26 Ekim 2009 Pazartesi

FENERBAHÇE 3 - 1 GALATASARAY

Galatasaray klasik şekilde bir Fenerbahçe maçını daha kaybetti. Bu maçla ilgili çok fazla hikaye çıkarılabilir. Maç öncesi yaşananlar, maçın hemen başında Baros'un ciddi şekilde sakatlanması, Galatasaray savunmasının arasına ve arkasına atılan her yüksek topun bir şekilde tehlike yaratması, Rijkaard'ın Elano-Kewell tercihleri, Alex'in attığı golde Roberto Carlos'un ofsaytta olup olmadığı, Keita'ya atılan yabancı madde, ilk yarıda Cristian'ın ikili mücadelede Arda'nın yüzüne yumruk sallayıp sallamadığı, Leo Franco'nun Alex'in kucağına bıraktığı toplar, ilk yarıda maç 5-6 dakika dursa da Bünyamin Gezer'in sadece 2 dakika uzatma oynatması, Galatasaraylı futbolcuların durarak oynaması, Alex'in penaltı pozisyonunda Leo Franco'nun müdahelede bulunup bulunmadığı ve Arjantinli'nin gördüğü sarı kart, Keita'nın gördüğü kırmızı kart, Arda'nın oyundan çıkarılıp Elano'nun sahada tutulması vs... Bunların hepsi maç içinde yaşanan somut pozisyonlar dikkat ediyorsanız. Bunların hepsi uzun uzun yazılabilir, tartışılabilir. Ama bir gerçek var ki konuşamayacağımız tek ve en önemli şey, futbol anlamında iki takımın adına yakışır bir mücadele izlememiş olmamız. Bu derbi mücadelesi, bu maçlarda fazla güzel futbol beklememek lazım diyenleriniz çıkabilir. Onlara banttan izleme imkanları varsa Liverpool-M.United maçını seyretmelerini tavsiye ederim.

Neticede kendi karakterini sahaya daha iyi yansıtabilen yani garanti oyunu tercih eden, savunma önlemlerini bırakmayan, rakibin hatalarını kovalayan takımın maçı kazandığını söylemeliyiz. Beklenen mücadeleyi veremeyen, boşa kaçmayan, koşmayan, adam eksiltemeyen, çapraz koşular yapamayan takım da kaybetmiştir. Rijkaard'ın bu takım kurgusu üzerinde çok ciddi olarak düşünmesi gerekiyor. Antrenmanlar sadece haftada bir kere açık olduğu için gerçek anlamda özellikle savunmanın nasıl çalıştırıldığı konusunda net bir fikre sahip olamıyoruz. Ama bu savunma son 3 lig maçında 9 gol yemiştir. Rijkaard'ın Galatasaray'ının savunması bu olamaz, olmamalıdır. Galatasaray'ın savunma oyuncuları böyle hatalar yapar ve pozisyon verir, ama forvet hattı da üretken olamaz, rakibin savunmasını çözemezse kaybetmeye mahkumdur. Son olarak hakem Bünyamin Gezer de kötü bir maç yönetmiştir.

9 yorum:

ozdemirmusta dedi ki...

dk 1 baroc cıktı nonda oyuna girdi, galatasaray kaybetti oyunu.. yorumum budur. adam ilk dakikadan son dakikaya kadar savunmayı hiç mı ısırmaz, hiç mi basmaz, hiç mi kafasını azıcık calıstırmaz.

yapacak bişey yok, samiyende yeneriz, şampiyon oluruz paşa paşa ;)

Ukturk dedi ki...

Bir maç atmosferi yerine bir savaş atmosferi vardı statta adeta. Maçın başında yenilen ofsayt golü ve sahaya atılan yabancı maddeler, hakem de bunun üzerine tuz biber olunca GS için yenilgi kaçınılmaz oldu.

Yenildi ama GS, en önemlisi Keita ve Baros'u kaybetti, kemik kıran Emre ve Fener galibiyetten çok buna sevindi bence, ierki haftalar göz önüne alındığında.

SirEvo dedi ki...

http://cineshoot.blogspot.com/2009/10/sonuc-kazanan-kim.html

Şöyle bir şey yazdıydım ben de..

enis dedi ki...

heheh komiksiniz..rahat olun kaderiniz bu sizin..her turlu dumenin döndüğü iç saha maçlarınıza bakın önce ve oyle konusun..

RECOBURAK dedi ki...

Komiksin enis efendi.4-4 lük kupa macında başladı taraftarlarınınızın çirkeflikleri bugünde devam ediyor.Kadıköy'de yapacağınızı yapıyorsunuz galibiyet adına,Ali Sami Yen'e geldiğinizde dostluk olsun kavgalar çıkmasın bilmem ne diyorsunuz.Bir sonraki sene yine aynı senaryolar.Geçin bunları.Böyle yapa yapa bizi de çileden çıkarttınız.Ondan sonra sulu derby bilmem ne.Yazıklar olsun fener taraftarına yazıklar olsun bünyamin gezere.Maalesef hakemle birlik olduğunuzda yenemiyoruz.Ama bizde yenicez,bizde ofsayttan gol atıcaz,bizde olmayan penaltıyla kazanıcaz.O zaman ağlayacaksınız ama bu sefer biz umursamicaz,nasıl olsa galip geldik bırakın bu işleri dicez yendik dicez.Bu düzen böyle devam edicek,en sonunda savaş çıkıcak.Bunu da kimse önleyemicek ve bunun sorumlusu siz ve sizin gibi sorumsuz çirkef taraftarlardır.

beckham07 dedi ki...

@enis
kesinlikle katılıyorum sana.

bi kere hakemi eleştirmeden önce kimin maçı daha istediğine kimin daha organize olduğuna bakmak lazım, sahamızda da çiçeklerle karşılamıcaz herhalde gs oyuncularını sinirlendirmeleri çok normal bide arda gibi kabadayı olduktan sonra bunu yapmak çok basit oluyor. hakettik kazandık biz kendi adımıza iyi de oynadık maçta zevkliydi kim nederse desin.

di canio dedi ki...

fbnin her gs derbisinde taktiği belli sinirleri boz ortamı ger ruhuyla oynayan futbolcuları tekmele son olarakta hakemi etki altına al bunun dışında bir futbol taktiği gören beri gelsin banada anlatsın..gs ne zaman bunlarla başedebilir o zaman o sahadan galip çıkar

aslan bayat dedi ki...

baros un emre tarafından ayagının kırılıp oyundan alınması galatasarayın maglubiyetinin ilk sebebidir bence nonda cok güçsüz

enis dedi ki...

ne fenerbahceymis arkadas..10 yıldır her macın hakemini ayarla, her mac federasyonu yanına cek her mac galatasarayı yen..sonra da git bunları yapabiliyorken son hafta sampiyonlugu rakibine ver..gercekci olun bu ulkede eger 3 buyukler lobi yapıyorsa ilk 3 su sekilde sıralanır..neyse siz mzaten biliyorsunuz..