22 Haziran 2009 Pazartesi

RUDO Y CURSI

Komedi drama türünde bir Meksika filmi. Rudo(kaba,hoyrat) ve Cursi(adi,aptal) lakaplı iki üvey kardeşin hikayesi. Fakir bir köylü ailenin çocukları olan ve birbirlerini zaman zaman seven ama çoğunlukla nefret eden iki kardeş muz çiftliğinde çalışarak ailelerini geçindirme çabasındadır. Bu iki üvey kardeşin hayatı kasabaya Batuta adında bir futbol yetenek avcısının gelmesiyle değişir. İlerlemiş yaşlarına rağmen Rudo ve Cursi'nin futbola karşı büyük yetenekleri vardır. Rudo kaleci, Cursi de iyi bir golcüdür. Rudo ve Cursi'nin her zaman profesyonel futbolculuk hayalleri olmuştur ama ikisinin de beklentileri farklıdır. Batuta iki kardeşi Mexico City'de farklı takımlara yerleştirir. Rudo ve Cursi'nin talihi dönmüştür ama bu durum fazla uzun sürmeyecektir. Cursi kendini kadınlara çok hızlı kaptırır ama hayatta en sevdiği şey şarkı söylemektir. Şarkıcı olmak için geç başlayan futbol kariyerini bile erken bitirmeyi göz almaktadır. Rudo'nun en büyük tutkusu ise kumardır. Bu durumu saklamak ve artan borçlarından kurtulmak için yalanlar söyler, hileye başvurur. İki kardeş bu farklı tutkularını futbol dünyasında varolmak ve büyük paralar kazanmak için kontrol altında tutmak zorundadır.

Bu eğlenceli filmin konusu kabaca böyle. Rudo ve Cursi'yi son yıllarda adlarını sıkça duyurmaya başlayan iki Meksikalı aktör Gael Garcia Bernal ve Diego Luna canlandırıyor. Futbolla ilgili ya da içinde futbolun geçtiği sinema filmlerine çok sık rastlayamıyoruz. İzlemenizi tavsiye ediyorum. Torrent'leri internette mevcut.

4 yorum:

blogsal dedi ki...

abicim bunun altyazısını nasıl buldun?yardımcı olabilir misin?

PENNEARABIATA dedi ki...

www.turkcealtyazi.org'da vardı sanırım.

Baris dedi ki...

abim çok geç yazıorum bunu kusuruma bakma ama sen de bu filmin türkçe altyazısı var mı ? turkcealtyazi.org'da ve dixplanet'te sadece ingilizce altyazısı mevcut da.. Eğer sen de varsa zahmet olmazsa bir dosya paylaşım sitesine yükleyip naçizane kardeşinle paylaşabilir misin ? teşekkürler..

PENNEARABIATA dedi ki...

@baris

evet türkçe yok ben de ingilizce altyazılı izlemiştim. bir bakınayım, bulursam sana yollarım