5 Ağustos 2009 Çarşamba

KAYINPEDERİMİN BAŞARISI

Bir başarı haberi de aileden verelim. Sakarya'da yaşayan kayınpederim Necati Lambacıoğlu'nun en büyük tutkusudur atıcılık. Genelde her haftasonu Sapanca'da arkadaşlarıyla zevk için yarıştığı gibi ayda 1-2 kez de Marmara Bölgesi'ndeki organizasyonlara katılır. 60'ına merdiven dayasa da gözleri şahin gibi keskindir. Geçtiğimiz haftasonu da İstinye Atış Poligonu'ndaydı. 14 bölgeden 102 sporcunun katılımıyla gerçekleştirileren ve 2 gün süren Türkiye Şampiyonası'nda, trap'te veteranlar dalında finalde mücadele etti ve şampiyonluğa ulaştı. Hem de açık ara farkla. Necati baba 98 puan toplarken en yakın rakibi Klemen Mulino 85 puanla ikinci, Nejdet İlksan 84 puanla üçüncü oldu.

Bu işin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Geçen ay bana üstüste 50 atış yaptırmıştı, 1 tane zar zor vurabilmiştim. Belki de ben yeteneksizim o ayrı ama gerçekten büyük konsantrasyon, sezgi ve takip gerektiren bir spor. Necati Baba'yı buradan bir kez daha kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum...

16 yorum:

BT dedi ki...

50'de 1 diyorsun:)

PENNEARABIATA dedi ki...

şu habere gazetenizde ufacık yer ayırdınız mı acaba bülent bey? soruyorum size bir sporsever olarak soruyorum :)

wonderkid dedi ki...

işte türk medyası gazetelerde hiç göremedik katılıyorum Ali ağabey !

Siparişleriniz İçin dedi ki...

aslan babam :)

Mr.Eko dedi ki...

Necati amcanın gözlerine ve reflekslerine sağlık:)Darısı vuramayanların başına:)

PENNEARABIATA dedi ki...

ben de ps3'te iyi gagalarım ama :)

Antidoto dedi ki...

ali bey sayın pederinizi tebrik ederiz de insan böle mi foto koyar allasen?daha flu ve tanınmaz bir foto bulamadınız heralde,peder bey sorar hesabını bilimum saçmalarla...

PENNEARABIATA dedi ki...

@freak

haklısın ama atış alanında çekilmiş tek fotosu bu var elimde. o görmeden değiştirmeye çalışacağım :)

BT dedi ki...

Ne varsa eskilerde var maşallah:) Adam ben de PS'de iyiyim diyor. Sen ancak duvardaki lcd yi vurursun.

Scorpiusshaula dedi ki...

Necati amcayla yarışmalarda olsun, arada Sakarya poligonunda çalıştığım zamanlar olsun, yan yana çok kez atış yaptım. Sakarya poligonunu güzel kılan güzel insanlardan biridir kendisi. Suat Aktan ve Rıdvan Baba da Sakarya'nın yıllara meydan okuyan başka iyi atıcılarıdır, eklemek lazım.

Ayrıca bu sporda 2 seriyi üst üste atmak epeyce yorucu, Necati amca 50 atışı bekletmeden üst üste yaptırmışsa seni yormayı istemiştir :) Tüfek zamanla elde ağırlaştıkça ağırlaşır, 50'de 1 plak kırmanı biraz da ona bağlayabiliriz. İlk serinde 25 plakta 1'ini vurduysan çok da büyük bir sorun yok seninle ilgili. Ben de 25'te 4 vurup başladım bu işe, sonra gerisi geldi.

Necati amcaya benden (İstanbuldan Emre Güneş) selam söylersen çok sevinirim. Ayrıca bu sporu sevdiysen, ben de İstinye klübünün atıcısıyım ve seve seve yardımcı olabilirim.

PENNEARABIATA dedi ki...

@ scorpiusshaula

:) söyledim selamını, o da çok selam söyledi. necati baba sapancaya gittiğimizde zorlar beni. ama dediğim gibi benim gözlerim de çok iyi görmez o yüzden bana göre bir spor değil. sapancada necati babayla birlikte atış yapanlarla da tanışmıştım hepsi çok şeker insanlar. necati baba her ay bir kere geliyor neredeyse istinyeye. ama benim hiç gelme fırsatım olmadı. belki bir dahakine gelirim, o zaman görüşürüz...

Scorpiusshaula dedi ki...

:) Görmeden zor tabi. İstinyeye kesinlikle gelmeni tavsiye ederim, eski gençler dünya şampiyonumuz sürekli antrenman yapar ve onun atış hızı, stili epey farklıdır görmüş olduklarından. Umarım denk geliriz, bu sporun nispeten yenisi olarak da farklıca anlatmış olurum. İyi akşamlar..

Adsız dedi ki...

Sakarya'nın neresinden Ali abi ? Bekleriz seni de :)

PENNEARABIATA dedi ki...

@ baggio

sakarya merkezdeydiler ancak deprem sonrası karaman'a taşındılar.

varol döken dedi ki...

50'de 1 i bulamayanlar da var:)

fatih dedi ki...

maşallah!! bizimki terliği bile isabet ettiremiyo :))