22 Haziran 2009 Pazartesi

İBRAHİMOVİÇ VE MAICON

Inter Başkanı Massimo Moratti, Ibra ve Maicon için kapıyı açmış. "Eğer gitmek istiyorlarsa gidebilirler. Inter taraftarı olarak kalmalarını isterim ancak Başkan olarak kulübü finansal olarak düşünmeliyim. Ibra ve Maicon gitmeyi çok istiyorlarsa karar onların. Şu aşamada Inter'den ayrılma ihtimalleri %50-50. Onları almak isteyen kulüpler fiyatlarının ne kadar olduğunu gayet iyi biliyor." demiş. Bu iki isimle Real Madrid, Barcelona ve Chelsea'nin ilgilendikleri yönünde haberler sıklıkla yapılmıştı. Real Madrid'in Maicon'u, Barcelona'nın Ibra'yı istediği, Chelsea'nin de her ikisine de talip olabileceği konuşulmuştu. Öncelikle şöyle bir düşünelim, Real'in Maicon'a, Barça'nın da Ibra'ya ihtiyacı var mı? Sağ bek Sergio Ramos hırslı, güçlü, inatçı yapısı, kondüsyonu bakımından artıları fazla bir futbolcu ancak bu özellikleri zaman zaman ters etki yapabiliyor ve hırçın tavırları yüzünden çok fazla kart görüyor. Açık ara Real tarihinin son 25 yıldaki en kasap futbolcusu ünvanını elinde bulunduruyor. (Kasap Futbolcu). Perez o mevkiye daha sakin, iyi top taşıyan, ileri geri iyi çalışan Maicon'u düşünüyor olabilir, işlerine de Ramos'tan daha fazla yarar. Fiyatının 35 milyon euro olduğu, Real'in geçenlerde 25 milyon teklif ettiği söyleniyor. Ortada anlaşma falan yok doğal olarak, Moratti 10 daha ekle al git Brezilyalı'yı diyor.

İbrahimoviç'in adı da Barcelona ile anıldı durdu. Ancak söylentiler yine Real Madrid'e doğru kaydı. Bunda da Başkan Laporta ve Guardiola'nın kararsız tavırları yatıyor. Önümüzdeki sezon sonu sözleşmesi bitecek Eto'o'yu iyi bir fiyata elden çıkarsak mı yoksa maaşını artırıp devam etsek mi diye düşünüyorlar. Ibra-Eto'o takası gündemdeydi. Laporta "Eto'o'nun bedeli 60 milyon euro" diyormuş. Tabii ki Kamerunlu'nun arzusu da önemli. Irkçı tavırlardan sıkıldı İspanya'da ama İngiltere ve İtalya'da da var. Balotelli'ye yapılanlar halen hafızalarda. Yani bundan kaçış yok. Bence ne Laporta ne de Eto'o hiçbir hamle yapmamalı, Kamerunlu Barça'da paşa paşa devam etmeli. Zaten Moratti ile belli ki takas konusunda anlaşamamışlar, Laporta dün "Eto'o'nun takımda kalmasını istiyoruz" şeklinde açıklamalar yaptı. Yine söylentiler arasında Perez'in Ibra için, 50 milyon euro ve Sneijder'i Inter'e teklif ettiği söyleniyor. İkili bu haftaiçinde Ibra için biraraya gelecek ve karara varacak. Inter Asbaşkanı Ernesto Paolillo geçen hafta İsveçli için 75 milyon euro istiyoruz demişti. Bu kadar istemek de haklılar da, Ronaldo 94 ediyorsa Ibra da en az 75 eder diye düşünüyorlar. Pazarlıklar bundan sonra daha çetin geçecek demektir. Perez piyasayı alt üst etti, bundan sonra kime el atarsa o kulübün başkanının gözleri euro euro bakmaya başlayacak. Bu arada Abramovich'in politikası da önemli. Maicon'u bilmem ama Ibra iyi gider Chelsea'ye. Rus bir anda aradan fırlayıp imzaları attırabilir. Bu arada Araplar vardı sahi, onlar ne oldu? Kulüp almasını biliyorlar ama ya futbolcu?!

6 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Ramos'u stopere çekip, Maicon'u beke çekecekler Ali.

Plan odur.

Barça da Eto'o olmayacak sanırım seneye. Ibra'yı ondan istiyorlar olsa gerek.

Protanopia dedi ki...

@Alper öcal

Bir çok yerde duydum bu Ramos-stoper hadisesini ama ben hiç oynarken görmedim. Benim cahilliğim olabilir tabi. Hiç oynamışlığı var mıdır? Nasıl oynamıştır? Merak ediyorum açıkçası.

bjkmad dedi ki...

ramos varken maicon isminin tamamen dedikodu olduğunu düşünüyorum.
En iyi sağbek anketi yapılsa ezici üstünlükle ramos kazanır sanırım.Günümüz futbolunda beklerin hücuma katkısı gözönüne alındığında en iyi sağ bek sıralamsında maicon;ramos ve alves'ten anca 3. sırada gelir bana göre.

Mr.Eko dedi ki...

@Alper Öcal : aynen katılıyorum. Zaten ramos ilk a takımda oynamaya başladığında stoperdi. Cannavaro gelince beke kaydırıldı.

Zlatan Barca'ya giderse Xavi ve iniesta'ya gün doğar. Rakip takımlar zlatan a önlem alabilmek için onları daha rahat bırakmak zorunda kalırlar.

venezia dedi ki...

hiç zannetmiyorum real defansında böyle mantıksız bi değişikliğe gidileceğini sonuçta ramos varken maicon lüks kaçar.yukarıda da denildiği gibi maicon,alves ve ramos günümüzde sağ bek denilince akla gelen ve sağ kulvarda ileri geri çalışan en önemli 3 isim,hal böyleyken ramosun yeriyle oynanması real adına otomatikman ondan alınan verimde yarı yarıya düşüş anlamına gelmektedir.

dinipro dedi ki...

Ramos önceden stoper oynuyordu. Hatta Sevilla'da geleceğin stoperi olarak parladı .

Real'de de epey stoper oynadı. Çok genç ve tecrübesiz olduğu için baya hatalar yaptı ve goller yedirtti zamanında .Emin değilim ama Capello sağ beke çekti sanırım .

Şimdi bomba gibi oldu tabi orası ayrı . Nereye koysan oynar . Sağ bekte Maicon , stoperde Ramos - Pepe feci olur . Metzelder'le filan olacak iş değil çünkü .