7 Ağustos 2009 Cuma

İ.B.B. 1 - 1 BEŞİKTAŞ

Beşiktaş 5 gün içinde 2. kez galibiyet alamadan ayrılıyor Olimpiyat Stadı'ndan. Bu bağlamda Olimpiyat Stadı 2, Beşiktaş 0 da diyebiliriz. Şampiyon unvanıyla Beşiktaş'ın sırtındaki yük bu sezon doğal olarak daha fazla. Beklentiler geçen sezonun üzerine ekleyip güzel futbol oynayarak kazanan bir Beşiktaş izlemek yönünde. Ama bunu sağlayacak yaratıcı bir oyuncunun eksikliğini hissediyorlar. Yusuf sanki geçen sezonu aratacak gibi duruyor şu haliyle. Bu takımdaki en yaratıcı oyuncu şu an için o. Ama şimdilik 45 dakikalık bir adam olduğunu yine gösterdi. Kondisyonunu ve formunu arttırması gerekiyor. Aynı şekilde Nihat da öyle. Çok eksik. Sakatlık, geçen sezon fazla oynamama, üzerine 21 günlük askerlik hizmeti çok şey almış götürmüş Nihat'tan. Beşiktaş eğer maç kazanmak istiyorsa görünen o ki şu aşamada rakibinin işini ilk yarıda bitirmek zorunda. Çünkü maçın sonlarına doğru iyice düşüyorlar. Geneline baktığımızda ortada geçen, kapanın elinde kalacağı bir maç oldu. İ.B.B'li oyuncular ikinci yarıda özellikle son 15-20 dakikada Beşiktaş ceza sahasının etrafında tercihlerini doğru yapabilseler, biraz daha akıllı davranabilseler öne geçmeleri işten bile değildi. Bu takım gerçekten Abdullah Avcı'nın takımı. Avcı, futbolcularını çok yakından tanıyor ve takip ediyor, tabiri caizse oyuncularının kanlarını biliyor. İbrahim Akın'ın golünü ayakta alkışlamak lazım. Ceza sahasında 2 futbolcuyu çalımladıktan sonra soğukkanlı bir şekilde şut açısı yaratıp ağlara gönderdiği topla Messi'yi hatırlatmadı değil hani. Akın eğer ilk 11'de sahaya çıkıyor ve futbolunu oynayabiliyorsa ona sahip çıkan ve inanan Abdullah Avcı'ya çok şey borçlu.

5 gün önce araları açık olduğu söylenen ve bu yönde resimler veren Demirören-Özgener ikilisi ilk yarıda koltuklarında zıplayarak neye gülüyorlardı çok merak ediyorum bu arada. Ayrıca Rüştü'nün 3 maçlık cezası ile federasyon çıtayı çok yükseltti. Yanlış demiyorum doğru belki de, yılanın başını ufakken ezeceksin ama daha disiplinsiz davranışlara, birbirlerine kafa atan, yumruk sallayanlara 10 maçtan aşağı ceza vermemen gerekecek bu durumda. Geçen sezonki Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşananların ardından verilen 5 maçlık cezalar da az yani anlayacağınız.

8 yorum:

Othello dedi ki...

"ağlara gönderdiği topla Messi'yi aratmadı değil"

"...Messi'yi aratmadi" olmasi lazim sanirim.

erenn dedi ki...

güzel bir inceleme lakin bir noktada sana katılmıyorum abi

ibrahim akın'ın güzel futbolunu "abdullah avcı'nın sahip çıkması yada inanması" diye yaftalamak bence yanlış. zira benim hala çok sevdiğim can-tigana bir röportajında "kendisine maçta yaptığı hataları göstermek ve eğitmek için benimle beraber özel idmana çıkmasını söyledim ama o sözümü dinleyip idmana çıkmadı" demiştir.

bence bu akşam gördüğümüz ibrahim akın yalancı bahar...

Beercholic dedi ki...

2 ye indirilmiş Rüştü'nün cezası..

PENNEARABIATA dedi ki...

@ othello

sağol, aslında aratmadı değil hatırlatmadı yazacaktım.

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

Ibrahim Akin, besiktas maclarina eto'o'nun real madrid maclarina hazirlandigi gibi hazirlaniyor adamin her sekilde kariyerini besiktas'ta attigi ve besiktas'a attigi goller yapti:)). stad buyuk olmasaydi golden sonra yildirim demiroren'i gosterecekti eto'o'nun florentino perez'i gosterdigi gibi ama stad stad degil 30 donum tarla bir ucundan tribunu gormek icin temiz iki zoom'lu awp gerek:))

HKNSRN dedi ki...

İbrahim Akın Türk futbolunun ne kadar önemli bir parçası olduğunu gösterdi attığı golle. Biraz bakması lazım kendine İbrahim Akın'ın yaşı geçmeye başladı bile. Bu arada Ali abi pesteki yeni takımını seçtin mi?
wwwhknsrn-gencfutbol.blogspot.com

Kalten dedi ki...

Benim de bu 3 maçlık ceza üstüne ilk aklıma gelen şey GS-FB maçıydı

"Birbiriyle saha ortasında yumruklaşmak = 1.66 Soyunma odasına giden yolda küfür sallamak mıdır?" diye düşünmüştüm

Şimdi 1.66, 2.50 oldu ama benim sorunsal yerinde duruyor :) Hala o maça daha çok ceza vermeleri gerekiyordu diye düşünüyorum

PENNEARABIATA dedi ki...

@HKNSRN

Henüz bulamadım ama sanırım Milan'la devam edeceğim. Huntelaar ile Pato ikilisine bel bağlıycaz artık... :)