2 Ağustos 2009 Pazar

TARKAN'LA AÇIKHAVA

Dün gece eşimle birlikte Açıkhava'daydım. AVEA'nın 5. Açıkhava Konserleri başladı. Hem de Türkiye'nin bana göre en büyük yıldızıyla, Tarkan'la başladı.

Gündüz yağmur yağınca korkmuştuk ama neyse ki akşamüstü hava açtı. Eşimle birlikte mükemmel bir gece geçirdik. İğne atsanız yere düşmezdi. Tıklım tıklım doluydu Açıkhava. Ayakta kalanlar, merdivenlerde oturanlar Tarkan'la coştu, harika bir gece geçirdi. Açıkhava zaten başlı başına mükemmel, büyülü bir mekan. İnsan orada olduğunda kendini İstanbul'un dışında gibi hissediyor.
Perde açıldığında sahnenin ortasında taburede oturuyordu Tarkan. Alkışlar eşliğinde hemen şarkısını söylemeye başladı. Üstünde beyaz modern bir şalvar ve beyaz body atlet vardı. Bronz teninin üzerinde çok da güzel durmuştu. Tarkan bildiğimiz Tarkan. Tam bir süperstar. Ajda Pekkan ne ise erkeklerde de Tarkan o. Türkiye'nin Michael Jackson'ı da diyebiliriz. Gayet fit'ti. 40 yaşına yaklaşmasına rağmen sanki hala 1994'te benim ilk kez dinlediğim Tarkan gibi. Bebek Otel'in barında 94 yazında staj yapıyordum, Tarkan'ın "Oynama Şıkıdım Şıkıdım"ı yeni çıkmıştı. Çalışırken bir yandan da ağzımızda şarkıyı mırıldanırdık. Hepimizin dilindeydi, halen de öyle...
Birçok şarkısını ezbere bildiğim tek sanatçıdır Tarkan, her şarkısı ayrı bir güzeldir. Dün de konserlerinde fazla söylemediği şarkılarını seslendirdi. Tabii ki Dudu, Başına Bela Olurum, Gül Döktüm Yollarına, Kuzu Kuzu vs. ile de herkesi mest etti. Bazılarını söylerken duygulandı, duygulandırdı. Zaman zaman da o kendine özgü hareketleriyle döktürdü, döktürttü. Benim favorim her zaman "Kış Güneşi" olmuştur. Tarkan "Hadi bir Kış Güneşi yapalım" dediğinde "İşte bu" dedim, kendimden geçtim.
Ara verdiğinde 1 saat olmuştu, nasıl geçti anlamadım. Ter içinde kalmıştı Tarkan. 15 dakikalık aradan sonra bu sefer siyah modern bir şalvar ve siyah body atletiyle çıktı karşımıza. Kadınlar "Tarkan Tarkan" diye kendilerini yırtarken, sevgililer ve kocalar şaşkın gözleriyle eşlerine ve kız arkadaşlarına bakıyordu. Hatta bir tanesi kıskançlıktan kız arkadaşının ensesine bir patlattı ki gülmekten ölüyorduk.
Aranın ardından 1 saat daha kaldı sahnede. Sonlara doğru ben de kalktım ayağa herkes gibi. Tempo tutarak, dans ederek eşlik ettim. Lise ve üniversite çağım geldi gözlerimin önüne bazen. "Hey gidi gençliğim" dedim. "Uzun İnce Bir Yoldayım" ile gecenin finişini çok da güzel yaptı. İyi ki varsın Tarkan!

8 yorum:

yok artık leBron james dedi ki...

dudu dududan sonrası yoktur bende ama kış güneşi gerçekten güzel bir parçadır

Adsız dedi ki...

Kış Güneşi gerçekten çok sağlamdır. Bizde o saatlerde sevgili ablam ile Fatboy Slim'de uçuyorduk :)

Tarkan mı Fatboy Slim mi diye ikilemde kalıp benim baskılarım sonucu FS dedik, iyikide demişiz diyorum.

Tarkan'dan daha detaylı bir bilgi istiyoruz abi, aklım ordaydı bir nevi :)

yok artık leBron james dedi ki...

@fcn blog
o sorunun cevabı kesinlikle fatboy slimdir.:)

PENNEARABIATA dedi ki...

fatbot slim'in konserini bir anlatın o zaman, merak ettim ben de...

Adsız dedi ki...

Ali abi anlatalım hemen senin için;

Normalde konser 21.00'da başlayacaktı fakat önce yaklaşık 45 dakika Fuchs'un canlı performansını dinledik. Virgin Radio kabiniyle biraz havaya soktu bizi.. Hadi artık gelsin falan derken bir anda bütün ışıklar söndü ve arkada dev bir saat dönmeye başladı.. Dumanlar, sisler derken birde baktık Norman gelmiş sahneye :)

Kesintisiz 2.5 saat live performansın yanı sıra dans, eğlence ve kornalar ile inanılmaz hızlı ve eğlenceli bir şekilde geçti.

Praise You ile başladı ve ardından Fucking is Heaven çığlıkları ile devam etti. Push the tempo'da bir çok şarkının ara geçiş müziği oldu. Gangster Tripping ve Weapon of Choice ile devam eden gece, Right Here-Right Now'un ardından bir kaç parça sonra üzerine gelen Mariachi ile zirve yapan gece, Bomfuck ile sona erirken bir anda tekrardan başa döndük :) Başta Right Here, Right Now ile yeniden biraz hareketlensekte Praise You'nun sonu ile gece bitmeden evel tekrardan bir Bomfuck dedik ardından Norman "THE FINISHED" dedi ve muhteşem gece sona erdi.

Weapon of Choice'yi çalarken tempo biraz düştü tam o sırada Norman elinde kornalar ile arenayı tekrardan hareketlendirdi. :)

Seyirciler yorgunluktan dans edemez hale geldiğinde bile adam tempoyu bir an olsun düşürmedi. Bir oraya bir buraya hoplaya zıplaya gitti, arkadaş biraz rahatsız zaten bilirsin. Dj kabinin üzerine çıkıp "Fatboy slim fucking is heaven!" diye çığlık atıyordu resmen =)

Asıl bomba ise sonunda oldu. Norman içeri girdikten sonra yaklaşık 5 dk alkışlandı, bağrıldı, geri çağrıldı ama o gelmemeyi tercih etti. Arkamdaki biriside "İplemedi bizi ..cocugu" dediğinde bir anda kahkalar koptu =)

DENTUR'un dönüş motoruda konserden farksızdı. Sağolsunlar bütün ışıkları kapatıp mavi ışıkları açtılar ve son ses müzikle Kabataş'a, Beşiktaş'a yanaştık. Başta ben olmak üzere bir çok arkadaşta konserde doymamış olucaz ki vapurda dans ediyorduk =))

Kuşkusuz muhteşem bir geceydi.

Adsız dedi ki...

Bu arada unutmadan CNNTURK'un haberine göre yaklaşık 10bin kişi gelmiş.

Ben minimum 5bin derken ablam max 3bin diyordu =)

Hakkaten o kadar kalabalıkmıydık yav.. =))

Rommel dedi ki...

ah be tarkan.. karma gibi bi albüm yaptıktan sonra niye ingilizce saçmalıklarına girersin bilmem ki.. 35 yaşından sonra ünlü mü olacaksın tüm dünyada sanki?

efe dedi ki...

Kaç yıldır bekliyoruz, "Biz Nereye?" tadında ikinci bi şarkı yapmadı hiç, yapamadı.