29 Temmuz 2009 Çarşamba

BÜLENT UYGUN'UN ANDERLECHT MAÇINDAN ÇIKARDIĞI DERSLER

1- Heerenveen ile Anderlecht maçının provasını yapma konusunda doğru karar vermişiz. İkisinden de 5 yedik demek ki provayı iyi yapmışız.

2- "Avrupa'da 5 yeriz 6 yemeyiz, 7 yeriz 8 yemeyiz" diyerek ne kadar isabetli açıklamalar yapabildiğimi cümle aleme gösterdim. Bundan sonra da böyle söylemlere devam etmeliyim.

3- Turkcell Süper Lig'de şampiyon olma hedefimizi bir kez daha gözden geçirmeliyiz. Aksi halde şampiyonlar ligi gruplarında her maç sonrası Türk halkından özür dilemek zorunda kalırım.

4- Bu işler saha kenarında kulübe tekmelemekle falan olmuyormuş. Hemen küçük Terim ya da Mourinho'culuğu bırakmam lazım. Kendime hemen yeni bir rol-model bulmalıyım.

5- Petkovic'i maçtan önceki gece Belçika birası içmeye göndermesem iyi ederdim. Alttan üstten sağdan soldan her yerden yedi mübarek!

33 yorum:

venezia dedi ki...

bir insan bu kadar mı antipatik olur yahu,müstahak ona !

son gelen haberlere göre ; anderlecht'li futbolcular laila'da kutlamışlar galibiyeti,boussoufa dahil !!

efess dedi ki...

transferlere de değinmek lazım sanki..birer facia gibi görünüyor hepsi..iyiler gitmiş,"tutunamayanlar" gelmiş

Flying Dutchman dedi ki...

çok küçük bir düzeltme Sivasspor Heerenveen'den yedi 5'i.

genel anlamda ise maç sonu yaptığı "herhalde transfer yaparız" açıklaması enfes. 5 mi yemesi gerekiyordu Türkiye'nin ŞL'ye gönderdiği ikincinin 10 senedir hiç bir uluslararası turnuvaya gidemeyen Belçika'nın ikinci takımından?

Bülent'e kendi takımına değil Türk futboluna yaptığı rezillikten ötürü kızgınım...Anderlecht gibi son 3 yılda hep geri giden bir takımı böyle havalandırmamalıydı.

PENNEARABIATA dedi ki...

@flying dutchman

sağolasın aklımda psv diye kalmış bir an için.

koala dedi ki...

Bülent Uygun ders almaz, ders verir. Bunu hatırlatmak gerekir kullanması için.

Bu metaforları anlayabilir mi ciddi merak içindeyim. Hamasetle bu işler bir yere kadar gidiyor. Bu sonuç Türk futbolunun da göstergesidir. İttir-kaktır rakip yaratılmaya çalışan bir takımın gerçekte ne olduğunu gösteriyor.

6 da benden olsun madem...

6- Asker selamı veren De Sutter derhal transfer edilmeli

rogg dedi ki...

De Sutter o selamı hep mi yapıyordu ?
Yoksa rakibi analizin sonucunda mı çıkmış?

Burak Eken dedi ki...

Bülent Uygun; "5 yeriz, 7 yeriz; 6 yemeyiz" demişti. Bu maçta 5 yediklerine göre, rövanşa iddaa'da 7 gol ve üstü oynamak lazım. :)

OKOROKWO dedi ki...

Bulent suclu evet ama dun gece sahadakıı o sıvas neydııı bee abıı bız bıle halı saha maclarında okadar barız hatalar yapmıyoruz helekı o 5.gol tam bır facıa 3 oyuncu yanyana topun ustlerınden gecmesını ızlıyor.Yasın Çakmak bu kadar kotu bı topcumuyduu ılk defa onu bu kadar kotu oynarken gordum gercı fenerdede dogru duzgun ızleyemedık.Ama sunu solım anderlechtlıler fazla havaya gırmemelı karsılarında futbol oynamaktan acız sahada yuruyecek durumda dahı olmayan hıc bısey yapmayan bı takıma 5 gol attılar 3. turda saglam bı rakıp gelırse anderlechtın bu senekı sampıyonlar lıgı hayalı gene ruyalarda kalır.Son olarak lıg fıksturu cekıldıgı andan berı soyluyodum bugun yıne soyleyecegım demedı deme Ali abi bu sıvas bu sene lıgı 7 ıle 9.sıra arasında bıtırır.

franchismt dedi ki...

yarasın koçuma..

aradadusunur dedi ki...

oturduğu yerden millete sallıyordu. Sağlam yediler 5 tane bi 5 daha yemekten kurtulduklarına dua etsin. Zaten işi hep allaha bırakıyor ya kendileri. Demek allah takım tutmuyomuş dimi bülent :)

varol döken dedi ki...

bakıyorum çıkmış yine koltuk altı sopaları... neden hoşunuza gidiyor sivas'ın 5 yemesi? oh oldu mu hakikaten bülent uygun'a? daha beter olsun mu? işte adama dersini böyle verirler mi? hatalı açıklamalar yapan adamlara ders veren uluslararası bir komisyon mu var bilmediğimiz?

ya arkadaşlar, sevgili sporseverler... bu adam türkiye'de sivasspor gibi (bknz. bursa değil, antep değil, trabzon hiç değil, sivas bu yahu, istesen kaybolamayacağın bir şehir) bir takımla 2 sene üst üste şampiyonluk kovalamış ve özellikle geçen sene 3 büyüklerden de puan alarak tertemiz bir 2.lik almış bir takım... bülent de doğal olarak bu takımın mikrofon uzatılan teknik direktörü... bence insan gibi insan... o kadar mikrofonu sizin önünüze sürseler siz de arada 2 lebeheb bir hurahep dersiniz...

bu ülkenin çocuklarını bu ülkenin standartına göre belirleyelim... 100 yıllık camialar 0 çekerken, 8 yerken normal de hayatında buralara ilk defa gelmiş sivas anderlecht gibi köklü (kök nedir bilir misin sen?) bir kulüpten 5 yemesi mi anormal?

küçükken bir şeyi öğrenemediğinizde, unuttuğunuzda, hata yaptığınızda kafanıza cetveli yiyince daha mı iyi öğrendiniz?

yapmayın böyle ya da yapın böyle, ne de olsa siz yapmasanız da bunun için kurulmuş komisyonlar, idam mangaları, klişe timleri yapacak bunu...

ACY dedi ki...

futbolcularım antremanda bile yapılmayacak hatalar yaptılar diyip ardından bütün suç bana ait demek ne kadar populis ne kadar yapmacık ne kadar ali abi seninde dediğin gibi terimci mourinhocu bi özentidir allahım içimin yağları eridi.. sözünün eri adammış bülent, rövanşta 7 yemezse topluca reinaya götürücem bütün sivassporu

sunshine dedi ki...

frank rijkaard aynı seviyedeki bir takım olan Sparta Rotterdamla küme düşmüştü ki ilk aldığında takımı sezon ortası falanda değildi.

Başkanson dedi ki...

insanlar bu sayfalarda açık fikirlilikle tartışıyorlar. bülent hocanın antipatikliği ve yanlış hal ve hareketleri herkesi doldurdu ona karşı. sonuçta 5 yiyen sivasın başındaki "bay büyük konuşma abidesi" terbiyesizliklerinin üstüne şamar yedi adeta. sonuçta dün maçı izleyen kimse sivas yenilsin de bülent hoca ya laf edelim diye oturmamıştır tv başına. ama şu da var ki, yükselirken herkesle savaşırsanız düşerken de bununla yüzleşmek zorunda kalırsınız.
............
istanbul da laila, sivas da La İlahe İllallah diyen bir yaratığın hiç bir halini hoş göremiyorum şahsım adına. 5 7 8 9 muhabbetleri bir kenara, laila rezilliğiyle bitmiştir kendisi pek çok kişi için ve büyük bir dinamit koymuştur spor alemindeki 10milyonların ortasına. Tabiki de acımasızca eleştirilecektir kendisi. Daha çok şey demek gerekirdi ama susmak lazım.
...................
Dünkü 5-0 lık maçt 80 li yıllara geri döndük resmen. Sırf bunun için bile yazıklar olsun...

PENNEARABIATA dedi ki...

Tabii ki Sivasspor'un bu yenilgisine sevinmiyorum. Ama sen bu takımın belkemiklerinden Bilica'yı, Muhammed'i, Balili'yi, Silla'yı gönderip yerlerini onların bence yarısı etmeyecek adamlarla doldurur ve 5 gol yedikten sonra galiba transfer yapmamız gerekiyor diyorsan ehh işte sana!..

efe dedi ki...

ahahaah çok güldüm bu posta :) bu arada başlığı : "bülent uygun'un anderlecht maçında çıkardığı sesler" diye okudum ilk önce. ahahaha ben bu türbülente gülüyorum işte :)

koala dedi ki...

Şöyle de tutarsız bir insandır kendisi: "Antrenmanda yenilmeyecek goller yedik" deyip futbolculara giydir, sonra "Hata varsa benimdir" diye açıklama yap. Yiğit, delikanlı adam tavırları sergiliyor güya.

Sevgili Ali Bilica'yı gönderdi ama Fenerbahçe'den Yasin'i aldı. Nasıl bir stratejik davranıştır bu.

Bilica'yı, Muhammed'i, Balili'yi, Silla'yı göndermesindeki alt metin "Biz sistem takımıyız. Kişiler önemli değil. Ben bir takım yarattım"

Bizler de pamuk prenses ve yedi cüceler oluyoruz tabii..

Sade dedi ki...

Kuralar çekilmeden önce Sivasa en kolay rakip çıksın diye dua ettik cümleten. Anderlecht çıkıncada sevindik ulusca. Çünkü, Dualarımız kabul olmuştu.

Biz görevimizi yaptık peki B.Uygun ve Sivas yönetimi ne yapmış?

Geçen sene Uygun'un söylediği lafı doğrulamak için uğraşıp durmuşlar, illa 5 yiyecek! Ben 7'yi nezaman yiyecekler diye merak etmeye başladım! Uygun, müneccim canım illa olur!

rogg dedi ki...

@ varol döken

Bülent Uygun'a söylenen sözler terbiye sınırları içerisinde kaldığı sürece futbol'un eğlencesidir. Bunu hazmedememek futbol'u spor olmaktan uzaklaştıracaktır. Evet, Bülent Uygun'un son 3 senedir artan bir grafikle teknik direktörlük başarısı mevcuttur. Fakat yine kendisi bulunduğu yeri bir profesyonel olarak hazmedememiş ve mikrofonlara -bence heyecan veyahut acemilikle alakası yok- saçma sapan açıklamalar yapmıştır. Ne 1, ne 2, ne de 3 defa. Başarı hazmedildikçe geliştirilebilecek birşey, yoksa kendinizi boy aynasında gördüğünüz an yokolup gitmeye mecbursunuz.

Umarız Bülent Uygun bu şakaları olgunlukla karşılar ve acı tecrübelerinden biran evvel gereken dersleri çıkarır.

Hamza dedi ki...

@ varol döken

Mikrofona konuşma hastalığı dediğin gibi günümüzde hemen hemen herkeste var.
Ama yapılan açıklamalar artniyet taşıyorsa ve bir şekilde bana gönderme yapıyorsa bende dünkü maç skorundan fazlası ile mutlu olurum.
Olay Sivas'ın başarısı veya başarısızlığı değil.
Bu işler kulübe tekmelemekle olmuyormuş Ali'nin dediği gibi.
Topçuluk zamanında da sevmezdim bu adamı.
Eğer Başkan ve Bülent Sivas'tan giderse bende Sivas'ın yaptıklarını bir şekilde takdir ederim.
Mecnun Odyakmaz gibi bir adamın Başkan olduğu bir kulübün elde ettiklerinin hakkı olduğunu düşünmek iyimserlikten öte Fenerbahçelilik olsa gerek.

Unknown dedi ki...

7'yi de ben yazayim oyleyse:

"gs'de oynayacaktim zamaninda, antipatik demeclerim kimsenin kanina dokunmazdi, imparator denilirdi hatta bana"

ziggytheking dedi ki...

Varol Döken acı gerçekleri bir bir vurmuş. Yüz yıllık camiaların Tromso kapılarından döndüğünü de görmedik mi? Ne hakla konuşuyor ki morarmış menekşeler?? Önce bir kasa maden suyu hazmetmek için geçen seneyi, sonra en güzelinden bir Milka en sütlüsünden :)

halk dedi ki...

vatan,millet, sakarya giden bülent uygun abimizin 'içimizdeki BELÇİKALI' olduğundan şüphelerim vardı zaten:)

Burak Eken dedi ki...

@Tuncay

Fatih Terim'i beğenmeyene bir şey diyemem. Herkesin kendi görüşleri vardır. Ama Fatih Terim'le Bülent Uygun'u aynı kefeye koyma. Fatih Terim'in açıklamaları, hep kendisiyle ilgili. Başkalarına antipatik gelen sözleri de hep kendisi hakkında yaptığı bir yorum ya da söylediği bir söz. Ama Bülent Uygun'un ağzından çıkan her laf, başkalarına gönderme niteliğinde.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

@ziggytheking

Senin de uslubun Bulent Uygun'dan farkli degilmis be hocam. Bozacinin sahidi siraci yani, guzel.

@varol doken
Eger sen "turban aciklamasi yaoan abi" kivaminda (herhalde biliyor kim oldugunu bu guzel abimizin) aciklama yaparsan her mikrofon gordugunde, kusura bakma Bulent Hoca, ben seni anlayisla falan karsilayamam. 3. gole kadar uzulup, ondan sonra da verdigin demeci hatirlayip "Insallah 5 yersin" derim. Zerre de gocunmam.

Birileri Uygun'a "Adam gibi adam" dedikce de, ben Turkiye'de "adam gibi adamlik" muessesesini sorgularim. Bizi elestirirken, karsi tarafi yuceltmemeye dikkat ediniz. Mazur gormek ile takdir etmek arasindaki cizgiyi dogru yere cekelim.

HaCiTo dedi ki...

bir kere orta sahada Sezer Badur'un yerine oynayan Onur Tuncer, geçen sezon çok ağır bir sakatlık geçirmişti ve muhtemelen heyecanının da etkisiyle -çok heyecanlı olduğu belliydi her halinden- sakat Sezer'i çok arattı. İbrahim Dağaşan alıştığının dışında önde oynadı ve bu da hem kazandığı top sayısının azalmasını hem de takımın hücum etkinliğini kısıtladı. Herkesin pehlivan, kazma..vs diye yerden yere vurduğu Yıldız'ın ne kadar önemli bir adam olduğunu Ersen Martin'in facia performansı sonrası anladık. Savunma hattında bence Yasin - Sedat ikilisi son gol hariç ki o gol olmasa Sivas'ın burada beş atacağını kimse düşünmüyordu herhalde, çok bariz pozisyon ve yerleşme hataları yapmadılar. Kanatlardaki Erman ve Musa Aydın, savunmalarına yardımcı olmak için en ufak bir çaba sarf etmezken, A.Dereli ve özellikle de Hayrettin, tek kelimeyle berbat bir bek - defans performansı sergilediler. Özellikle Sedat'ın yüzündeki "beyler kademenize mi girelim adamı mı tutalım" ifadesi çok acı vericiydi.

Bir de şu maça sanki Agbetu ile başlanmaz mıydı bu kadar geriye yaslanacağın belliyken??

Hüseyin A. dedi ki...

Varol Döken gerçekten denmesi gerekeni söylemiş, yüksek müsadesiyle Sn Döken'in yorumunu aynen bloga taşıdım ben de.

Bu arada yazı müthiş :)

armandolionel dedi ki...

beter olsun beter.futbolcuykende sevmezdim,bi insan hep mi kendiini över,hep mi kendinden bahsedilmesini ister,ulen bi sen sus da seni başkaları övsün iyi bişey yaptığında zaten gelir olumlu sözler eleştiriler,neyse ligler başlasın sıkıldık bunaldık

dertasacimbom dedi ki...

Bi insan bu kadarmı sözünün eri olur! Tebrik ediyorum burdan B.U'u. Hadi bakalım sıra 7 de. Eğer bunuda başarırırsa bi heykeli hakeder artık.

"5 yer 6 yemem, 7 yer 8 yemem" gibi küstahça ve kendince alaycı tavırlar takınmazsın herhalde. Ayakların yere basmıştır bu skordan sonra.

varol döken dedi ki...

öncelikle şunu belirtmeliyim ki, benim yazdığım şeyin hiçbir kulüple ilgisi olmadığı gibi, yerden yere vuran mor menekşeler tarzının da şahsımla hiçbir ilgisi yok...

konu bülent uygun konusu değil...

çok dışarıdan bakıyoruz, sanki hepimiz avrupa'da yaşıyoruz... öteki kavramından bi haberiz hepimiz, şu an ben bile... koşul ve şartları anında silmeye hazırız... ben de yaptım, yapıyorum, yapacağım... ama insanım da... bütün sene küfrettiğim burak yılmaz'ın bir insan olarak verdiği ve bütün sene neler yaşadığı röportajını okuyunca kendime de kızıyorum, burak'a da üzülüyorum... bize ne ulan kullansaydı şansını demek kolay... benim söylediğim hiçbir şey kolay değil...

bülent uygun bir manipülasyon denizinde yüzmekte... herkesin köpekbalığı olduğu yerde japon balığı ne kadar yaşar? o gösterdiği dişler gerçek mi sanıyorsunuz? siz ya insan tanımamışsınız o zaman ya da gerçekten yaşadığınız hayatın farkında değilsiniz (siz derken genel bir anlayıştan bahsediyorum, kişilerle en ufak bir meselem, kavgam olamaz)

bugün eğer la ilahe illallah laila lafını ciddiye alıyorsun-ki ben de bunu ciddi ciddi yorumladım-gerçekten düşünmeyi askıya asmışız demektir... sonrasını dinledim ben o açıklamanın, kendi aralarında bir espri olduğunu söyledi... bakın şirazesi şaşar bu işlerin, anlıktır, binbir tane şarta bağlıdır... bunun ötesini görmek için ötekini görmek gerekir...

futbolcu olmak bile kolay değilken, sivassporlu olmak inanın kolay değil... düşünsenize siz yılın en iyi futbolcularından birisiniz ama bir tane adam çıkıp formasını tutarak bunu asla giyemezsin diye sizi aşağılıyor... oysa o formaları herkes öyle ya da böyle giydi... ve siz böylesine zor şartların içinde ömrü hayatınızda hayalini kuramayacağınız bir yere düşüyorsunuz... bundan 3 sene önce sivasspor şampiyonlar ligi elemesi oynayacak desek hangimiz kıçımızla gülmezdik...

alınan skor aşırı derecede normaldir... sivasspor ve bülent uygun buraya daha mental olarak hazır değildir... eleştiriler bu tatta oldukça da hazır olmayacak... en sevdiğimiz olacak yine biz bize kalacağız, üç büyükler... ne büyükmüşüz be birader iç iç bitiremedik...

herkese afiyet olsun.

varol döken dedi ki...

ya daha çok yazılır çizilir de, gerek yok, benim de umudum yok... bu bloglar güzel futbolu desteklemek için kuruldu oysa... ayıla bayıla okuyoruz heerenvenleri, hoffenheimları, sonra da rakı sofralarında dövünüyoruz bizde neden olmuyor diye? gözümüzün önündeki perdeden burnumuzun ucundaki sahneyi göremiyoruz, sahneye çıkanı al aşağı edip sonra bu sahne niye bomboş diye bakıyoruz...

başarı ego ister arkadaşlar, kibir ister, saçmalıklar ister... herkes sizi seviyorsa başarılı olmanız mümkün değildir zaten... bırakın sevmeyin adamı, ben işin ironisinde de değilim... ama burada fena bir ayna var, yarın bize çevrildiğinde çırılçıplak kalacağımız... ben sadece bunu söylerim...

blog sahibi kusura bakmasın böyle futbolla ilgisiz gibi gözüken bir sürü şeyi uzun uzun yazdım... ama her şey eninde sonunda bununla ilgilidir zaten...

sivas da artık ait olduğu yere geri dönsün!

PENNEARABIATA dedi ki...

Bu blogta herkese, tüm takımlara eşit yaklaşılır. Küfüre, kişilere yapılan hakaretlere yer verilmez. Bu blogta zaman zaman insanlar göklere çıkarılır, zaman zaman da hiciv yoluyla eleştirilir. Yine bu blogta aşırıya kaçmadıkça ince dokundurmalara yer verilir. Sağolsun Varol Döken de düşüncesini çok güzel bir şekilde aktarmıştır. Farklı bir açıdan olaya bakmamızı sağlamıştır. Bloglar da bunlar için vardır zaten...

kebabman dedi ki...

Hayat cok zor.
Sivasspor macini seyretmedim,Bugunku GS macini da seyretmedim,FB macini da seyretmedim.
5 sene once bugunku adi ile Bank Asya liginde ADS-Sivasspor macinda tribundeydim.Sivasspor 1-0 kazanmisti,50.dakikada hakem hatali bir kirmizi kart gostermisti.Son dakika attigimiz gol faul oldugu icin gecersiz sayilinca(ki gecersiz sayilmasi dogru karardi)ortalik ana baba gunu olmustu.Oyuncularimiz toplam 14 mac ceza almis,sahamiz kapatilmisti.
Sivasspor super lige cikinca cikisini hep devam ettirsin istedim.Bir zamanlarin Samsunspor'u,Adanaspor'u,Kocaelispor'u,Gaziantepspor'u vsr olmasin dedim.
Basari grafigi birkac seneden daha fazla sursun istedim.

Gorunen o ki 2 sene bitmeye yetti.One cikan futbolcular hemen kapildi.Yerleri doldurulamadi..Hep gecmiste tepeyi zorlayan takimlara uygulanan muamele aynen uygulandi.
Kocaelispor'da zirveyi yakalayan hoca simdi nerelerde?Rahmetli Gunduz Tekin Onay hoca Adanaspor'daki basarisini BJK de gosterebildi mi vsr diye sorular sorulabilir?

Bunlar makul sorulardir ve makul cevaplarida vardir.

Ancak GS-FB-BJK ile oynayan diger takim oyuncularindan birisi o gun ustun performans gostermis ise,mac sonunda o oyuncuya gelecek sene maca gore BJK,FB yada GS'de oynamak istermisin diye soru soran spikere gicik oldugum kadar hicbirseye gicik olmuyorum :-)

Ali pasam haberin olsun.Eger birgun istanbul'daki bir mac sonrasi rakip takimin oyuncusuna boyle soru sorarsan senden de gicik kaparim :-)

O gun guzel performans gosteren o oyuncuyu ve takimini kutlamak spikerler icin cok mu zordur?Yada boyle soru sormak yerine gune ait soru sormak cok mu zordur?
Bulent Uygun elindekini tutmak icin ucmak zorundaydi,ucarken kanatlarini fazla cirpti.

Gercekleri kendisi herkesten daha iyi biliyor.Futbolculugunda futbola saygisizlik yapanlardan biriside kendisiydi.