21 Mayıs 2009 Perşembe

UEFA FİNALİ'NİN ARDINDAN

Maç ile ilgili yazıyı ya bu akşam ya da yarın sabah yazabileceğim. Şu an için şunları söyliyeyim; maçı üzerimde Mesut Özil formasıyla izledim ama Lucescu'nun kazanmasına gerçekten çok sevindim. Bu adam bu başarıyı hakediyor. Maç öncesi statta ve çevresinde yaşanan ilginç olaylar da vardı. Ben asıl yazacağım postta bunlardan bahsetmek istiyorum. Alman ya da Ukraynalılara bilet satmak isterken ellerindeki biletten olan iki arkadaşımızın hikayelerine çok gülecekseniz. Ama öncesinde maçın yayını, sahadaki futbol vs. yorumlarınızı bekliyorum.

19 yorum:

alperensaylar dedi ki...

abi finalde tabi çok isim vardı luce, mesut, diego, shakhtar vs. 3 büyükler ama maçtan sonra benim gözümde tek adam darijo srna'ydı. şahsi düşüncem beckham'dan bile daha iyi uzun top attığı yönünde bu arkadaşın ki diğer özelliklerine değinmiyorum bile. bir de abi belki sen bilirsin srna'nın boşnak ve müslüman olduğu gibi bir bilgi okumuştum bir yerde, senin bir bilgin var mı?

biglion dedi ki...

Diğer konuya yazmıştım, tekrar olacak ama kusura bakılmasın. Show tv.. Kupa merasimini bekliyoruz. Reklam var. NTVSpor'a geçip soğumayalaım diyoruz. O da ne? NTV spikeri Shakhtar'ın kupayı nasıl kaldırdığınından bahsediyor??? Dönüyoruz Show'a..5 dk sonrası stada bağlanıyor. Werder'liler madalya almaya geliyor, ardından Shakhtar kupayı alıyor. Kupa kaptanın elindeyken bir bakıyorz seremonideki herkes karşı maraton tribünün önüne ışınlanmış bir anda. Ne denir bilmiyorum?

dolab dedi ki...

daha iyi bi maç beklerken karşıyaka kasımpaşa maçından sadece kaleci hataları ile ayrılan bir maç izledim. aynı kısırlık aynı pas hataları orta sahada itişen oyuncular. sadece srna ve sayesinde daha rahat oynayan ilsinho ile terste sürekli top çıkardığı fernandinho fark yaratan isimlerdi. oynanan futbol neden uefa kupasının artık son oldugunu gözümüze soktu. yayın için ise diyecek kelime bulamıyorum. santralardan sonra yayına giren ve kupa seremonisini banttan vererek reklamla köşeyi dönmeye çalışan sanki taşradaki tefeci zihniyeti ile bize spor -hatta istanbulda oynanan uluslararası bir kupa finali- servis eden güzide tv kanalı. spiker ve yorumcu zaten daha iyisini beklemediğimiz isimlerdi. bu ülkede uefa kupasını kazanmış teknik adam ve -artık yorumcu olan- eski futbolcular varken niye spikerin yanında bir başkası yer aldı onu da anlamadım. belki reklamlardan gelen onca parayı bu kupa ile mazisi olan birine vermeyi çok görmüşlerdir. -belirtme ihtiyacı hissettim fb liyim-

zenmaster dedi ki...

Yayın tam bir rezaletti. 2.yarıya reklamdan maç başlamışken dönülmesi, bitiş düdüğünden sonraki sevinç görüntülerinin reklama kurban edilmesi ve kupa seremonisinin banttan yayınlanması. Tam bir fiyasko.

Maçtan ben keyif aldım açıkçası. Çoğu kişi sıkıcı olduğunu söylese de.

OKOROKWO dedi ki...

Seyır zevkı vasata yakın olan bır mac ızledık dun shaktar takımı ısteklı arzulu ve ınanmıslıgı ıle bırlıkte kupayı ne kadar ıstedıgını bellı ettı.weRDER bremen ıcın aynı seylerı soylemek zor.Ozellıle dun gordukkı dıegonun eksıklıgını cok buyuk bır sekılde hıssettıler.Umıtler orta alanda Mesuta baglanmıs ama gordukkı gelecek vaadeden Mesut Bır Dıego deıl.Yası kac bılmıorum ama dun sahada ayak basmadık yer bırakmayan hırvat Darıo Srnayı cok begendım.(Sag kanatta gokhan gonulun onune bu adamı koydunuzmu harıka ısler cıkarırlar).Mac yayını ıle ılgılı dıyebılecegım yıne bır yayıncı kurulus skandalı bana gore.Ilk uzatma devresıne 10.sanıyede baglandılar.Onu gectık bıde mılletı saf yerıne koyup kupa torenı bıttıkten 20 dakıka sonra bant yayını yaparak kupa torenını ekrana getırdıler.Oysakı kupa torenı coktan bıtmıs lucescu sahada kupayla tur atıp futbolcular dusa coktan gıtmıstı bıle.Son olarak solıcegım bu sene bır ıngılız bır ıspanyol veya fransız takımı Fınalde olsaydı atmosferı futbol kalıtesı ve seyır zevkı cok daha ıyı bır mac ızleyebılırdık.Tebrıkler Luce ve Shaktar.

erdersson dedi ki...

maç bitiminde hemen reklama girilmesi için ne denilebilir.endüstriyel futbol.

SİYAH ULAN! dedi ki...

maçı stadda izledim ben de o yüzden tv yayını hakkında bir şey diyemeyeceğim, yalnız okudupum yorumların %90'ı show tv yayın ekibinin ailesiyle(!) ilgili olduğu için az buçuk tahmin ediyorum ne kadar rezil bir yayın gerçekleştirdiklerini. oyuna gelince, genel olarak shakhtarın domine ettiği bir maç izledik, özellikle sağ tarafı kaptan srna ve ilsinho ile çok etkili kullandılar. dikkatimi çeken en önemli nokta ise hemen hemen bütün shakhtarlı oyuncuların diyagonal paslarla oyunu açma konusunda müthiş yetenekli oluşları, adamlar kısa pas atar gibi 40-50 metrelik milimetrik toplar attı. maalesef ligimizde bunu yapabilen oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. son olarak da tribünlerle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum, ben werderlilerin olduğu tribündeydim ve gerçekten müthişlerdi (werder adına maçla ilgili tek olumlu şey taraftarlarıydı sanırım). bu arada fb ve gs taraftarının olaylı derbisi sonrası herhalde yapabilecekleri maksimum olaylar budur diye düşünmüştüm yanılmışım, uefa finalinde bile birbirlerine girmeyi başardılar, kendilerini tebrik ediyorum..

H;M dedi ki...

maç yayını mükemmele yakındı. Ve bu maç lig tv'nin bize gece kondu yayını yaptığını belgeledi gözümde. Allah bildiği gibi yapsın .. o kadar para veriyoruz dünkü gibi bir görüntüyü 5 sezon boyunca göremedim ekranda. Yakın planlar genel çekim arka plan netlik hepsi güzeldi. Vah lig tv vah ...

can ulusoy dedi ki...

oyun bence kalitesizdi. shaktar kale önüne kadar güzel ve rahat gelebildi ama son noktaları koyamadılar bremen se yaratıcı oyunu yönlendirici oyuncu sıkıntısı çekti. atılan 3 golden ikisinde kaleci hatası olduğu aşikar.
maçın en kaliteli ve heyecan verici anları shaktar ın ilk golündeki aşırtma anı ve yine shaktarın polonyalısının şutunu alman kalecinin çıkartmasıydı. aslına bakılırsa bremen daha takım görüntüsü içindeydi ama etkili bitirici ayakları yoktu sanırım kupayıda shaktara getiren buydu.
iki takımın oyun kalitesine ve kadrolarına bakınca takımlarımızdan en az birisinin finalde olmasının hiçte zor olmadığı gördüm ve önce üzüldüm sonra umutlandım.

Jordi Metal dedi ki...

Vasat bir maçtı. Uzatmalarda az kalsın koltukta uyuyakalıyordum.

efess dedi ki...

show tv ne yazıkki sporsevere saygısı olmayan bir kanal.bir kez daha görüldü.işin acısı,ne kadar yazılırsa yazılsın,ne kadar söyleenirse söylensin,show tv nin umrunda olmaması.geçen sene gece yarısı saat 2 gibi uefa finalini banttan yayınlama gafletini göstermişlerdi.daha 1 hafta önce türkiye kupası finalini de katletmişlerdi ekrana bindirdikleri reklamlarla.dün de gene bir katliam yaptılar.ama kime ne..yarın bir maç olsun,aynı şeyleri gene yaparlar

simon dedi ki...

bende stadda olanlardan biriydim o yüzden yayından pek söz edemeyeceğim. bence de shaktarın daha fazla oynadığı bir maçtı. çok güzel olmasa da farklı heyecanları sebebi ile bence hoş bir maçtı. açıkçası bir galatasaraylı olarak ilk defa fenerbahçe stadına gittim ve etkilenmedim desem yalan olur. ancak fenerbahçeli taraftarların gereğinden fazla fenerbahçe tezahüratı yapması stad içerisindeki en büyük çarpıklığıydı.

ozdemirmusta dedi ki...

Ali Okancı bence maça boşuna gitmiş, keşke oturup tv karşısında benim gibi rahat rahat seyretseydi :)

Hiç ugrasılmaz, bilet bulucan da gidicen o çileyi cekicen de, standartları aşmayan bir maç zaten, bir de uzatma ve kupa merasimi vs vs. ben aldım çekirdegimi paşa paşa pozisyon tekrarlarıyla finalin keyfini yaşadım..

Maça gelince.. Bülent Tulun'un yorumculugunu begeniyorum, tespitleri çok yerinde oluyor. Yalnız maç sonrası üzerine rahat bişeyler giyip Srna'yı otelinin odasında bekleyecek diye korkmadım degil.. Çok övdü Shaktar'ın oyunu terse çeviren paslarını. Haklıydı da. Bir ara M. Gümüşbıçak ile geyige sarar gibi oldular, çok şükür uzun tutmadılar.

Shaktar'ın ilk golundeki sag ayak dışıyla o nazik vuruş Crespo'nun 2005 finalinde olimpiyatta yaptıgı vuruşu hatırlattı bana.

Maçtaki kamera açıları, zamanlaması yerinde pozisyon tekrarları çok başarılıydı. Yalnız bu bir final ve çok iyi bir yayıncılık beklemekte haklıyız sporseverler olarak! Fakat show tv'nin yunus, ördek, panda gibi saçma reklam jeneriklerini izlerken yayına geç kaldıkları oldu..

Kupa törenini banttan verdiklerini bugün ögrendim, gece farkedememiştim.. Çok büyük ayıp etmişler. İyi para kazanmışlardır ama finallerin en güzel yanı degil midir hakem düdügünden sonra sahaya koşturan galip takımın sevincini ve maglubun gözyaşlarını izlemek??

Liverbird dedi ki...

Maç yayınını falan geçtim de, bitiş düdüğü çaldığı an reklama giren, yaklaşık 10 dakika reklam veren, kupa törenini de sanırım banttan veren Show TV'ye yazıklar olsun diyeceğim de, geçen seneki rezaletten sonra hiç olmazsa maçı yayınladılar ona da şükür demekten başka seçenek yok sanırım bu ülkede.

wampire lestat dedi ki...

Allah düşmanı mı Türk kanalından maç seyretmek zorunda bırakmasın.Geçen sene verilmeyen final bu sene banttan verilen maç sonrası.AZ tv den seyrettirenlere selam olsun.bilen biri aydınlatırsa beni sevinirim, neden tek spor kanalımız almaz bu yayını ya da seyircisine deger veren bir kanal? bir'den fazla yıllığına mı sahip yayın hakkına?tesekkurler simdiden..

Fuat dedi ki...

Aslında çok büyük beklentilerle izlemedim maçı. Özellikle Diego' nun olmadığı Werder Bremen'in pozisyon üretmekte Alex' e bağlı Fenerbahçe' den bir farkı olmadığını, onun yerinde oynayan Mesut Özil'in de yetenekli olmasına rağmen henüz beklenilen, "kurtarıcı, maçı koparan isim olmadığı" da gözler önündeydi. Shaktar kanadında ise, Brezilyalılar egemenliğinde çok rahat pas yapan, top ayaklarındayken müthiş özgüven ve teknikleriyle toplu şekilde hücumda çoğalabilen ve aynı şekilde defansa yerleştiği bir maç izledim aslında. Kaleciler ise Volkan Babacan edasında gol yiyen Shaktar kalecisi Pyatov maç boyunca sırıttı kalede. Sonuç olarak kesinlikle hak eden taraf kazandı . Yayın konusuna gelince, görüntü kalitesi çok iyiydi, maçı sunan Melih Gümüşbıçak anlatımı beğenmeme rağmen ülkede Bülent Tulundan daha iyi yorum yapabilecek spor adamları olduğunu düşünüyorum. Maç sonu kupa seramonisini banttan vermeleri ve reklamlarla yayını şişirmeleri ise tam bir fiyaskoydu.

biglion dedi ki...

Aklıma geldikçe hala sinirleniyorum. Düdük çalar çalmaz hemen reklama giriyorsun. Öyle ki Luce Şardan'la pazarlık masasına oturmuş sen hala kupayı kaldırtmamışsın. Ne diye alırsın yayını, hadi aldın, yayınlamayacaksan ver kardeşin Skyturk'e o yayınlasın. Rezalet...

PENNEARABIATA dedi ki...

Şimdi ekran başında maçı izleyenler o gülerken görmekte çok zorlandığımız Lucescu'nun çocuklar gibi zıplayarak sahaiçindeki oyunculara doğru koşmasını ve ardından Rumen bayrağını alarak omzuna koymasını ve kupa seromonisine doğru gitmesini göremediler mi ya da banttan mı izlediler? Eğer öyleyse gerçekten üzüldüm. Sizlerin herşeyden önce bir müşteri değil bir futbolsever olduğunuzu unutuyorlar ne yazıkki!!!

raa dedi ki...

bence yayınla ilgili temel sıkıntı uefanın bu kupayı şampiyonlar liginden daha değersiz bir kupa yapma çabasıyla ilgili.

melihçiğimiz bağıra bağıra 31 kamerayla yayın yapılıyor diyor. iyi diyor da bu stada bu 31 kamerayı kurdurtan uefa neden maç yayınını hakkıyla yapacak bir kanala satmaz. ya da neden galatasarayın maçlarını d smart yayınalrken final başka bir kanala satırlır.

bu açık seçik uefa kupasının kurumsallaşmasını istemeyişinden kaynaklanıyor uefanın.

hiç kimseye değilse şenes erzik' e gitmiştir show tv nin geçen sene yaptığı rezillikle alakalı bir şikayet.

umarım yeni düzenlemesiyle "avrupa ligi" daha iyi bir organizasyon olarak tasarlanır.