7 Nisan 2009 Salı

ŞAMPİYONLAR LİGİ PREVIEW

Şampiyonlar liginde oynadığı son 21 maçta yenilmeyen, evinde ise üstüste 19 maçta mağlubiyet almayan M.United, İngiltere'de hiç kazanamayan Porto'yu konuk ediyor. İngiliz ekibinde sakatlığı bulunan Rio Ferdinand'ın oynaması zor gözüküyor. Haftasonunda ligde alınan Aston Villa galibiyetinde golü atan 17 yaşındaki Macheda'nın da yedek soyunması bekleniyor. Sir Alex Ferguson "Çok güçlü bir takımla oynayacağız" derken Cristiano Ronaldo yine Real Madrid'e transferiyle ilgili bir soru gelmesi üzerine "Bu kulübü seviyorum. Benim için doğru kulüp M.United" cevabını verdi. Porto cephesinde ise teknik direktör Jusealdo Ferreira "Avrupa ve Dünya Şampiyonu bir takımla oynayacağız. İyi oynuyoruz ve Old Trafford'daki ilk galibiyetimizi alacağımıza inanıyorum" dedi. Ortasaha oyuncusu Cristian Rodriguez ise hatalarından çok şey öğrendiklerini ve çok daha iyiye gittiklerini, M.United karşısında sakinliklerini koruyarak anın tadını çıkarmaya çalışacaklarını söyledi.


Arsenal ile Villarreal de çeyrek final ilk maçında İspanya'da karşılaşacak. Arsenal'de işler yolunda. Premier ligde 17 maçtır yenilmeyerek ilk 4'e girdiler ve FA Cup'ta da çeyrek final oynayacaklar. Adebayor, Fabregas ve Walcott gibi sakatların iyileşmesi de Arsene Wenger'i sevindiriyor. Wenger "Onlara tekrar kavuşmuş olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu sezon çok sıkıntılar yaşadık. Ama işler yavaş yavaş yoluna giriyor" dedi. Ancak Arsenal'de Van Persie, Eduardo ve Diaby sakat oldukları için forma giyemeyecekler. Kaleci Manuel Almunia "Burada önemli anılarımız var. Ama iki takımda büyük değişiklikler oldu. İyi bir maç çıkaracağımızdan eminim. İkinci maçın Londra'da olması da bizim için avantaj" dedi. Villarreal ise sahasında tek bir şampiyonlar ligi maçı bile kaybetmedi. Teknik direktör Manuel Pellegrini ortasaha oyuncusu Cazorla'nın sakatlanarak sezonu kapatmasının şokunu yaşıyor. Pellegrini "Cazorla'yı özleyeceğiz. O'na ihtiyacımız vardı. Ama elimizden geleni yapıp Arsenal'i yeneceğiz" dedi. Eski Arsenal'li Robert Pires ise "Buraya 17 maçtır yenilgi almayarak geldiler. Ama Villarreal kimseden korkan bir takım değil. Zor bir maç olacağının hepimiz bilincindeyiz. Kazanabilecek güce sahibiz" yorumunda bulundu. İki takım 2006 Şampiyonlar Ligi yarı finalinde karşılaşmış ve Arsenal Villarreal'i elemeyi başarmıştı.

Tahminlerim; M.United - Porto: 1
Villarreal - Arsenal: 0-2

4 yorum:

H;M dedi ki...

bence M.United kaybetmez Villareal'de yenilmez tahminlerim:
M.United 3-1 porto
Villareal 2-Arsenal-2

reverdy dedi ki...

villa arsenal maçı berabere bitsin , başka bişi istemiyorum wengerden.

Genç Arsenal dedi ki...

ali abi yanlış yazmışsın. arsenal chelsea ile FA Cup yarı finali oynayacak. bu benden naçizane bir düzeltme olsun.

ayrıca yayıncı kuruluşada sallamadan edemeyeceğim. be arkadaş ne zaman yayınlanacak arsenal maçı. her turda biz takımımızı internetten veya tekrardan mı izlemek zorundayız. fb ile de eşleşmese henüz daha maçını yayınlamadılar. takım yarı finale kalacak tek maç olunca yayınlayacaklar herhalde. bu da takıma ne kadar değer verildiğini gösteriyor. izledik işte manu inter maçlarını. kaç kişi keyif aldı. bu maçta da manu nun bir sürprize mahal vermeyeceği ortada. yine sıkıcı bir maç olacak. yine internet yasakları dele dele bir maç izleyeceğiz.

PENNEARABIATA dedi ki...

@gunners. Tesekkurler, kafamdaki yari finali nasil olduysa ceyrek final diye yazmisim. Bunu da senin gibi gercek bir Arsenalli farkedebilirdi zaten. Yayin isine gelince acikcasi ben bugun villarreal-arsenal macini verirler diye bekliyordum, hem nihat var hem de daha cekismeli bir mac olur diye dusundum ama cristiano icin yediler by guzel maci. Neyse umarim old trafforddaki mac da iyi olur.