25 Haziran 2009 Perşembe

PENNEARABIATA'DAN RİCA

BİR MEDYA ÇALIŞANI OLARAK YAKLAŞIK 9 AY ÖNCE BİRÇOĞUNUN AKSİNE RİSKİ GÖZE ALARAK KİMLİĞİMİ DEŞİFRE ETTİM VE ÖZENEREK, ÖNEMSEYEREK BLOG TUTMAYA BAŞLADIM. RENK BELLİ ETMEDEN TÜM TAKIMLARA EŞİT YAKLAŞMAYA ÇALIŞTIM. BAZEN FUTBOL DIŞINDA YAZILAR DA YAZDIM. ZAMAN ZAMAN BURADA YENİLİKLERE İMZA ATTIK, HEPBERABER EĞLENDİK. BLOGUN AMACI DA ZATEN BUYDU, FUTBOLUN ENSTRÜMANLARINDAN DEĞİŞİK BİRŞEYLER ÇIKARALIM DA GÜLELİM, YÜZÜMÜZDE TEBESSÜMLER OLUŞSUNDU. ZAMAN ZAMAN DA YAZDIKLARIMIN UCU BİRİLERİNE DOKUNDU, GERÇEK BENİ TANIMADAN TANIYORMUŞCASINA SAĞDA SOLDA RUMUZLARLA TERBİYESİZCE YAZILAR YAZDILAR, YAZMAYA DA DEVAM EDİYORLAR. ELEŞTİRİYE HİÇBİR ZAMAN KARŞI ÇIKMADIM. AMA ELEŞTİRİYİ YAPARKEN BANA YANLIŞIMI GÖSTERENLERE, HATAMI DÜZELTENLERE İTİBAR ETTİM, KAALE ALDIM. KİŞİLİĞİME HAKARET EDENLERİ İSE ALLAH'A HAVALE ETTİM. BUGÜN DE BİR İNTERNET SİTESİ SALLAMIŞ. CEVAP HAKKIMI KULLANDIM, 1 SAAT OLDU YORUMUMU YAYINLAMADI. SANIYORUM SİTELERİNE ÇOK FAZLA ÖZEN GÖSTERMİYORLAR.

NEYSE! GEÇTİĞİMİZ 9 AY BOYUNCA BİRÇOĞUNUN YAPMADIĞI ÜZERE OKUYUCULARLA DİYALOG KURDUM, KİMSEYİ AYIRT ETMEDEN YAZDIKLARI GÜZEL YORUMLARA TEŞEKKÜRLERİMİ İLETTİM, SORDUKLARI SORULARA CEVAPLAR VERMEYE ÇALIŞTIM. BANA VE BAŞKASINA HAKARET EDEN YORUMLARI DA YAYINLAMAKTAN KAÇINDIM. BENİ DE BLOG LİSTENE EKLER MİSİN TALEPLERİNE KARŞILIK VERDİM. HEP BERABER BÜYÜDÜK. BUGÜN BU BLOGU GÜNDE 3000 TEKİL KİŞİ OKUYOR. BU İNSANLARIN BİRÇOĞUNUN BEĞENDİĞİ, EĞLENDİĞİ İÇİN OKUDUĞUNU TAHMİN EDİYORUM. HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER.

BİRKAÇ AY ÖNCE SADECE EMEKLEYEN BLOGLARI, BÜLENT TİMURLENK İLE YAPTIĞIMIZ FUTBOLBLOG PROGRAMI İLE AYAĞA KALDIRMAYA ÇALIŞTIK, TANITTIK, GÜZEL YAZILARI EKRANLARA TAŞIDIK. İNSANLARIN GÖNLÜNÜ ALDIK. BUGÜN BLOGLARDA HARİKA İŞLER ÇIKIYOR, HARİKA YORUMLAR YAZILIYOR. BLOGLAR FUTBOLSEVERLER İÇİN SIĞINABİLECEKLERİ FARKLI BİR LİMAN OLDU. BARCELONA'NIN OTOBÜSÜNDE COLDPLAY DİNLEDİĞİNİ, DAUM'UN 15 YILDIR AYNI BOTU GİYDİĞİNİ, ZABAZİNGO FC TAKIMININ ZAMBİYA 3. LİGİNDE ELDE ETTİĞİ ŞAMPİYONLUĞUN ÖYKÜSÜNÜ BLOGLAR SAYESİNDE ÖĞRENDİK. BUGÜN BİRÇOK İNTERNET SİTESİ BLOGLARA KAYITSIZ KALAMADI VE SAYFALARINA ULAŞIM İÇİN LİNK KOYMAK ZORUNDA KALDI. AYRICA YAKIN BİR ZAMANDA FUTBOLBLOGU YENİ BİR EKRANDA YAPMAYI ÇOK İSTİYORUM VE PLANLIYORUM. İNŞALLAH OLUR.

ANCAK GELDİĞİM NOKTA İTİBARİYLE PENNEARABIATA YIPRANMAYA BAŞLADI. NİHAYETİNDE BU BLOGUN ARKASINDA SADECE BEN VARIM VE BEN DE İNSANIM. (DAHA ÇOK YENİ, BAZILARI BORGES GİBİ BİR ADAMI KÜSTÜRDÜ. İMLA HATALARI ÇOK BOL DEDİLER, DÜZGÜN YAZMIYOR DEDİLER. AMA BEN BUNU HİÇ ÖNEMSEMEDİM. HER YAZDIĞI OKUNASI, İÇİ DOLU DOLU OLAN BİR BLOG BORGES'İNKİ.) Parantez içindeki kısmın Borges'ten gelen yorum üzerine benim yanlış bilmemden kaynaklandığını, doğrusunu yorumlar kısmında okuyabileceğinizi belirtirim. SONUÇTA BENİMKİNDE DE İMLA HATALARI OLUYOR, TÜRKİYE'NİN EN ÇOK OKUNAN GAZETESİNİN YAZARINDA OLDUĞU GİBİ. BU TABİİ Kİ MAZARET DEĞİL AMA EN NİHAYETİNDE OLUYOR İŞTE. OYSA Kİ HER GAZETEDE BAŞYAZARIN YAZDIKLARINI BİLE OKUYAN, GÖZDEN GEÇİREN BİR EDİTÖR, DÜZELTİCİ VARDIR. AMA NE BEN ORHAN PAMUK'UM NE EMRE KONGAR'IM, NE DE BURASI BİR ROMAN NE DE TÜRKİYE'NİN EN ÇOK OKUNAN GAZETESİ. ÖYLE OLMAYA DA ÇALIŞMIYORUM. HERŞEYDEN ÖNCE BEN EKRANDA DÜZGÜN CÜMLELER KURUP, İYİ HABER, KALİTELİ PROGRAM SUNMAYA, İYİ MAÇ ANLATMAYA ÇALIŞAN BİR SPİKER PARÇASIYIM. AMACIM BU YOLDA DAHA İYİ OLMAYA ÇALIŞMAK. DEDİĞİM GİBİ BLOGDA İSE MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZ HATA YAPIP, BİRŞEYLER VERMEYE, EĞLENMEYE, EĞLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUM. KARŞILIK BEKLEMEDEN GÖNÜL İŞİ YAPIYORUM. BAKMAYIN SAĞDA SOLDAKİ REKLAM BANNERLARINA PARA FALAN ALDIĞIMIZ YOK. İLERDE ELİMİZE UFAK TEFEK BİRŞEY GEÇERSE DE ZATEN BLOGİDMANYURDU OLARAK FAKİR VE MUHTAÇ AİLELERİN ÇOCUKLARINA EŞOFMAN, SPOR AYAKKABI, FORMA VS. ALIP SOSYAL SORUMLULUK ADINA ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ.

ŞİMDİ BİR RİCAM VAR. BU BLOGU BEĞENMEYENLER, SAÇMA BULANLAR, YAZILANLARDA ÇOK FAZLA İMLA HATASI VAR DİYENLER(EN AZ OLMASI MÜMKÜNSE HİÇ OLMAMASI BENİM DE ARZUMDUR), BU BLOGDAN VE YAZARINDAN PRİM YAPMAK İSTEYENLER, UFAK TEFEK ŞEYLERİ BÜYÜTEN, BİRİ BİN YAPIP BURASI NASIL OLSA İNTERNET DÜNYASI, KİMLİĞİMİ SAKLAYIP BEL ALTINDAN VURAYIM BÖYLECE İNTERNET SAYFAM YA DA BLOGUM DAHA FAZLA OKUNSUN DİYENLER LÜTFEN BU BLOGU OKUMASIN, TAKİP ETMESİN, YORUM YAPMASIN. BU POST'TA DA İMLA HATASI VARSA KUSURA BAKMAYINIZ. TEŞEKKÜRLER...

80 yorum:

Adsız dedi ki...

Ali abi Galatasaray taraftarları olarak Hakan Şükür'e bir dörtlük okumuştuk o dörtlüğü sanada gönderiyorum.

"Sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler.
Bağrına taş basarsın acılar bir gün diner.
Giden gitsin aldırma yangınlarda söner.
SAKIN ARDINA BAKMA, KRALLAR ÖNDE GİDER !"


Anlayana tabii..
-----
Ali abi hem senden, hem Bülent abiden esinlenerek bir blog açmıştım geçen yılın sonlarına doğru, neredeyse bir yıl olacak. Sizlerle geliştirdik kendimizi, sizden aldık çoğu bilgileri, sizlerin haber yaptıklarını yorumladık farklı olarak bizde..

Şimdi bloglarımız öyle düzeylere geldiler ki sizlerin sayesinde 15günde 20bin kişi ziyareti var.
Gün başına bin küsür kişi demek olur buda..

Sen kimseye aldırma güzel abim, biz yazılarını okumaya devam ediyoruz.

O imla hatası olduğunu iddaa edenlerde eminimdir ki hiç bir zaman "nbr, slm, cnm, q, s, ı, L" kullanmamıştır.

Boşver abi, takma..
Çekemeyene biz anteni takarız. :-)

Esen kal abi..
Saygılar, sevgiler..

Barış Çamur
Fossacimbom.blogspot.com

beckham07 dedi ki...

şahsen bu imla kurallarına bu kadar takanları, yorumlarında sırf bunlardan bahsedenleri anlıyamıyorum. her zaman her yerde imla kurallarının doğru olmasında bu kadar dikkatliler mi acaba ve buranın bir blog olduğundan haberdarlar mı diye sormak istiyorum? Sonuçta eğlence ve futbolla ilgili bilgi paylaşmak için yapılmış bi yer burası.

bu blogun varolmasından çok memnunum ve blogun gerçekten ayrı bi güzelliği var. aynen devam...

Siparişleriniz İçin dedi ki...

"Meyve veren ağaç taşlanır." Gerisi boş.

pclion dedi ki...

Ali abi, fazla önemseme bu tip ağır ve yersiz eleştirileri lütfen. Kendini üzdüğüne değmez.

Zoban sayesinde bir program olacağını az çok öğrenmiştik, senin de Futbol Blog'da olduğu gibi bu işin içinde olacak olmana çok sevindim. Benim gibi birçok blog yazarı için Bülent abiyle birlikte senin de ayrı bir yerin var, buna Okay Karacan'ı da katıyorum.

Göz önünde olan herkes bir şekilde eleştiri alır, eleştiriler de eleştirmenin kendi birikimi ve seviyesiyle doğru orantılı olur. Bunları ayırt edebilmek gerek. Site hangi sitedir, bilmiyorum ama muhtemelen kaale alınacak türde bir yazı değil. Bence sen de fazla takılma.

Sevgi ve saygılarımla, Uğur...

fd dedi ki...

Önemli bir yazi. Bu Blog isinin gönül isi oldugunu cogu insan maalesef hala kavriyamadi. Sayisiz Blog Yazarlari hobilerine gönül verdigi icin, isini gücünü birakip ekran basina gecip, bildiklerini ve fikirlerini paylasiyor, bu kücümsenecek bir olay degil. Bu isi profesiyonel yapan sitelerin bile hergün ne vahim hatalar yaptigina hergün sahit oluyoruz. Imla hatalarini gecin, icerik ve mantik olarak büyük hatalar yapiliyor. Buna bile bir nebze saygi göstermek gerekirken, gönüllülere biraz daha ilimli yaklasmak ve cogu zaman bilindik haber kaynaklarindan bile ögrenemeyecegimiz ilginc haberleri bizimle paylastiklari icin tesekkür etmek gerekir.

F. Demireli
objektifanatik.blogspot.com

scugnizzi dedi ki...

imla kuralları benim için gerçekten önemlidir fakat sizin yazılarınızda öyle önemli bir imla hatasına rastlamadım. o açıdan rahat olun. bazı dangalakların söylediklerine ise itibar etmeyin...

raul #7 dedi ki...

abi yaptığın hakketten sabır & gönül işi. ne kadar zor olduğunu burayı takip eden herkes tahmin edebiliyordur. küstürmeye güçleri yetmez inşallah seni de
saygılar adaşım..

steven_stiffler dedi ki...

Ali abi,imla çok önemlidir tabi ki.Ama benim düşüncem,sizin kendinizi ispat etmiş birisi olmanızdan dolayı okuyanların imla kullanımına daha çok dikkat ettiğidir.Basının içinden olduğunuzdan dolayı muhtemelen bir beklenti olabilir.Ya da imlaya özen göstermeniz istenilebilir.

Ben her haliyle severek takip ediyorum.Ama imlaya ve yazım hatalarına takanların da yazdığım nedenlerden ötürü olabileceğini düşünüyorum.

Kolay gelsin abi...

coskun dedi ki...

Sen bildiğin yolda devam et üstad.

aksilaz dedi ki...

Blog yazarı kendini imlaya değil yazdıgı makalenin özüne vermelidir. Bu yüzden bunlar takılmamak gerekli. Bu tip hakaretler en az okunan bloglarda başa geliyor. Sizinki gibi binlerin okuduğu bloglardada olmaması mümkün değil. O yüzden takılmamak gerekli bu şahşiyetlere.

Başıma gelen bir olay bile var bu konuda. Görüntü ismim "aksilaz" hakkında neden o ismi tercih ettiğimi ve hatta bu ismi yargılayan mailler bile geldi. O derece sorunlu kişiler mevcut bu alemde.

Ayrıca unutulan bir nokta daha var: her blog yazarının kişisel hobisidir. Bu yüzden kimseye onu yazma, böyle deme gibi yorum yapma hakkımız yok. İlgiyle imlasız doğal yazılarınızı bekliyorum.
Sevgiler...

alpitur dedi ki...

sizler sayesinde futbola bakış acımız değişti. size ve tum blog yazarlarına emekleri için tesekkurler..

ege dedi ki...

ekşisözlükte 'anotherstar' başlığına hislerinizi dökebilirsiniz.
sözlük yazarları göreve!

öyle birini kaale almanıza şaşırdım. programınızın uzun soluklu olmasını diliyorum.

siyah dedi ki...

Bu çıkarım da gayet rasyonel bir davranış olur idrak edebileceğin üzre. ÜZRE

eden düzgün yazın diyorum çünkü okuyunuza saygıdır. OKUYUNUZA

blogunda size yazdığı yorumdaki hatalar. ciddiye almayınız kendisini.zira inanın bana blog aleminin en sevilmeyen şahısıdır kendisi, çok bilmiş tavırları yüzünden.

sayerlack dedi ki...

Ali bey, biran veda yazısı sandım.Korkkuttun bizi.Sana katılıyorum.Beğenmeyen okumasın..Yorum hiç yazmasın....

UzunPaslar dedi ki...

Nerede, ne yazıldığını bilmiyorum ama kafana takma Ali Ağbi. İmla elbette ki çok önemli ama bir futbol blogunda verilen bilgi, yazılardan alınan tat daha önemli.

İyi günler!

RaRe dedi ki...

kendileri beceremedikleri için bir şeyleri yazıya dökmeyi , yazıya dökülmüş olanları eleştirip aslında yazıya dökenleri kıskandıklarını belli eden , omurgasızlar yüzünden , günde en çok takip ettiğim 10 siteden biri kapanırsa , 2 elim öbür tarafta o adamların yakasında olur...
Sevgiler abi boşver sen takılma onlara...Karşıyaka'dan sevgiler...

Abi bi de gözünün üstünde kaşın var , ben daha da bu bloga girmem , bu blog benim için bitmiştir :P =)

Bayram Ender Şimşek

vts dedi ki...

İmla, bence de çok önemlidir. Burada denk gelmedim ama aceto'ya bir ya da iki kez mesaj atmıştım göz tırmalayan ufak yanlışlar için. Kendisi de büyüklük edip düzeltti.

Sizleri tenzih ediyorum, fakat dahi anlamındaki de'nin ayrı yazılması gerektiğini dahi bilmediği halde blog'undan ahkam kesenler mevcut.

Blog yazarları roman yazmadığı gibi okuyucular da birer Tdk üyesi değil elbet. Bu yüzden göz tırmalamayan yazım yanlışlarının üzerinde durmaya gerek yok. Takıntılı biçimde bunların üzerine gidenler, en az Türkçe özürlü yazar müsveddeleri kadar hatalı.

Umarım meramımı anlatabilmişimdir bu hususta. Ara sıra ziyaret etsem de en keyif aldığım bloglardan biriydi borges. Birkaç yanlış var diye okumamak ne mümkün en iyi Bundesliga blogunu.

Adem dedi ki...

Bu tip şeyler bizimde başımıza geldi açıkçası. Doğanın kanunu sanırım bu tip gariplikler. Blog dünyasının bu denli popüler olması, ulusal kanallara kadar sıçraması siz ve Aceto'nun emekleriyle olmuştu. Hata yokmudur tabiki vardır, ama hoşgörününde bir o kadar olması gerekmektedir.

Umarım tatlıya bağlanır. Herkese iyi çalışmalar.

Cezasahasi.net Ekibi

M.T dedi ki...

İmla teferruat, maksat çamur at izi kalsın. Bu çizgi gayet iyi, hiç bozmamanızı temenni ediyorum. Geçen yaz Habertürk'e Okay abiyi ziyarete geldiğimde tanışma fırsatı bulamamıştım sizinle. Kısmet belki bir gün bir yerde. Dünya küçük, medya daha küçük. Başarılarınızın devamını dilerim Ali Okancı, bey, abi hangisini kabul ederseniz.

Unknown dedi ki...

sevgili Penne sıkma hiç canını. sen futbolla beraber her kesime öyle keyifli bir şerbet veriyorsunki yazıların hep tebessüm bırakıyor insanın yüzünde. sakın yılma ve aynen devam et.

pascal dedi ki...

sanırım bu bloga hiç yorum yapmadım ya da yaptımsa da hatırlamıyorum ama takip ediyorum burayı.insanların popüler olmak için fikri olmadığı konulara boş ve alakasız yorumlar yapması, sırf laf olsun diye bişeyler yazması çok saçma gerçekten.eğer ortada bir emek varsa istesen de istemesen de saygı göstermek zorundasındır diye düşünüyorum.
saygılar

ralphlexy dedi ki...

..biz seni seviyoruz PENNEARABIATA, bu ülkede kim iyi bir şeyler yapmaya kalkışsa mutlaka taşlanıyor zaten, o yüzden sen iyisi mi hiç takma onları..
sevgilerle(;

Adsız dedi ki...

@ siyah;

Hangi blog bu söylermisin acaba merak ettim bakmak istiyorumda :-)

Adsız dedi ki...

destekliyoruz.

siyah dedi ki...

Gerçekten çok komik ya. benim yorumumdan sonra yazısını düzeltmiş. :D

Boşver Fcn link vererek arkadaşın istediğini gerçekleştirmeyelim.

Penne sırf bu kadar yorum gelmesi bile senin içini rahatlatmalı bence.
Arkadaş ancak yorumlarında ki imla hatalarını düzeltsin.

İlker Yılmaz dedi ki...

burasının bir blog olduğunun farkında değiller heralde o lafları söyleyenler veya kelimelere dökenler. istersek reklam alırız, istersek virgül koymadan yazarız, istersek tüm ''de'' leri birleşik yazarız. kime ne. giren para ödüyor sanki. bu sayfalar bizim özgürlük alanımız zaten. yanlışlıkla girsen bile ekranın sağ üst köşesinde x işareti var. bence fazla da kafaya takmamak lazım bu tarz yazıları.

horozmania dedi ki...

biran için korktum.

aynen devam ali abi:)

Serapbenbuyrun dedi ki...

İnsanların eleştirmeyi bilmediği ortamlarda konuşmak her zaman kolaydır. İmla ve Türkçemiz elbette önemlidir fakat yanlış varsa bile bunu nezaketli bir dille yapmak dururken kırıp dökmek, saldırmak bazı arkadaşların yorumlarında belirttiği gibi taşlamak ancak çekememezliğin göstergesidir.

Ben bizzat şahidim sizin ne kadar yardımsever olmaya çalıştığınıza. Lütfen sıkmayın canınızı gereksiz bir kaç insan yüzünden :) Beğenmeyen kendisi daha güzelini yazsın bir zahmet. Okuyanlardan ve sizden özür dileyerek amiyane tabirli bir atasözümüzü yazayım; "it ürür Ali Okancı yürür". :)

Bu cümleleri okuyup kaale alacağınızdan emin olduğum için söylüyorum. Lütfen siz size değer verenlerle devam edin.

En içten saygılarımızla.
Serap Bahar-Burak Eren
http://sportifcumleler.blogspot.com

müşkülpesent dedi ki...

bizim insanımız böyledir güzeli rahatı görünce kaşınırlar batar bir şekilde hele bir de yorum ve eleştirme hakkı varsa oturduğu yerden ahkamın kralını keserler.
buraya giriyoruz eğleniyoruz öğreniyoruz bülent abi öyle zoban öyle her birinde okuyoruz birşeyler hepsine katılırız katılmayız ayrı ama burası bir gazete veya internet sitesi değil keyfine yapılan bir günlük ve kimseye git günlüğünü bilgisayarında tut diyemezsiniz bu işin bir standardı yok bugün biri sadece küfürlü ve hakaretli bir blog açsa birşey diyemezsiniz bir bakarsınız ikinci kere bakmnazsınız spor sayfaları okumaktansa buraları okumak paylaşmak çok daha güzel.
bülent abi olsun ali abi olsun zoban olsun ne mail gönderdiysem ilgilendiler yayınlanabilecek şeyleri yayınladılar küçük görmediler postlarında okuyucuların yolladıklarına da yer verdiler fena mı yaptılar, imla hatası varmış falan olsun sanki herkes inanılmaz türkçe konuşuyormuş gibi tek derdimiz ali okancı'nın blogu oldu. çok yazdım ama uzun zamandır takılıyorum bu konuya ne bülent abi ne de ali abi buralara yazmak zorunda değiller kimse de okumak zorunda değil bu kadar basit.

Empyrium dedi ki...

Evet Türkçemizi korumak her bir Türk vatandaşının görevidir. Renklerden bağımsız olarak. Ancak bu yapılan , çamurluktur, utanmazlıktır, vurdumduymazlıktır, bir kuruş vermeden 1000 kuruş istemektir.BT'ye, Borges'e, Penne'ye daha bugün PCLion'a yapılanlar, ismini sayamadığım diğer BLOG YAZARLARINA yapılanları kınamıyorum.Kınamak politik bir kavram.Allahınızdan bulun.Beddua olarak algılayabilirsiniz.

ZORUNUZA GİDİYORSA OKUMAYIN.

csr dedi ki...

acikca belirtmek gerek blogu kapattigini soyledigini dusundugum cumleye dogru okudum yazini..allahtan oyle bi sey yokmus..

ama durdum sanma.. hala boyle bi yazi bekliyorum, bugun mesaj verdin yakinda sen de gidecek gibisin.. uzucu.. bakalim kismet!

canci dedi ki...

Beğenmeyen okumaz kardeşim kimseye burda zorla blog okutturmuyolar...Eleştirini birkere yaparsın sonra çeker gidersin.Kimse kendini Türk Dil Kurumu zannetmesin.Burda konu düzgün yazılıp yazılmaması değil futbolun ilginç ve hoşa giden yönleri.Önemli olanda bu.Teşekkürler Ali Okancı

Borges dedi ki...

Ben, imla hatalari yüzünden blog yazmayi filan birakmadim her seyden önce. Blog yazma eylemi cok güzel, cok keyifli bir noktaya gelip gereginden fazla vaktimi almasi ve hatta cok güzel iliskiler kurup dengede tutamayacak ölcüde beni benden alip kimi zararlari oldugu icin yazmaya ara verdim.Tam anlamiyla sigara gibi olmasi nedeniyle.. Biraz olsun sikinti, kötü ya da istenmeyen durumlar olsaydi keske.. oysa yok böyle bir sey. Örnek olmasi acisindan belirtmek isterim ki yazdigim ve televizyondan cevap verilecek sekilde ses getiren Karisik Pizza yazisinda tahminen 345 imla hatasi vardir. Kimin umrunda ? Kimse sallamadi, herkes yazi araciligiyla iletilen fikir üzerinde durdu olmasi gerektigi gibi.

Ayda yilda bir post atarsam inanin tek bir imla hatasi dahi barindirmaz postlar. Milliyet, Hürriyet de kösem olur, hafatada on satirlik üc mehmet demirkol ya da haftada bir yazi yazarsam inanin tek bir imla hatasi dahi olmaz. Lakin bu benim isim degil, günlük hayatimin da cok buyuk bir parcasini kapliyorsa önümde ikinci secenegi isaretlemekten cekinmiyorum, düzeltme eylemine ayrilacak vakti diger bir postu yazmak icin degerlendiriyoruz. Pek cok postu ikinci kez okumamisimdir mesela. 10 kisilik yazar kadrosu ya da ayda yilda bir post atarsak belki baska olur.. ki o adamin dahi belki kendi günlük yasamindan cok önemli bir vakti calarak buraya veriyor olma ihtimali yani hobi niteliginde olup edebi bir yazi yazmadiginiz sürece icerik önce gelir, her türlü imla hatasi da benim nazarimda olagandir, digerlerini de sallamam.. isteyen istedigini okur.

Elestiriyi yapan yere hic girmiyorum. Zira nasil bir keyif aliyor bilinmez ama isi gücü futbol bloglarin kalitesi, futbol bloglarin neyi yapip neyi yapmamasi gereklilikleri üzerine sürekli post atan cok garip bir yer. Fenerbahceli bloglara cok baska bakip objektiflik adi altinda kimi "yanli" cikarimlari insanlarin gözüne sokan her bakimdan hatali ve yanlislarla dolu olmasini bos gectim nedir bu elestirme hirsi ? Futbol bloglari söyle, futbol bloglari böyle.. Yahu konusu futbolblogu olan belki de tek blog.. Ilginc.

Ali Okanci, benim güncel olarak takip ettigim noktada her sabah üc-dört post atan, kimi yenilikleri de blog alemine katan ve bunun disinda gayet spontane postlarin oldugu samimiyet kokan güzel bir blogun sahibidir. Samimiyetin bir diger yüzü resmi dile uzaklik ve yer yer ikinci okuma olmadan postlarin yayimlanmasidir. Bu zaman meselesidir benim icin ve sanirim belirli bir yasa gelmis, isi gücü olan herkes icin.

Bir postu 20 kere okursak muhtemeldir ki tek bir yanlis olmadan yayimlanacaktir lakin günde bes yerine bir post.. tercih meselesi ve bu tercih bana aittir. Siz cok düzgün yazilarin oldugu ayda yilda bir güncellenen bloglari okursunuz ya da icerisinde gündem yaratsa dahi tonlarca yanlis olan amma velakin her gün güncellenen benim blogu. okuyup okumama sizin, nasil ve neye önem verip post atma da benim tercihim.

Ben bu ve benzeri yorumlari umursamadim. En ufak bir zarar dahi vermemistir, birakma nedeni tam tersine, cok güzel, cok keyifli olup isi dengede tutamayacak ölcüde beni benden almasidir. Hali hazirda benim elestirdigim, benim bizzat kabul etmedigim sakat blog yazma mantigi olan insanlarin ne dedigini ben hicbir sekilde umursamiyorum, sizin de umursamamanizi ve cok güzel, cok keyifli ve yeniliklere acik cok iyi bir blog yazari oldugunuzu bir kez daha hatirlatmak isterim.

Sevgiler& Saygilar..

PENNEARABIATA dedi ki...

@ borges

Ben bırakma sebeplerinden biri de bu diye biliyordum. Yanlış biliyormuşum aydınlattığın için teşekkür ederim. İnşallah dönersin Almanya eksik kalıyor çünkü.

siyah dedi ki...

Borges seni böyle bir olay yüzünden yazarken görmeseydik keşke.Ama en güzel cevabı sen vermişsin.

''Zira nasil bir keyif aliyor bilinmez ama isi gücü futbol bloglarin kalitesi, futbol bloglarin neyi yapip neyi yapmamasi gereklilikleri üzerine sürekli post atan cok garip bir yer. Fenerbahceli bloglara cok baska bakip objektiflik adi altinda kimi "yanli" cikarimlari insanlarin gözüne sokan her bakimdan hatali ve yanlislarla dolu olmasini bos gectim nedir bu elestirme hirsi ? Futbol bloglari söyle, futbol bloglari böyle.. Yahu konusu futbolblogu olan belki de tek blog''


Gerçekten özletiyorsun kendini. Ayda bir de olsa yazsan teselli kıvamında yeterli olur galiba.

Cenky dedi ki...

Sevgili Okancı,

Sen bir spiker parçası değil bizlerden birisin. Ünlü ve tanınan bir kişi olmanın getirebileceği kapris, şımarıklık ve kendini beğenmişlikten sende eser yok. Bırakıp gitmediğin için minnettarız sana.

Protanopia dedi ki...

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki toplum olarak çok fazla eleştirmaye meyilliyiz. Yapılanı değil de sürekli yapılmayanı görüyoruz. İyi şeyi görüp takdir etmek yerine ufacık şeylere takılıyoruz. Bülent Abi bir sürü poat atıyor, şunu niye atmadın diyebiliyorlar mesela.

Imla konusuna gelirsek, yorumlarımda, gereksiz maillerimde imlaya dikkat eden birisi olarak hiçbir zaman kişisel blog okurken imlaya dikkat etmedim. Gözüme de batmadı. Sadece ciddi kelime yanlışları batar belki onu da üslubunca dile getiririz. Gerisi hikaye.

Kendi yorumunu yazmadan önce aklıma gelmişti. Borges 3-4 sayfa tutacak hayata, insana dair oldukça anlamlı yazılar yazıyor. Adam gelmiş "de" ayrı yazılmamış diyor. Kendisi 3 gün uğraşsa ona yaklaşacak bir yazı yazamaz. Söylediği şeye bak.

Herkes kendi işinde, okulunda dikkat etsin imlaya. Yemişim imlanızı.

fuleliyorum dedi ki...

Ali abi seninle burda irtibata gecmemiz bizim için büyük nimet kim ne derse desin merak etme arkanda çok sağlam kemikleşmiş bir hayran kitlen var biz burda futbol ve kısmen hayata dair şeyleri konusuyoruz.Noktalamadır imla dır bunlar teferruat...Borgesin yokluğu büyük bir boşluk oluşturdu ben penne ninde blog dünyasından çekilmesini istemiyorum...Lütfen gereksiz insanların gereksiz yorumlarına kulak asma

tofi dedi ki...

abi sen devam et, silah zoruyla okutmuyorsun ya, herkes kendi rizasiyla burada...sen, içinden geldiği sürece yaz, kolay gelsin.

Bellamy. dedi ki...

Sizi okumak ve takip etmek inanılmaz keyifli. Böyle asap bozucu olaylara gülüp geçin lütfen, siz sinirlendikçe keyifleneceklerdir. 1-2 kendini bilmezin oyununa gelmeyelim, bizi sevenleri yalnız bırakmayalım :)

HHKahraman dedi ki...

Sevgili Ali abi,
Bu iş için kimse seni zorlamıyor veya sen bu işten herhangi maddi bir getiri elde etmiyorsun. Ve bu senin şahsi sayfan. İmla hatası da yaparsın, gerekirse, canın istiyorsa taraf da tutarsın. Bu tip eleştirileri senin ve biz takipçilerinin dert etmemesi lazım. Klavyene kuvvet...

ilquer dedi ki...

Türkçemiz dil bilgisi kuralları bakımından oldukça meşakatli bir lisan ve liseden yıllar önce mezun olmuş herhangi bir insandan bu tip ayrıntılara dikkat etmesini istemek biraz abesle iştigal etmek olur. Kaldı ki bu blogların amacı dil bilgisi kurallarının doğru bir biçimde uygulanması değil futbola değişik bir açıdan bakabilmektir. Dahi anlamındaki de'yi sıfat yapan -ki'yi tartışmanın bir manası yok. Bir gün bu tip adamlara kızıp gideceksiniz ondan korkuyorum yazılarınızdan mahrum kalacağız diye.

MickeyBlueEyes dedi ki...

salla gitsin hocam boşver... biz halı saha takımımıza bile blog yaptık sayenizde.. kendimiz yazıyor kendimiz gülüyoruz.. takma kimseyi..

Unknown dedi ki...

Ya ali abi bırak sen onları meyve veren ağaç taşlanır.Ben senin iyi olduğunu düşünüyorum çünkü o kadar blog okumaya çalıştım ama sen,bülent abi ve footballlove'yi takip ediyorum çünkü okuyucuya saygısı var,futbol üzerine bilgisi var, en önemlisi sağdan soldan yazı kopyala yapıştır mantığıyla çalışmayan el emeği göz nuru olan yazılarınız var.

mell dedi ki...

ali abi, yazının başını görünce senin de elini eteğini bu işlerden çekiceğini düşünüp üzüldüm.

kişiliğini, duruşunu beğendiğimiz, saygı gösterdiğimiz bir abimizi, tv de gördüğümüzde, yanımızdakine "ben bu insanla futbol, spor konuşabiliyorum. geyik yapabiliyorum" diyebilmek çok güzel. hepsi bu blog sayesinde.

seni küstürmesinler, biz sana yazılarından daha çok değer veriyoruz ve bu blog sayesinde de çok şey paylaşıyoruz. seni üzenlere değil, seni sevenleri dikkate alman dileğiyle..
sevgiler..

Mustafa dedi ki...

bir an dukkanı kapattın sandım agabey, aman oyle bi sey yapiim deme su anda cok ii gidiorsun herkes seni severek okuor. sırf bir imla hatası ya da ornekleri yanlıs anlamaktan pennearabiata blogunu kotulemek cok sacma bi hareket. her iki postundan biri futbolblogları uzerinden olan birisi zaten. hitler herseyden onemli anlayısı var gibi gorunuyor dısardan bakıldı mı. neyse abi sen devam et bu arada programda hayırlı olsun.

sevgi%saygı
Mustafa Irgıt
http://parmakarasiterlik.blogspot.com

Fuat dedi ki...

Devrim Arabaları filmini izlemişsinizdir sanırım ve orada genç mühendis ile yaşlı mühendisin diyaloğunda aslında Türkiye gerçeği öyle güzel vurgulanmış ki " Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz evlad". PENNEARABIATA hiç yılmasın ve sıkılmasın. Sizden, çok sevdiğimiz futbolun görülmeyen yüzünden o kadar şey öğrendik ki boşverin gerisini...

PENNEARABIATA dedi ki...

arkadaşlar bırakmak falan gibi bir düşüncem yok, böyle birşey de söylemedim yazımda zaten. fakir edebiyatı falan yaptığım yok. bunu aklınıza getirmeyin lütfen.

Özlemden dedi ki...

ben de yazıyı ilk okumaya başladığımda eyvah dedim, bırakacak,gidiyor.yok abi yaaa...inadına yazacaksın...inadına duracaksın...ben bu blog olayına seninle başladım, şimdi ise kopamıyorum günde nerdeyse 50-60 blogu takip ediyor oldum.allah razı olsun..neyse yaaa,,, devam abicim devam.

Ethem Nostar dedi ki...

baştan sona, büyük bir samimiyetle yazdığını düşündüğüm Ali Okancı'ya bıkmadan üşenmeden bir çok koşuşturmanın arasında bu yazıları yazdığı için teşekkür ediyorum. Onun sayesinde görüyoruz ilginçlikleri, haberleri ve daha bir çok şeyi. Bu ülkede taraf tutmadan yazan, obejektif davranan sayılı blog sahiplerinden biri kendisi. Bu işten bir çıkar, para sağladığını asla düşünmüyorum ve zaten kendisi köşe yazarı değil, yorumcu değil,televizyonda spor programlarından tanıyoruz kendisini. Kendisini eleştirenler ya daha güzel işler yapsınlar onları okuyalım, ya da bi zahmet hiç okumasınlar. Teşekkürler Ali Okancı...

Mutu dedi ki...

senin yaptıklarını farklı kılan başkasını mutsuz kılar..Çünkü acizliğini görür senin yazılarında..İnsanların hırsı ve tamahı, mesut olmamalarının tek sebebidir.O yüzden bir yerlerden girip senide mutsuz etmek ister..İşini hakkıyla yapan,Türkiye'deki sayılı gazeteler yerine takip ettiğimiz birisin..Her zaman bizleri aydınlattın başarılı oldun kıskanıldın..Güveler, elbiseleri nasıl kemirirse kıskançlık da insanı öyle kemirir..Prim için sana haberi benden önce yayınlamışsın dediler imla hatan var dediler altına linklerini verdiler.Ama Ali Okancı yine de yayınladı bu yorumları reklam içeriyor diyipte yayınlamayabilirdi ki şahsen ben öyle yapardım.Ama asıl hedefi posttaki gibi bizleri birleştirmek görmediklerimizi yardımlarımızla görmemizi sağlamaktı.Sen işini her zaman iyi yaptın senin gibi bir kişinin ömür boyu referansı olur çünkü bugün bana Ali Okancı deseniz Emek kelimesinin eş anlamlısı derim.Boşver Ali Abi,onlar hedefi olmayan birer gemi ve hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.

Kartal Bafiler dedi ki...

Ali Bey bu tipitipler hep olacak ama unutmayın bizde hep olacağız,o yüzden kaale bile almayın siz o akılsızları.

Buraksem dedi ki...

ali abi, tarafsızlık nedir ben bu blogda gördüm.şahsen beni en rahatsız eden konuydu bir blogda taraftarlığın işlenmesi.aslında bir bakıma haksızlık yapıyorum belki blog sahibine, ama o kadar benimsiyoruz ki bu sayfaları, ondan sonra beklemediğimiz bir şey olunca, o sahiplik içgüdüsü ile hemen değiştirmek istiyoruz.ne kadar bt yi artık okumuyorsam, o kadar seviyorum penne'yi...
sevildiğini biliyorsun ali abi, hem de herkes!!! tarafından...
saygılarımla

omega dedi ki...

Özü günlük olan bu blog zamazingosunu bile insanları kötülemek, verdikleri emekleri yok saymak için kullanır hale gelindi.
Benim blogum burada yorum yazan insanların yarısı kadar bile yorum alamıyor ya da izlenmiyor.Fakat ben bile dile önem vermeye çalışıyorum.Bu insanların nasıl özensiz olduğu düşünülebilir ki?Ya da bu kadar TV geçmişi olan bir kişinini imla problemleri olduğunu kim söyleyebilir ki?Ki olsa da bilerek yapıldığını düşünmek nasıl bir mantıktır.Dediğim gibi kim insanları "günlüklerinde" yaotığı ufak yanlışlar için suçlayabilir ki?

-Soyunma Odası Koridorları-

Bitola'lı dedi ki...

alicim bu şekilde hitap ettiğim için alınmazsın umarım.. ama belli, ki seni kıran birileri olmuş.. onları ...... et derim ben sana.. imla kurallarına takanları ise hiç ciddiye almamanı dilerim.. çünkü onlar hiç bu seviyede yazı bile yazamazlar sadece eleştirirler.. tahminim ise seni bu şekilde kıran yorumun adsız yapıldığıdır.. benide öyle bir karaktersiz soğuttu bu olaydan ki.. ben hiç bir zaman senin okunma sayına ulaşmayı bile düşünmedim.. neyse bu ülkede herkes haklı haksız eleştirilirken senin bu eleştrilerin sadece ve sadece olumlu olanlarını düşünürek bize daha güzel bir blog hazırlaman dileğiyle.. sevgiler..

firat selcuk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tA dedi ki...

o değil de "beğenmeyen girmez", "takma sen, iyiyiz biz böyle" falan yazmış ya birmilyonüçbeşyüzbin insan, cidden garip ha.. sen de yapıyorsun hata, ben de yapıyorum yeri geliyor. hakaret değil ki bu eleştiri en nihayetinde.. sanki imlavenoktalamayadikkatetmeyipeleştiridekaldıramayan dayanışması olmuş, gerek yok bunlara..

fatih dedi ki...

Ali abi sen spiker parçası değil insanların dinlemekten zevk aldığı spikerlerin başında geliyorsun ve Türkiye'nin en çok izlenen en başarılı tv kanallarında çalışmış mesleğini başarıyla yapan birisin, böyle bir blogla bizlere düşüncelerini, görüşlerini aktarman bizim için büyük bir şans, kısacası aceto ve sen bizleri gereberik, dandik, iğrenç spor gazetelerimize göz gezdirmekten kurtardın, eminim bu gazetelerin internet siteleri daha az ziyaret edilir olmuştur ve eminim bu bloglar bazı gazetelerin hoşuna gitmiyordur, çünkü gittikçe büyüyen bir okur kitleniz var, ben bu adamların böyle çamur at izi kalsın gibi ucuz numaralardan vazgeçmelerini daha akılcı işler çıkarmalarını istiyorum belki o zaman daha fazla dikkat çeker siteleri ve kendileri, velhasıl sen yazdıkça biz okuruz abi şimdiden gelecek post için ellerine sağlık...

ibrahim karaboga dedi ki...

Sabahlari bilgisayarimi ilk actigimda girdigim ilk site bu site.. Gerisi umrumda degil.. Ali abi sen yoluna devam et. Biz senin blogunu seviyoruz

Aragorn dedi ki...

Ali Abi boşver boş konuşanları..ben ilk defa yorum gönderiyorum sana ama devamlı takipcinim. Harcadığın emeğe saygıları yoksa, sen de onların yorumlarına saygı gösterme bence..bizim için önemli olan içerik ve içerik benim gibilerin açlığını doyuruyor. bu yolda devam abi:)

dertasacimbom dedi ki...

Ali abi boşver her havlayana hoşt dersen sonu gelmez biliyorsun memlekette mahlukat çeşidi çok. Bu imla hatası muahbbetinede güldüm baya. Biz burayı ve diğer blogları tdk görevlisi edasıyla okumuyoruz. Okuyan varsada okumasın. Bu arada umarım bülent abiyle seni tekrar ekranlada görürüz en kısa zamanda.

Zorro dedi ki...

Ali Okancı,

Yazilabilecek bir çok şeyi yazmış arkadaşlar.

Benim gözümde senin ve aceto'nun blogu, gazetelerin yalan yanlış haberlerinden kaybettiğim vakti bana kazandıran, net ve doğru haber veren bir yayın organı gibi çalışan bir mecra.

Bu özellik uzun zamandır arayışta olduğumu bir şey ve artısıda samimi olması.

Dolayısıyla iş hayatında olduğu gibi ciddiye almayıp gülüp geçmek en keyif verici boşlamadır bence...

M. Burak Ömeroğlu dedi ki...

tarafsız yorumun, eglenceli haberlerin ve önceden verdigin transfer bilgilerinden dolayı cok teşekkürler ali okancı!!!ha bu arada canlı mac anlatımlarını unutmadım...yeni sezonda bekliyoruz...

Figueres dedi ki...

Acikcasi bana gore tarafsiz olmak gibi bir kaygin da olmamali. sonucta herkesin bir egilimi olabilir. biz bu blogu (ya da ben diger bircok blogu) yazarin hangi takim sempatizani olduguna bakarak okumuyorum. benim icin icerik, ilginclik, verdigi bilgi, kattigi keyif onemli. bu blogda da bunlar mevcut.

hayattaki oncelik sirasini oturtamamis bazilarinin dusunceleri kendilerini baglar. belli ki bu blogun duzenli okuyuculari onlarla ayni fikirde degil. aceto da biliyosun zmninda bunlara takip kilit asmisti kapiya. aman diyim sen de aynisini yapma. yoksa buna sebep olanlara prim vermis olursun.

Free Siyaset dedi ki...

Bu blogu seviyoruz. Seni boş yere taşlayanlar kendi hırslarında boğulacaklardır zaten.

varol döken dedi ki...

gerektiği zaman ben fransızca'ya değil, fransızca bana uyacak!
marcel proust.

Cenky dedi ki...

Çok kral adamsın Varol Döken!

Ortega dedi ki...

Benim hayatım Fenerbahçe'dir. Beni bile Fenerbahçe düşmanı ilan ettiler bu blog aleminde. Bu bakımdan önemsemiyorum artık böyle tipleri.

Ne yazık ki yorumlarda söylendiği gibi meyva veren ağacı taşlamaya yarışına giriyor bazıları.

Bunlara aldırmadan, yazmanızı beklemek dışında yapabileceğim bir şey yok. Severek takip ediyorum. Bunu da belirteyim.

Saygılar..

ebruli dedi ki...

benim gibi futboldan çok anlamayan birine bile en güsel şekilde futbolu sevdiren ve anlamasına yardımcı olan bi blog daha yok yurdum insanının huyudur gönülden ve dürüst yapılan işlere illaki bi kulp takar ali abi zaten takmadığını biliyorum ama canın sıkılmış belli bende bitolalı ya katılıyorum ....... et saçma yorumlar yapanları

yok artık leBron james dedi ki...

@PENNEARABİATTA
abi sizi uzun zamandır okuyorum.yaptığınız işi çok beğeniyorum.bundan ilham alıp bende Nba ile alakalı yazılar yazmak için 1,5 hafa önce bir blog actım.cok komiktir.yakın arkadasıma daha 3 yazı yazmıstım.sordum.nasıl diye?ne cevap verse begenirsin.yazılar güzel ama imla hataları yüzünden okuyasım gelmiyor dedi.bende bir sonraki yazımda imlaya dikat ederken yazacagım bzı seyleri unuttum.burası fikir yazılarının yada hos anıların anlatıldıgı yerler.tabiki bilerek imla hatası yapılamz ki.ama ali abi sana söz bir bilgisayar mühendisi olarak ve yeni bir blog yazarı olarak ilerleyen yıllarda bu konuda bir yazılım geliştiricem.Yazıyı atacaksın içine sana imlası hatasız yazıyı vereck.:)

beera dedi ki...

Ali Abi,

yapma böyle üzme bizi.

bırak sallayan sallasın abi.

biz seni biliyoruz, en önemlisi biz seni seviyoruz. Sen ve Bülent abi sayesinde insanlar blog okur, blog yazar oldular.

Sen döktürmeye devam et, bizde seni okumaya.

ozdemirmusta dedi ki...

sen yoluna bak, yolun açık Ali Abi, seni Stieve G.'den başkası yıkamaz :)

Yeni sezonda, blogda inovasyona devam!!

Bekliyoruz..

Murat1905 dedi ki...

Ali abi, bence kaale bile alma o kişileri, gitsinler Nuri Şahin'i golcü futbolcu yapan Takvim gibi gazeteleri okusunlar!

Sevgiler

Özgür Şeker dedi ki...

Biz seni biliyoruz abi.Sen yoluna devam et.Bu tip saçma şeylerle üzme kendini.

sinem dedi ki...

pek yorum bırakmasam da uzun zamandır takip ettiğim ve severek okuduğum bir blog bu. ve yazarının bu hale getirilmesi çok canımı sıktı, açıkça söyleyeyim. benzer şeyler benim de başıma geliyor, malesef insanlar blogların asıl amacını anlamaya gayret etmeksizin ufak şeylere takılıp kalıyorlar. yazık gerçekten. sabır ve kolaylık diliyorum size.

efe dedi ki...

bi an için ödüm koptu veda yazısı sandım :) varsın imla hataların olsun bence bu yazarı daha samimi yapıyor benim gözümde. çünkü burası ne bir gazetenin resmi sitesi ne de ciddi yayın yapan bir internet sitesi. blog kültürü denen bir olgu oluşturdunuz sen ve bir kaç kaliteli blog yazarları. sen bildiğin yoldan devam et abi, sonsuz destek bizden.

Sade dedi ki...

Blogunu devamlı takip ediyorum. Tüm yazılarını tersten dahi yazsan düze çevirip yine okurum:D

Önemli olan şekil değil özdür. Yazının şekline takılıp özü kaçırmamak gerekir. Tüm yazdıkların ve paylaştıkların için teşekkürler...

verde dedi ki...

bloglara katkı yapmaya çalışmanızı saygıyla karşılıyorum. zaten bütün blog sahipleri, bir şekilde diğer blogları da sahiplenip, blog dünyasında bir yer edinmeye çalışırlar. daha fazla tanınmak, okunmak için popüler bloglarla linklerini değiştirirler, bu şekilde bazen yeni insanlar tanırlar, bazen söylenmemişi söylerler, bazen farkedilmeyeni farkederler ve bu da değerlerini artırır. ancak hepsinin bir ortak yönü var, o da yazma aşkı.

tıpkı sizin de belirttiğiniz gibi, blog sahibi insanlar, istisnalar bir kenarda dursun, bir beklenti içine girmeden bu işi yaparlar; çünkü beklenti her zaman huzursuzluğu da, eleştiriyi de beraberinde getirir. ama belli bir noktadan sonra da eleştiri kaçınılmaz olur. sizi tanımayan insanlar hoşunuza gitmeyen şeyler söylerler hakkınızda, yazdıklarınızdan dolayı.

açıkçası bu posttaki "yıpratılma", "ismimden prim yapma", "kimliğimi saklayayım bel altından vurulsun" yaklaşımları bana fazlasıyla abartılı geldi. elbette ki kimse imlaya dikkat etmek zorunda değil. ama imla konusunda yapılan bir eleştiriden de bu sonuçları çıkarmak bana yanlış geliyor. siz kimsenin hayrına yazmadığınız gibi, kimse de sizi hayrına gelip okumuyor. vakit ayırıyor, daha iyiye gidebileceğini düşündüğü noktalara eleştirisini yapıyor. ben daha önce böyle bir eleştiride bulunmadım, bulunmam da; çünkü bazen o anlam bozuklukları, devrik cümleler, eksik noktalamalar yazarın yazdıklarını kuvvetlendiriyor. tıpkı borges'te olduğu gibi. ancak eleştiri yapanları "bu blogu okumasın, yorum yapmasın" diyerek dışlayacak birinin de nasıl hayrına blog yazdığı konusunda şüpheler taşımaya başladım. eleştiriden yıpranmak için eleştiriye kapalı olmak lazım. ben bu blogu bir yargım olmadan bugüne kadar okudum, zaman zaman içimden imlasına da söylendim ama bu tip bir post beni biraz itti. umarım benim gibi eleştiri yapmamasına rağmen bu posttan etkilenen başka okurlarınız da soğumamıştır.

utkucakir dedi ki...

Habertürk 'te çalışırken FutbolBlog programı yeni başlamıştı. Ben ayrıldıktan sonrada (normalde hayatta tv izlemem) evde izlemeye devam ettim. Çünkü spor haber siteleri sadece ajans haberciliği yapıyor. Yalnız bloglar kendi yorumlarını katıyor ve özel haber yapıyor. Hal böyle iken ve sen blog camiasına muhteşem bir katkıda bulunmuşken, şu yazıyı okuduktan sonra üzüldüm. Bunları kafana takmamanı söylemekten başka yapabileceğim birşey yok.

Not: Bir projem için e-posta atarken senin sen olduğunu gördüm. Kameraman Hüseyin'in seni çok övmesinden ötürü bende seviyorum :) Başarılarının devamını diliyorum.

PENNEARABIATA dedi ki...

@verde. o kisinin amaci imla hatalarimin ne oldugunu soyleyip blogumun daha iyiye gitmesine yardimci olmak ya da bana birseyler ogretebilmek degildi. Bunu sadece kullanarak amacinin baska oldugunu yazisinda benimle ilgili yazdigi diger seylerle gosterdi. Benim de tepkim buna zaten yoksa hakli elestiriye kapali olmadigimi soyledim. Lutfen yanlislari duzeltme adina yapilan elestirilerle amaci baska olan elestirileri ayiralim. Bu konuyu da artik fazla uzatmazsak cok mutlu olacagim. Cunku bu blogun okuyuculari gercekten bununla ilgili birsey duymak istemiyor artik.