26 Temmuz 2009 Pazar

FELIPE MASSA İYİYE GİDİYOR

Rubens Barichello'nun kaderi midir, uğursuzluğu mu bilinmez ama F1 tarihinin önemli kazalarından ikisinde Barichello'nun adı geçiyor. İlki 15 yıl önce. Efsane Ayrton Senna 1994'te Imola Pisti'ndeki kazada hayatını kaybetmeden bir gün önce kaza geçirmiş olan pistlerin yeni ismi vatandaşı Rubens Barichello'yu hastanede ziyaret etmeye gitmişti. Ardından yarış sırasında Senna, direksiyon milinden kopan bir kaynak parçasının kaskı delerek başına saplanması sonucu geçirdiği beyin tramvası nedeniyle 34 yaşında hayatını kaybetmişti.

İkincisi ise bu haftasonu yaşandı. Barichello'nun aracından kopan bir parça Massa'nın kaskını delerek kafatasında kırıklara yol açtı ve ciddi şekilde yaralanmasına yol açtı. Kazanın ardından büyük yarış öncesi vatandaşını görmek için hastaneye koşan isim bu kez Barichello'ydu. Neyse ki Barichello ertesi gün Senna ile aynı kaderi paylaşıp yarış sırasında hayatını kaybetmedi!!! Umarız Massa da en kısa sürede iyileşir ve sevenlerini mutlu eder.

11 yorum:

keymark9 dedi ki...

umarım çabuk döner sempatik bücür. çok sevdik seni be massa. ta sauberden beri pilotların en sempatiği oldun hep, bunu haketmedin...

Fabio Luciano dedi ki...

şu kazayı hamilton yapsa bu kadar üzülürmüydüm diye sordum dün kendime?

Schumy dedi ki...

O kırmızının içinden kim ölü çıktı ki?

Umarım yakında iyileşirsin Masa, Schumacher' den sonra o renge en yakışan adam oldun...

gokmenoz dedi ki...

görüntü her şeyi açıklıyor. en yakın zamanda sağlığına kavuşur. zira hamile olan eşi için de zor bi durum.

Adsız dedi ki...

Hastahaneden 1 saat evel yapılan açıklamaya göre Felipe'nin durumu ciddiyetini hala koruyormuş ve kendisini yarına kadar uyutacaklarmış. Zaman zaman periyodik olarak uyandırılmasının yanısıra bilincinin yerinde olmasıda bizim için iyi bir durum elbette. Fakat durumu ciddiyetini koruduğundan ve hayati tehlikeyi hala atlatamaması hepimizi hala tedirgin bir halde bırakıyor. Fakat doktorunun yaptığı açıklamaya göre Felipe'nin başarılı bir ameliyat geçirmesinden sonra yapılan rehabilitasyon tedavilerine nasıl tepki vereceği ve bu kazadan ne kadar iz kalarak kurtulacağı merak konusu..

http://fossacimbom.blogspot.com/2009/07/siamo-con-te-felipe.html

varol döken dedi ki...

milyon yıllık teknoloji, milisaniyede yok oluyor... çok kötü bu görüntü be ali, hani tarzım değildir ama, çok içim gitti görünce daha iç yakmayanı var mı bunun?

PENNEARABIATA dedi ki...

@ varol

var varolcum internette bir sürü yollıyım mı sana? :) şaka bir yana değiştiririm kardeşim içini burktuysa...

varol döken dedi ki...

eyvallah abi, harbiden burktu, bu kadar gerçek olması, o parçayı gelirken görüp sonrasını da görmek... basının gerçekten artık bir takım kuralları uygulamaya koyması gerekiyor... ben bu kadar kötü olduysam o görüntüyü gören hamile eşininin yaşadığı sıkıntının/anının hesabını kim verecek... elbette kimse vermeyecek...

duyarlı adamsın ali, teşekkürler, sadece kendi adıma değil, okuyup izleyen herkes adına...

PENNEARABIATA dedi ki...

doğru söylüyorsun varolcum. teşekkürler düşüncelerin için...

Burak Eken dedi ki...

F1 tarihinin en uğursuz grand prixlerinden birini geride bıraktık. Felipe Massa'nın kazası, sıralamaların üçüncü bölümündeki zaman ekranı krizi, yarış içinde Fernando Alonso'nun aracından fırlayan lastiğin, pist kenarındaki bir seyirciyi (ya da görevliyi) sadece 1-2 metreyle ıskalaması, gerçekten çok talihsiz olaylardı.

Umarız böyle olaylar bir daha yaşanmaz. Felipe Massa içinse şifa dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Fabio Luciano dedi ki...

bu arada harbi harbi çok gaddarım galiba ya.varol döken'in yorumları okuyunca aklım başına geldi.şu tarz bir kazayı cr yapsa yine de üzülürüm.cidden.bakmayın böyle dediğime.

tüm hamilton severlerden özür diler.massa'ya geçmiş olsun dileklerimi iletirim.