17 Mayıs 2009 Pazar

MURAT MURATHANOĞLU'NUN ÖVGÜSÜ

Arkadaşlar öncelikle hepinize bu günlerde bana destek olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Hem bloga yaptığınız yorumlarla hem de attığınız e-mail'lerle ne kadar sevildiğimi, ne kadar doğru işler yaptığımı birkez daha anladım. Eksik olmayın, ne kadar teşekkür etsem azdır. Umarım en kısa sürede tekrar daha doğru bir ekranda sizlere seslenmeye başlayacağım. Sizi öldürmeyen şey, sizi daha da güçlendirir. Bunu aklınızdan çıkarmayın lütfen! Şimdi sizlerle Murat Murathanoğlu ile yaşadığım bir anımı paylaşmak ve sizlere özellikle nbaseverlere bir çağrıda bulunmak istiyorum...

Askerliğimi yedek subay olarak 12 ay yaptıktan sonra 2005 Ağustos'unda tekrar NTV'nin yolunu tutmuş ve bıraktığım yerden işime devam etmeye başlamıştım. Doğuş Medya, NBA TV'yi de bünyesine almıştı ve kanalda gün içinde yayınlanan 15'er dakikalık NBA Live'larda bir önceki gecenin nba maçlarının özetleri yayınlanıyordu. Askerden döndükten sonra yeni sezonda ben de bu özetleri anlatmaya başladım. Nba maçı anlatma tecrübem yoktu sadece askere gitmeden önce WNBA play-off'ları final serisinde canlı bir maç anlatmıştım o kadar. Nba Live'ı seslendirmeye başladığım ya ilk gündü ya da ikinci, tam olarak hatırlamıyorum. Akşamüstü Murat Kosova'nın masasındaki telefon çaldı. Kosova olmadığı için telefona ben baktım. Arayan kişi bu işin duayeni, bize Nba'i, basketbolu sevdiren insanların başında gelen Murat Murathanoğlu'ydu. Tanışıyorduk ama pek muhabbetim, samimiyetim yoktu kendisiyle. Açtım telefonu;
- Alo Murat Kosova'nın telefonu!

- İyi akşamlar, Kosova yok mu?

- İzinli bugün, Murat ağabey sen misin? Ali ben, Ali Okancı.

- Aaa Merhaba Ali, Kosova'ya birşey soracaktım ama sana da sorabilirim biliyorsundur belki sen de.

- Buyrun Murat ağabey, belki yardımcı olabilirim.

- Aliciğim, az önce Nba Live'ı izledim, kim seslendirdi bunu?

Bir an cevap veremedim. Sessizlik oldu. Aklıma hemen yanlış birşey söylemiş olabileceğim ya da kötü anlatmış olabileceğim geldi. Alçak ve tedirgin bir sesle;

- Eee şey, ben, ben seslendirdim Murat ağabey.

- Ali ciddi misin yawwww?!

- Evet Murat ağabey, yanlış birşey mi vardı?

- Hayır Aliciğim, yanlış birşey yok. Sadece kimin anlattığını çok merak ettim, kimse anlatan acayip beğendiğimi söyleyecektim. Valla bravo, ne kadar güzel seslendirmişsin.

- Doğru mu söylüyorsunuz, gerçekten mi Murat ağabey?

- Eveeet. Çok beğendim, aferin böyle devam et. Helal olsun valla, tebrik ediyorum seni.

- Çok teşekkür ederim Murat ağabey, bunları sizden duymak beni çok mutlu etti.

- Rica ederim, aferin aferin, böyle devam et.

O gün benden mutlusu yoktu. Pek iddialı olmadığım bir konuda, Nba maçlarını seslendirmede, çok önemli bir kişiden övgü dolu sözler duymuştum. O günden sonra Murat Murathanoğlu ile olan samimiyetimiz daha da gelişti. O'nun gözünde iyi bir Nba anlatıcısı olabilecektim. NTV'den ayrılana kadar da genelde Nba Live'ları ben seslendirmeye devam ettim. Ben şahsen Michael Jordan-Scottie Pippen ikilisinden dolayı bir Chicago Bulls hayranıyımdır. Haftada tek maçın verildiği dönemde, yanlış hatırlamıyorsam bir ara Kanal D'deydi ve Ender Bilgin anlatırdı, Chicago Bulls'un maçlarının verilmesi için dua ederdim. Şimdi Murat Kosova, Kaan Kural, Osman Sakallıoğlu ve İsmail Şenol bize Nba'yi sevdirmeye devam ediyorlar ben de fırsat bulabilirsem geceleri kalkıp izlemeye çalışıyorum. Artık bir süre çok daha kolay fırsat bulabileceğim galiba :) Ancak bunun çok uzun zaman alacağını sanmıyorum, ayrıyeten zaten yavaş yavaş da final serisine yaklaşıyoruz, sezon tamamlanacak.

Anının ardından sıra geldi çağrıya. Benim gibi Nba sevenlere bir duyuru yapmak istiyorum. Garanti, “nba skills challenge”a katılmak isteyen 13-18 yaş arası gençleri, temel basketbol yeteneklerini gösteren orijinal videolarını, 31 mayıs 2009 pazar gününe kadar www.nba-garanti.com sitesine yüklemeye davet ediyor. Gençlerin “top sürme”, “şut”, “pas”, “1’e 1 oynama” da dahil bireysel yeteneklerini sergileyen en fazla 2 dakikalık videolarına, site ziyaretçileri tarafından puan verilecek. En yüksek puanı alacak 100 kişi arasından uzman bir jüri tarafından seçilecek 30 genç, 19-21 haziran tarihleri arasında istanbul nba skills challenge kampı’na katılma hakkı kazanacak. Nba koçları ve oyuncularının gözetiminde yapılacak kampta, 30 kişi arasından performanslarına göre seçilecek 4 genç ise Ağustos’ta Orlando Magic tarafından Orlando’da düzenlenecek basketbol kampına katılacak. Kendi videolarını çekemeyen kişiler için NBA ve Garanti streetfilming (sokak çekimi) haftasonları düzenliyor.

Yarışma başlangıcı: 6 Mayıs
Street Filming: 16-17 Mayıs Caddebostan, 23-24 Mayıs İzmir Bostanlı
Son katılım tarihi: 31 Mayıs
İstanbul kampı: 19-21 Haziran Darüşşafaka
Orlando kampı: 3-7 Ağustos

Kendisine, yeteneğine güvenenlerin bu organizasyonu kaçırmamasını şiddetle tavsiye ediyorum.

http://tr.netlog.com/garantinba
http://www.myspace.com/garantinba
http://www.facebook.com/pages/Garanti-Skills-Challenge/73852529718
http://garantinba.hi5.com/
http://www.dailymotion.com/garantinba

9 yorum:

Adsız dedi ki...

reklami hikaye ile bağlamak cidden güzel olmuş tebrik

omega dedi ki...

"Ancak bunun çok uzun zaman alacağını sanmıyorum"

Derken sanırım bize yakın zamanda biryerlerde geri döneceğini mi anlatmaya çalışıyorsun :))

Her Yol Roma dedi ki...

Ali Abi, bahsettiğin kadro şu olmalı;

http://heryolroma.blogspot.com/2009/02/bir-efsaneydi.html

pclion dedi ki...

Ali abi, kısa süre sonra seni tekrar ekranlarda göreceğimize eminim, o yüzden karamsar konuşmaya gerek olmadığına inanıyorum. Habertürk'ün Okay Karacan sonrası böyle bir hamle yapacağını az çok tahmin ediyorduk zaten, Doğan holding artıklarıyla bu işi götüreceklerini düşünüyorlarsa yolları açık olsun diyorum, sen hiç kafana takma.

Sevgiler, Uğur...

beckham07 dedi ki...

senin için inşallah en iyisi olur abi ve inşallah ntv olur tekrardan.

alperensaylar dedi ki...

hakikaten habertürk son 1 yıl içinde hepimizi kahretti. önce okay karacan ayrıldı, tadı damağımızda kalan futbol klübü programı ve aynı zamanda okay karacan-mehmet demirkol-uğur melek 3'lüsünden mahrum kaldık. sonrasında zaten neredeyse 1 saatten az süreye sığdırdıkları bülent timurlenkle beraber yaptığınız programı kaldırmaları ve son olarak da bu son olay.

daha da ne habertürk izlemem:)

mell dedi ki...

yakın zamanda..

tv: nba de batı konferansı lideri dallas evinde orlando meciki ağırl..
insan 1: lan ali okancının sesi deil mi bu

kişi 2: galiba o. buraya mı geçmiş.

1: o zaman doğu konferansında haftanının oyuncusu seçilen ali okancıya içelim.

2: olur.

ebruli dedi ki...

ntv sporun telefonu deli gibi çalar ;) acemi çalışan ebru telefonu açar
- ntv spor
telefonun öbür ucunda türkiyenin en iyi spikerlerinden ali okancı vardır
-biliyorum nereyi aradığımı ebru ya senin sesinmiydi süperlig özetlerindeki
-aaaaaaaa evet bendim ali abi noldu bi yanlışlık mı yaptım
-yok yok iyidi aferin :D

HAYAL ETMENİN SINIRI YOK ...:D:D:D

jugador dedi ki...

bu güzel anektod için teşekkür ederiz ali abi. türkiye'de bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar kaliteli spor adamı var. benim için her şeyden önce okay karacan abi gelir ve sonra murat kosova. ben onların avrupa'dan futbolu ile büyüdüm. hiç unutmam o jenerikte dönen del piero'nun volesini :) şu an bu avrupa futbolu ve futbol ile bilgim varsa kesinlikle bu iki büyük insanın sayesindedir. onların ardından güntekin onay nam-ı diğer "günto" gelir. kare asım senin isminle son bulur.

kimi zaman ntv öğlen spor bültenlerinden kimi zaman ali sami yen stadının maç sonrası basın çıkışında röportaj kovalarken görürdüm. efendiliğiniz türkçe'ye hakimiyetiniz, ses tonunuz ve ekrandaki karizmatik duruşunuz benim için çok önemli idi.

belki de galatasaraylı olduğunuzu düşünmem diğer saydığım 3 isimden sizi kendime daha yakın hissettirmiştir. güntekin abi'nin beşiktaşlı olduğunu biliyorum murat kosova'nın da beşiktaş'a yakın duruşunu okay abi ise sanki fenerbahçeli... tabi bunların hepsi benim ekranda olup bitenleri yeni algılamaya başladığım dönemde kafamdan geçenler.

ama ali abi hangi kanalda ve hangi görevde olursan ol sizi hep takip edeceğim. (feysbukçu elemanlara bağlayarak noktalayayım) ve benim gibi düşünen bir milyon kisi bulabilirim!

esenlikler dilerim ali abi, kendinize iyi bakın zira siz bize lazımsınız...