizim tribündeki kimse sevinmedi . Özellikle biz Aziz Yıldırım istifa diye bağırdığımızda bizi ıslıklayanlar sevindi . Dün açıkcası protestomuzu iyi yaptık . alkış tuttuk sürekli ardından o forma kutsaldır nasip olmaz herkese , gözümüz yoruldu biraz yavaş oynayın , maşallah bu takım harika top oynuyor gibi tezahuratlarla tepkimizi gösterdik .

UzunPaslar dedi ki...

yazıya katılıyorum. deivid'in golüne kale arkası tribünün bu kadar çok sevinmesi beni de çok şaşırttı. aslına bakarsanız deivid'in sevinmesi de şaşırttı.

ıslık, yuhalama olaylarına gelirsek; benim anlamadığım aziz yıldırım'ı istifaya davet eden grubun karşısında ayrı bir grubun onu savunması fakat selçuk'un yuhalanmasına herkesin katılması oldu. işin özüne bakarsak aslında ikisinin de aynı kökten geldiğini görürüz.

tofi dedi ki...

ben iyi dediysem, onlardan kötu diildik diyorum ama sen her hata yapanı ıslıklarsan, adamda moral kalmaz, guiza denen adama bir allahın kulu destek vermezse, her zamanki gibi iki stoperin arasında ezilir büzülür, kacırdıgı gol pozisyonundan baska da top gelmedi bence, top alsın diye sol acıga gelip top alıyor, fenerbahcenin en iyi zamanında her zaman alex ve deivid cok iyi oynadı, gerisi yardım etti, asıl sorun 2 sinde bence, takıma artı güc katan adam bunlar, ve sezon boyunca yoklar, oraya guiza diil drogbayı alsan hiç bir sey yapamaz bu sistemde, herkes elinden geleni yaptı bence, ben guizanın suratını görunce üzüldüm, cunkü yalnızları oynuyordu, hele boşver gibilerde teselliyi bouzid veriyorsa, o taraftara bence yazık, ve toptan anladıgını da sanmıyorum, bu takım frankfurt macında tüm zamanların en iyi admaı alexi bile ıslıkladı.

Tunç Komutekir dedi ki...

Alper Öcal çok haklı bir yazı yazmış ağzına yürepine sağlık.Fenerbahçe iyi de olsa kötüde olsa maçlara gidiyorum ve kendimce destek olmaya çalışıyorum.Ankaragücü maçında bana kimse iyi oyun,pozisyon,gol gibi klasik şeylerden bahsetmesin. 85dakika Ankaragücü oynadı biz seyrettik. Guiza bitmeninde ötesinde tükenmiş,diğerleri inanılmaz kötü.Yürüdüler demek bile hata olur.
Suçu kimde ararsak arayalım , bence suçlu BU FUTBOLCULARA!! FENERBAHÇELİLİĞİ , ÇUBUKLU FORMAYI , İSYANKAR RUHU anlatamayanlardadır. Rıdvan'ın bir sözü vardır Fenerbahçe futbolcusu kötü oynayabilir ama kötü mücadele edemez diye ; inanılmaz doğru bir laf ama anlayabilene. Onbinlerce genç adamın içinden yabancı oyuncuları saymazsak en fazla 15-20 tane şanslı insansınız çünkü FB de oynuyorsunuz . Bu kadar mı ruhsuz , bu kadar mı kişiliksiz futbol oynanır. Sizlere son sözüm koca bir YUH. Tribünden değil ama buradan.Fenerbahçe sevgisi anlatılamaz yaşanır. uğurlar ola...

alperensaylar dedi ki...

tribünler tiyatro olmuş, maratonda bile boşluklar iyice artmış, takım desen tv ye kafa attırma isteği uyandırıyor, yönetim hala utanmadan suçu üstüne almıyor. bir insan 12 senede yaptığı hatanın daha fazlasını nasıl 10 ayda yapar anlamıyorum, bilen veya anlayan var mı acaba?