5 Aralık 2009 Cumartesi

REAL MADRID MİLLİ TAKIMI


7 yorum:

Unknown dedi ki...

Galatasaray'da az değil hani :)

Arjantin :Leo Franco
Kongo : Nonda
Fildişi Sahili : Keita
İsveç: Linderoth
Çek Cumhuriyeti: Baros
Avusturalya: Kewell
Brezilya: Elano

aslan bayat dedi ki...

ali abi bir ulkede bir takım da bu kadar yabancı futbolcu var ve o ulke takımı avrupa sampiyonu oluyor her zaman turnuvalarda başa oynuyor bunun nedenini size sormak isterim şimdiden tesekkur edrim

PENNEARABIATA dedi ki...

@aslan bayat

buna cevap vermeye kalksam sayfalar sürer ama sana tek cümleyle özetleyeyim: Herşeyin başı Barcelona ve onun altyapısı.

aslan bayat dedi ki...

TAMAM DA ABİ BU TAKIM REAL

PENNEARABIATA dedi ki...

@aslan bayat

bir ülkede birçok yabancı futbolcu oynuyor ve buna rağmen o ülke avrupa şampiyonu olabiliyor. bu nasıl oluyor diye sormuyor musun? ben de diyorum ki, ispanya milli takımının da şu anki temelini barcelonalı ve barcelonanın altyapısından yetişen futbolcular oluşturuyor.

aslan bayat dedi ki...

TESEKKUR EDRİMBANA ZAMAN AYIRDIGIN İÇİN ALİ ABİ BANA ZAMAN AYIRDIĞIN İÇİN SENİN BLOG UNUN HER ZAMAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM.

CaRtMaNtR dedi ki...

Birde tabi yabancı oyuncu serbest olduğunda o ülkenin yerli futbolcuları üst düzey takımlarda yer almak için kendilerini daha fazla geliştirmek zorunda hissediyor. Böylece çok büyük yetenek olmadığı sürece birinci ligde sadece bir sene sol bek oynamış birine muhtemelen ederinin 3 katı para vermek gereksiz oluyor. Takımlar yerli yada yabancı en iyi oyuncuları kadrosuna katmaya çalışıyor.

Tüm bu durum hem ligdeki genel oyuncu kalitesini arttırıyor hemde o ligin yerli oyuncu kalitesini arttırıyor.

Açıkçası ülkemizde iddia edilen yabancı sınırlaması ülkemiz oyuncularının gelişimine katkıda bulunuyor üfürmesi bence tamamen safsata.

Bu kısıtlama nedeniyle pek çok genç oyuncu çok büyük paralara transfer olduktan sonra en kendini geliştirmesi gereken yaşlarda bilakis kendini salmaya başlıyor. Halbuki üst düzey takımlara ulaşmak için her an diken üstünde olan bir oyuncu her an hazır olmak ve sürekli kendini geliştirmek zorunda kalacaktır.