25 Haziran 2009 Perşembe

BARCELONA VE MESSI MEDYADA DA BİRİNCİ

İspanya'daki Navarra Üniversitesi'nde sık sık futbolla ilgili araştırmalar yapılır ve raporlar yayınlanır. Bunlardan sonuncusu futbol kulüplerinin ve futbolcuların medyadaki popülerlikleriyle ilgili. Araştırmaya göre basın ve internet sitelerinde 1 yıl içinde kendine en fazla yer bulan kulüp Barcelona (başkası olması beklenemezdi zaten). 3 kupayı da müzesine götüren Barça 86.2 puanla medya değeri en yüksek kulüp olurken, M.United 86 puanla ikinci sırada kaldı. Bu iki takımın çok çok arkalarından sırasıyla Chelsea, Milan ve Real Madrid geliyor.
Futbolcu olarak bakarsak ilk sırada yine bir Barcelona'lı Lionel Messi'yi görüyoruz. Arjantin'li süper yetenek 21.9 puanla medyada kendine en çok yer bulan futbolcu oldu. O'nu hemen arkasından 21 puanla Cristiano Ronaldo izledi. Messi'nin Ferrari'si ile kaza geçirmediğine ya da başta Paris Hilton olmak üzere 1 yıl içinde birçok kadınla yatıp kalkmadığına da dikkat çekelim. Genelde sahaiçi performansıyla medyaya taşındı Messi. İlk 20 futbolcu arasında Barça'dan 4 futbolcu daha yeraldı; Eto'o, Henry, Iniesta ve Xavi.

2 yorum:

Lord Ricko Joel dedi ki...

karikatürler harikaymış.
yazıda ronaldo-messi ayrımında dikkat çektiğin noktaların çizgiye, renge dönüşmesidir bence bu.

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

benim için cristiano profili budur işte..kesinlikle moda karşıtı falan değilim, bak yukarıda da görüyoruz tarz karizma adamlara yakışıyor, ama bu çocuk, sanki parayı sonradan bulan ne yapacağını nasıl davranacağını bilmeyen cehalet timsali gibi gözümde.attığı gollerle pele yi bile geçse, benim için sirk şovmeninnden başkası olamaz..