20 Mayıs 2009 Çarşamba

WERDER BREMEN - SHAKTAR DONETSK

Lucescu'nun da dediği gibi İstanbul böyle bir finalin oynanmasını hak ediyordu. Ve hakeden İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki mabedi Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zeminine aşağı yukarı üstteki şekilde çıkacak iki takım. Yukarıdaki dizilişte dikkat çeken nokta futbolcuların boy bilgilerinin verilmiş olması. Buna değinmeden önce hazır futbolcuların boy meselesi açılmışken birşey söylemeden geçemeyeceğim. Bu bir basketbol maçı değil, o yüzden maç spikerlerinin kalkıp maç içinde sallıyorum "Rooney 25 yaşında 1.65 boyunda" gibi bilgiler vermesini naçizane doğru bulmamışımdır. Bu sadece o maça yeterince hazırlanmadıklarının göstergesidir ve ellerine geçen en kolay iki bilgiyi söyleyerek bu konudaki boşluğu doldurmaya çalışırlar. Boy bilgisi verecekseniz eğer bunu bir yere varmak, birşeyi göstermek için, mesela "1.65'lik Rooney 1.85'lik defans oyuncusu John karşısında hava toplarında etkisiz kalıyor. Bu da gayet doğal. M.United Rooney ile gol bulmak istiyorsa O'nu yerden beslemeli." gibi önemli bir kıyaslama yapmak için vermelisiniz. Neyse uzatmayalım; ancak bu boy meselesi bu akşam önemli olabilir. Maçı anlatacak olan arkadaşın buna dikkat etmesi, ikili mücadelelerde bir bilgi olarak önümüze sunmasını bekliyorum.

Üstteki bilgiler ışığında Werder Bremen'in (Diego'nun da olmamasıyla) boy ortalaması 188, Shaktar'ın 181 santimetre. Bremen'in defans dörtlüsü ile Shaktar'ın hücum dörtlüsü karşılaştırıldığında boy olarak Almanlar'ın çok ağır bastığı görülüyor. Bu durumda Ukrayna ekibinin havadan oynamayacağını, topu mümkün olduğunca yere indireceğini söyleyebiliriz. Ukrayna 4'lüsünün tamamının Brezilya'lı ve teknik isimler olduğunu da düşünürsek bu anlamda yerden oynayarak Bremen defansını sıkıntıya sokabilirler. Bremen'in avantajı ise hücum hattındaki isimlerin, Shaktar defansı ile hava toplarında başa baş mücadele edebilecek yeterlilikte olmaları. Almanlar, Frings, Mesut ve Hunt ile forvet ikilisini havadan beslemeye çalışacak. Özellikle Mesut'un sol kanattan adam eksilterek son çizgiye inme çabaları ve yapacağı ortalar belirleyici olabilir. Ancak Bremen'in avantajının daha çok serbest vuruşlar ve kornerlerde ortaya çıkacağını söylemeden geçmeyelim.
Bu sabah 10:30 civarlarında stadın çevresindeydim. Shaktar taraftarları yavaş yavaş ortamı hareketlendirmeye başlamıştı. Akşamüstü erkenden gidip bir futbolsever olarak ben de havaya girmeye çalışacağım. Üzerimde forma da olacak. Bremen'in 11 numarasının forması...

16 yorum:

erdersson dedi ki...

werder hucum futbolunun en önde gelen temsilcilerinden.lucesculu shatktara defans futbolu diyemiyorum.takımda o kadar çok brezilyalı varki.keyifli bir maç olacaktır.bol gollü olmasada bol pozisyonlu olacaktır.

OKOROKWO dedi ki...

alı abı bende satdın etrafında olucam ama sunu merak edıyorum acaba stada gıremeyen futbolseverler ıcın macın gosterılecegı bı dev ekran veya bı mac ızleme alanı kuruldumu veya kurulacakmı bı bılgın varmı varsa paylasırsan cok sevınırım

varol döken dedi ki...

dur bari dürbünü alayım da seni bulup west upper'dan el sallayayım... biletleri satamadık, bari güzel bir gecenin anasını satalım:)

PENNEARABIATA dedi ki...

@ okorokwo
emin değilim ama kadıköy iskelesinde kurulan fanzone da olabilir belki.

@ varol döken ve diğer arkadaşlar
maçtan önce kadıköy dolaylarında buluşup maç öncesi takılalım derim ben. sonra da girer maçı izleriz tabii bileti olanlara söylüyorum :(

turhanatakan dedi ki...

ayrıca hakem cantalejo'nun da hava toplarında etkili olamayacağını ama orta sahada yapacağı presle kazandığı topların kilit rol oynayacağını görmüş bulunuyoruz:)

Kartal Bafiler dedi ki...

Bende bir arkadaşımla Beşiktaş formamla fenerium tribününde olacağım :)

memduh95 dedi ki...

Mesut Özil'in tercihi ve Lucescu nedeniyle ciddi bir şaktar desteği olabilir memleketimizde.

Jordi Metal dedi ki...

Bende bu akşam evde ailemle olacağım eşimle sıkı bir maç kavgası yaptıktan sonra 21:45'te Show Tvden seyredeceğim :D

Jordi Metal dedi ki...

Bu arada üstümde ne mi olacak elbette pijamalarım :D

OKOROKWO dedi ki...

bende kadıkoyde olucam ama stad dısında enazından o atmosferı bıraz olsun gormus oluruz bu arada macı kadıkoyde nerde ızlıcem bılmıorum artık bı pub yada mackolık complexde ızlerım herhalde fanzone alanında mac yayını olmassa dıgıtal makınamıda yanıma alım ıyı kareler yakalarım belkı :)

gunahkargecelerintovbekarcocugu dedi ki...

Son 1 yıldır neredeyse hiçbir maç skoru tahmini tutmayan birisi olarak kesin Shaktar diyorum.

PENNEARABIATA dedi ki...

ben de shaktar'a bastım.

varol döken dedi ki...

@pennearabiata
maça son anda yetişeceğim sanıyorum, iş güç trafik vs...

werder'i destekliyorum, almanları ve oynadıkları futbolu severim... lucescu burdayken sıkıntıdan patlayanlar şimdi de sıkıntıdan patlıyor ki geri dönsün istiyorlar... gerçi ben lucescu'nun oynattığı futbolu da severdim ama shaktar gibi parayla yükselen bir kulüp yerine bremen gibi futbol kültürüyle yoğrulmuş bir kulübü tercih ederim...

hem yıllarca ver der veremem takımları halı saha liglerinde cirit attı, hiç şaktar şakşuka diye takım duydunuz mu:)

seanpenn dedi ki...

ok yeter artık bu ilk onbirleri hangi sazan atlar diye koymuş olabilirsin ama artık dayanamıcam ne bu boy olayı niye yazılmış bremen de 182 cm altında oyuncu yok diego oynasaydıda şu istatistiği bozsaydı keşke :)
birde bi skor sallayayım bari
2:2 biter

seanpenn dedi ki...

post u okumadan yorum yaparsan böyle şişersin :))

Fabio Luciano dedi ki...

maç 1-1 biter uzatmalarda bremen kazanır.mesut gol atar...