29 Ekim 2009 Perşembe

JAN MOLBY'NİN EFSANE GOLÜ

Yukarıdaki videonun hikayesi anlatalım. Videoda 1985 yılında Liverpool ile M.United arasında oynanan ve Liverpool'un 2-1 kazandığı Süt Kupası maçında Jan Molby'nin attığı gol var. Bu gol efsaneler arasındadır. Efsane olmasının en büyük sebebi de tv kuruluşunda grev olduğu için o gün maçın yayınlanmamış olmasıdır. Yani bu golü sadece Anfield'ı dolduran taraftarlar görebilmiştir. Maçı tribünden izleme şansına sahip olan taraftarlar karşılaşmanın ardından Liverpool'un efsane isimlerinden Danimarkalı Jan Molby'nin galibiyeti getiren golünü günlerce anlatır durur. Bu gol dilden dile yayılır ve bir şehir efsanesi gibi 24 yıldır özellikle her Liverpoollu'nun ağzında dolaşır. Ama bu maçı biri kaydetmiştir, güvenlik amacıyla statta çekim yapan bir polis memuru. Karşılaşmanın ardından bu kayda bir şekilde(!) sahip olan M.United menajeri Ron Atkinson bu kopyayı golü atan Jan Molby'e verir. Molby de en nihayetinde herkesin izlemesi için geçtiğimiz günlerde Liverpool kulübünün televizyonu LFC TV'ye teslim eder. Peki Molby neden bu kadar uzun süre beklemiştir? İşte bu konuda hiçbir fikrim yok. Ama sanırım efsanesinin biraz daha büyümesini beklemiş...

14 yorum:

Enes Özbey dedi ki...

Demek ki efsane degil gercekmis :)

PENNEARABIATA dedi ki...

@ enes özbey

yaşayan efsane :)

Her Yol Roma dedi ki...

Polis memuru hem kameraya almışi hem de Murat Murathanoğlu gibi kendi kendine spikerlik de yapmış :))

Enes Özbey dedi ki...

oldu diye birakilan ve yillar sonra cikip gelen birisi gibi :) tam yasayan efsane

PENNEARABIATA dedi ki...

radyo spikeri :)

aşkın dedi ki...

Bu slalom gollerine hasret kaldık hasret kalmamızın sebebi de bizzat bu videodaki iki takımın günümüzde başını çektiği futbol akımıdır.

Tartavuz dedi ki...

Liverpool atsın da nasıl atarsa atsın, hemde ManU ya..:D

www.liverpool.blogspot.com

sayerlack dedi ki...

Paylaşım için teşekkürler.Güzeldi.

Mr.Eko dedi ki...

Ortasahadan yıldırım gibi geçmiş, amanın..

kebabman dedi ki...

Jan Molby Liverpool'da ac kalmaz :-) Attigi goller,oynadigi futbol vsr bir yana adamin ingilizceyi Liverpool aksani ile cok uzun sure konusabilmesi kendisinin cok daha fazla sevilmesini saglamistir.
Liverpool Belediyesinden kendisine fahri hemseserilik unvani da verilmistir.
Jan Molby'nin aksaninin yaninda espri anlayisi da tam bir Liverpoollu gibidir.


Gerrard ve Carragher'in yanina Molby'i koy ,saatlerce sohbet etsinler ...Jan Molby'nin aslen Danimarkali oldugunu soylemeye on bin sahit ister.

ozdemirmusta dedi ki...

on numara gol atmış.. halı sahalarda çok sık attıgım gollerden :)

Ahmet dedi ki...

Arkadaşlardan birisinin de dediği gibi heralde spikerliği de bu güvenlik memurunun kendisi yapmış. Aksi takdirde filmlerdeki çekim hatalarına benzeyecek iş. :)

Unknown dedi ki...

Yayıncı kuruluş grevde, güvenlik amaçlı kayıt yapması gereken polis de maçı çekmiş, görevini yapan yok ortalıkta :)

gol çok güzelmiş ama...

ich dedi ki...

Bir de Boluspor - Beşiktaş maçı var. TRT stadyuma alınmadığı için golleri sadece stadyumda olanlar seyretmiş. işin kötü tarafı Feyyaz kariyerimde attığım en güzel gol diye bu maçta attığı golü anlatır. Gören yok :)