26 Haziran 2009 Cuma

MICHAEL JACKSON İÇİN TAZİYE DEFTERİ

Michael Jackson 50 yaşında dün hayatını kaybetti. Az önce haberi okuduğumda gözümden bir damla yaş aktı senin için Michael. 9-10 yaşlarındaydım sen Bad albümünü çıkardığında. Evde annemin, rahmetli babaaannemin karşısına geçip senin hareketlerini yapmaya çalışırdım. Gülerlerdi bana. Bazen de kızarlardı. Koridordaki halıları kaldırırdım, zemin kaygan olsun da ayaklarım üzerinde geri geri kayayım diye. Ama bir türlü moonwalker'ını yapamazdım, hala da yapamıyorum. Michael Jackson'ın müziğinin evrenselliği de burada zaten, düşünün ki Amerika'da şarkı söyleyip dans eden biri yüzünden binlerce km uzaklıkta ben annemden fırça yedim yıllarca. 13-14 yaşlarındaydım, İnönü Stadı'nda konser vermiştin de babam para ve izin vermediği için bilet alamamış, ama arkadaşlarla evimiz yakın olduğu için stadın yakınlarında seni yine de canlı dinlemeyi başarmıştım.

Birkaç nesli arkandan sürükledin yıllarca; çok yanlışlar, hatalar da yaptın. Ama seni müziğinle, yaptığın işle sevdim ben. Diğerleri umurumda olmadı hiç. Kendine çektirdiğin ızdırapların ardından şimdi kurtuldun. Seni özleyeceğim...

Aklıma geldikçe ekliyorum buraya. Babaannem izlediğinde şöyle derdi; "Oğlum bu ne böyle adamın durmadan eli şeyinde." Cevap veremez, gülerdim ben de.

Bir de en çok merak edilen şeylerden biri şudur, "Smooth Criminal" klibinde dansçılarıyla birlikte ayakta dururken aynı anda yere doğru eğildikleri sahne vardır. Bunu gerçekten yapabiliyorlar mıydı bilmiyorum. :)

25 yorum:

MickeyBlueEyes dedi ki...

içime doğmuş sanırım son bir haftadır moonwalker, number ones dvd lerini izliyordum sürekli... üzüldüm..

aşkın dedi ki...

Keşke öğrenmeseydim.En mutlu anımda bile üzecekken şu halimle çok kötü oldum.Bir devir kapandı.
Tek kanal - iki kanal dönemi, bugünkü şartlar yok, bütün hayalgücümüzü bütün müzik ve şov anlayışımızı oluştururdu.
Kimseyle kötü olmadı.Toprağı bol olsun.Eğer duygusal bir insan olsaydım ağlardım.Giden sadece o değil bizim de çocukluğumuz aslında.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ aşkın

hayrola canın mı sıkkın?

aşkın dedi ki...

Abi son günlerde herkes marifetmiş gibi kırıcı oluyor, sonra da hiçbir şey olmamış gibi davranıyor.
Ben buna gelemiyorum artık.
Sorduğun için sağol abi, bu yaşa kadar buna benzer şeyleri atlattık, bundan sonra da katlanırız ve önlemini alırız ne diyeyim..

zuber dedi ki...

allah rahmet eylesin,çok severdim...

PENNEARABIATA dedi ki...

@ aşkın

Toplum olarak çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Çok açık ortada bu. İnsanlarda tahammül, hoşgörü diye birşey kalmamış ne yazık ki. Ama çok çabuk unutuyoruz en nihayetinde insan olduğumuzu, kırılgan olduğumuzu ve de michael gibi günün birinde olmayacağımızı.

Fuat dedi ki...

Bir devir daha kapandı, diyecek belki en özet şey "Huzur içinde uyu Michael, seni çok sevdik..."

müşkülpesent dedi ki...

Bu adamında öldüğünü gördük ya..

Unknown dedi ki...

aynı jenerasyonu yaşamışız penne. ben blogumda duygularımı ifade ederken bile ağlamamı durduramadım. benim için bir dönemin kapanması demek :(((

varol döken dedi ki...

94 yaşındaki anneannem hayatı boyunca 2 yabancı tanıdı biri rambo, diğeri michael jackson'dı... onu öyle müzikle, dansla açıklayamaz hiçbir kategoride hiç kimseyle karşılaştıramazsın... eğer müzik bir din olsaydı şüphesiz peygamberi michael jackson olurdu...

bana sadece garip geliyor, michael jackson ölür mü ulan?

not: ali o zamanlar tanışsaydık kaynatırdık seni de aramızda... normalde benim babam da hayatta izin vermezdi ama ona hayatta bundan daha çok istediğim bir şey yok diyince, izin vermişti... gerçekten de hayatta başka bir konsere gitmeye ihtiyacım yok artık...

Nostradamus dedi ki...

Give in to me, Billlie jean, Thriller hoşçakal kral pek bir üzdün bizi, bu kadar üzüleceğimi tahmin etmezdim

AbSurDMaN dedi ki...

Pff insanın inanası gelmiyor, böyle kişiler hiç ölmeyecekmiş gibi geliyor. Müzikte her türün krallarına yaklaşanlar, hatta onları geçenler oldu, ama bu adama kimse ne ulaştı ne yaklaştı, Michael Jackson ve diğerleri oldu hep. Rahmet diliyorum.

sayerlack dedi ki...

İçimden birşey koptu sanki. şuan 31 yaşındayım ve 80 li yıllar onunla çok güzeldi.Benim gibi ingilizde bilmeyipte onun gibi şarkı söylemeye çalışanlar çoktu.Ezberlerdik onun şarkılarını anlamlarını bilmeden.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ sayerlack

aynı yaştayız seninle. pelin blogunda o dönemi çok iyi anlatmış. ben kendimden birşeyler buldum ve yorumladım orada, sen de bulacaksın inanıyorum. :) :(

http://www.modavesosyete.com/2009/06/elveda-gencligim.html

darkhorse dedi ki...

doğum günümde ilk defa yaşlandığımı çok acı bir şekilde hissettim :( çocuksu heyecanımın tutkuyla birleşerek sevdiğim nadir insanlardan biriydi.Tüylerim diken diken hala...

aet330 dedi ki...

artık michael'dan daha fazla bahsetme vaktidir.haberi duyan herkesin içi buruldu eminim.hiç ölmeyecekmiş gibi geliyordu değil mi?ben merak ediyorum obama katılacak mı cenaze törenine çünkü michael ajckson sadece michael jackson değildi.siyahilerin bayrağıydı.tiger woods,michael jordan,obama yokken o vardı.önemliydi.mekanı cennet olsun.ingiltereye gidicektim 10 şubat 2010'da.11 şubat doğum günü hediyem oalcaktı.nasip değilmiş.şimdi michael konuşma zamanı...

Erkin dedi ki...

Kimin akmadı ki!! Yazdıkların çok doğru. Sahne performansı çok güçlüydü. Ortaokul yıllarımdan beri dinlerim...Unutmak imkansız...

He is still King of POP all over the world I guess.

sayerlack dedi ki...

http://www.modavesosyete.com/2009/06/elveda-gencligim.html

Pennearabiata,dediğin gibi bizim dönemi gayet iyi anlatmış.Hele o walkmanlar benim için bir ütobya idi.Param yok ailemde yok , alamancı bir akrabadan istemiştim.Bekle allah bekle alamancı bana walkman getirecek......hala getirecek...

raul #7 dedi ki...

rest in peace the king!

ozdemirmusta dedi ki...

kandil gecesi öldü.. mübarek adammış..

rest in piis maykıl

anonim dedi ki...

kendisinden yıllardır haber alamamıştık. ne ses, ne seda... ama böyle "M.J. öldü" diye haberi çıkınca karşına "nassı yaa?" demeden kendimizi alamıyoruz. hatta "romeo ölmedi" nickli bir arkadaşıma; "ulan michael bile öldü, sen mi ölmeyeceksin kerkenez!" diye çıkışmamın altında yatan sebeplerden biri de, bu şaşkınlığın getirdiği ebleh ifade değil miydi zaten?

aslında benim için yıllar önce ölmüştü. neticede çocukluğumun kahramanıydı, ama o yıllar geride kalmıştı. artık bana ne müzikal anlamda, ne de görsel anlamda pek bir şey ifade etmiyordu. ama ölümü benim için çok daha fazla anlamlar içeriyor. vay be Michael! demek sana bile torpil yapmadı Azrael?

father vic dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=LR06heXG9c8&feature=related

4:28 de en sağdaki dansçı mıknatısın etkisinde kalıyor ayağını çekerken..ölünün arkasından kareografileri hakkında ileri geri konuşmak istemezdim ama bende bu hareketin olup olamicaını çok tartıştım arkadaşlarımla(yapabilceğimi hiç düşünmedim=))

ayrıca ben bir ay sonra londrada konsere çıkıbilir die düşünük arkadaşlarla..sahnede yapmadığı tek şey hortlamaktı sıra ona geldi herhalde..950 bin bilet sahibine paraları 1 ay içinde ödenmezse bu düşüncemize umut bağlicam kendi adıma..

neyse dünyanın gelmiş geçmiş tartışmasız en büyük starının kaybı saçmalattırıyor işte insanı..dünya gözüyle izleyemedim ya ona yanarım..

AbSurDMaN dedi ki...

@ father vic

Zaten o hareket mıknatıs sayesinde yapılıyor, aynısı bu sene eurovision'da da yapıldı. Bilinmeyen veya saklanan birşey değil yani.

erbo dedi ki...

o değilde ben kral ölmeden 10 gün önce bir yazı yazmıştım buraya vereyim linkini taziye olarak

http://erbos.blogspot.com/2009/06/ah-be-cocuk-bir-kraln-hikayesi.html

Beercholic dedi ki...

Her kesime hitap eden bir yapısı vardı, her yaşın idolü, simgesiydi. Hepimizin içinde Michael'dan bir parça vardı. Gitti ama arkasında Beat it! gibi mükemmel bir şaheser bıraktı. Yani parçaların tümü ayrı bir şaheser ama Beat it'in benim için farklı anlamlar taşıdığını belirtmeliyim.

Huzur içinde uyusun!