8 Nisan 2009 Çarşamba

ŞAMPİYONLAR LİGİ SALI MAÇLARI

Maçlar öncesinde yayıncı kuruluşun M.United-Porto maçını canlı olarak vermesindense Villarreal-Arsenal maçını ekrana getirmesini tercih ediyordum. Ancak 90 dakikanın sonunda iyiki bu maçı vermişler dedim. El Madrigal'deki maçı izleyememiş olsam da Old Trafford'daki maçı gördükten sonra futbol gecemin gayet güzel geçtiğini söyleyebilirim. Ancak özetleri izledikten sonra İspanya'daki maçların gollerinin çok daha güzel olduğunu gördüm. M.United'ın bu maçı rahat kazanabileceğini düşünüyordum ama Porto çok erken bulunca golü işler karıştı. İlk yarıdaki golleri iki takımın savunmasının büyük hataları getirdi. Rio Ferdinand'ın yerine görev yapan Evans C.Rodriguez'e, Bruno Alves de Rooney'e çok güzel asist yaptı. United son 4 maçta kalesinde 10 gol gördü. Oyunun genelinde ise Porto'nun bu maça çok daha iyi hazırlandığı ve konsantre olduğu belliydi. Cristian Rodriguez, Hulk, Lisandro, Lucho çok kaliteli futbolcular, transfer piyasasını yaz aylarında hareketlendirecek isimler olabilirler. United'da Ronaldo sahada yok gibiydi adeta. Taraftarlar Rooney'i daha fazla seviyor artık, O da bunun karşılığını veriyor mücadelesiyle, terini son damlasına kadar akıttı. Ronaldo ise Usain Bolt'un geçenlerde söylediği gibi hanım evladı gibiydi sahada. Yukarıdaki fotoğraf birşeyler söylüyor zaten. Her ne kadar benim için doğru kulüp Manchester United dese de kafasında Real Madrid olduğu belli. Manchester turu geçmek istiyorsa Porto'yu deplasmanda yenen ilk İngiliz takımı olmak zorunda ya da 3-3 veya daha gollü beraberliğe ihtiyacı var.

El Madrigal'den Arsenal yine iyi bir sonuçla, nispeten avantajlı ayrıldı. Senna Almunia'yı yaklaşık 30 metreden avlarken, ikinci yarıda Fabregas-Adebayor işbirliğinin ardından Togo'lu golcünün topu kontrol edişi ve ağlara gönderişi çok klastı. Pellegrini oynatmadı Nihat'ı. Arsenal Emirates'te Villarreal için bu sezonu bitirir.

3 yorum:

varol döken dedi ki...

arsenal işi bitirir diye düşünüyor insan ama futbol da insanın aklına fikrine çalımı koyuyor...

nerede bu sene manu kesin şampiyoncular, nerede aceto'da 6 şampiyon tahmini yaparken bir tane wolfsburg yazmayacılar, nerede ters köşelere yatmayasıcalar...

bence total olarak avrupa'da en büyük sürprizlerin yaşandığı sezonu yaşıyoruz tabi ki bilmiyorum totoştan sallıyorum:)

var mı bunun bir istatistiğini verebilecek arkadaş?

bjkmad dedi ki...

beter ol united
biraz daha dikkatli olsalar porto farka gidebilirdi.
united yatsın kalksın alves'e dua etsin.
ilk eşleşmeler olduğundaki tabloda favorinin united olduğunu düşünüyordum.ama gerek ligde gerekse CL'de ferguson'ın işi çok zor görünüyor.
porto 1 puandan fazlasını haketti kesinlikle,ama bu da gayet iyi bir sonuç.

kebabman dedi ki...

Porto'nun guzel bir stadi var.Stadlarinin yanina kadar giden metrolari da var.
Manchester'i elemek icin guzel bir avantaj yakaladilar.
Porto'da maci kilitlemeye calisip 0-0 a oynayacaklardir diye dusunuyorum.
Manchester elensin istiyorum :-)