2 Aralık 2009 Çarşamba

TRABZONSPOR'DA KAPTANLIK KONUSU

Şenol Güneş gelir gelmez ağırlığını hissettirmeye başladı. "Fatih Tekke'yi istiyorum" dedi. Yönetim "Almak için herşeyi yapacağız" cevabını verdi. Sonra Kasımpaşa yenilgisi sonrası kadro dışı bırakılan 5 futbolcunun affedilmesini istedi. Futbolcuların isteksiz tavırlarını, yeteri kadar takıma kendilerini vermemelerini gerekçe gösteren yönetim kararından döndü, affetti. Bugün de Şenol Güneş'in isteğiyle kaptanlık o affedilen futbolculardan birine, Rigobert Song'a verildi. Şimdi bu son gelişmenin ardından eski kaptan Egemen için durum biraz düşündürücü hale geldi. Çünkü o da kadro dışı bırakılan isimlerdendi ve kaptanlık ondan alınıp Umut'a verilmişti. Ama affedilse de kaptanlık kendisine geri verilmedi. Yani verildi ama verilmedi gibi birşey. Çünkü 4.kaptanlığa düşürüldü. Evet Song, Umut, Selçuk sonra Egemen. 4.kaptan diye bir kavram da böylece futbolumuzun içine girdi. Egemen şimdi sormaz mı? Madem ki kaptanlığı başkasına verecektiniz neden benim gibi kadro dışı bırakılan bir oyuncuyu seçtiniz? Benim suçum neydi diye düşünmez mi? Düşünür belki ama bundan böyle Şenol Güneş kanunları işler. Vardır bir bildiği hocanın diyelim.

18 yorum:

2 Ağustos dedi ki...

Acaba Egemen'in kendisi kaptan olmayı istememiş olabilir mi?

ps:yönetim tarafından takımdan ayrı çalışmaları uygun görülen oyuncuların bu hafta affedileceği belliydi zaten

PENNEARABIATA dedi ki...

İstememiş olabilir ama 4. kaptan olarak seçmeleri bana tuhaf geldi. Kendisine sorarlarsa bu soruyu, aydınlarınız diye düşünüyorum.

Can dedi ki...

Onursal kaptan gibi bişey bu heralde... 4.kaptan ne yahu...

SirEvo dedi ki...

4. mü?
Kamyoncu kaleciyi de 11. kaptan yapsalarmış..
2 kaptandan fazlası zarar. :)

ozdemirmusta dedi ki...

Dardanelimizin çocugu Selçuk da 3. kaptan! Bravo Selçuk!

T.West dedi ki...

Belki de Ali Okancı Egemen ile bir ropörtaj yapmak ister?

Neden Bursa'dan ayrıldı?
Neden Trabzon'a geldi?
Neden milli takıma seçilmiyor?

gibi..

PENNEARABIATA dedi ki...

@ t.west

isterim tabii neden istemeyeyim. şartlar ve ortam uygun olursa her zaman.

vts dedi ki...

Yazıldığına göre ilk etapta kadro kadro kışı bırakılanlar arasında Egemen yokmuş. Yönetim, Kasımpaşa maçı sonrası oyuncularla toplantı yapıp kararını açıklarken Egemen haklı olarak ''Madem ceza kesiyorsunuz. Önce alacaklarımızı ödeyin.'' deyu serzenişte bulununca başkanın insiyatifiyle o da kadro bırakılmış.
Tahminime göre yönetim bu sebepten ötürü Egemen'e döner dönmez kaptanlığı teslim etmek istemedi. İyi performans gösterirse Toraman ve Üzülmez örneğindeki gibi bir zaman sonra geri alır kaptanlığı. Song'un ipiyle kuyuya inilir mi hiç? Adam ticaret yapıyor ülkesinde. Bir gün geciktirin bakalım alacaklarını, noluyor...

QuaresmA dedi ki...

ben ise türk kulüplerinde çok iyi türkçe bilmeyen yabancıların kaptan yapılması mevzusunu anlamıyorum hiç.

takım sporları içerisinde de bulunmuş ve kaptanlık da yapmış birisi olarak kaptanın takımdaki çoğunlukla dil gibi basit bi konuda sıkıntı yaşamaması gerektiğini düşünüyorum. ha 2. kaptanı yabancıların lideri, yerlilerin de saygı duyduğu, türkçe küfür falan öğretmediği birinden seçebilirsin. hagi gibi, popescu gibi, hatta song gibi.

ama türk takımında birinci kaptan çook iyi türkçe bilen biri olmalıdır. çünkü uğur inceman takım içi bi sorun yaşadığı zaman delgado'ya gitmez, ibrahim üzülmez'e gider. atıyorum özer, alex'e danışmaz, emre'ye, semih'e danışır. e o zaman nerede kaldı senin kaptanlığın ? kaptan olmayan takım içi liderler her zaman iyidir ama başkasını kaptanından daha kaptan görüyorsan o takımda iki başlılık çıkar.

olayı trabzon özeline indirgersek, kabul etmeliyim ki takım içi ortamı çok net bilmiyorum. ama eminim çoğunluğun kaptan seçimi song olmazdı.

fatih dedi ki...

Tranbzon spor neden Şenol Güneş'i takımın başına geçirdi acaba bi fikri olan var mı? Yıllardır her sene şampiyon olan bir Trabzonspor vardı da bu sene mi böyle kötü oynuyor yoksa her sene avrupa kupalarında fırtınalar estiren bir Trabzonspor bu sene mi avrupa'da oynamıyor.Trabzonspor taraftarının ve yönetiminin hedeflerini iyi belirlemesi ve neden bu durumda olduğunu iyi bir şekilde düşünmesi gerekir, bu işin sadece teknik direktörle olmadığını anlamış olmaları gerekir.Bana göre şu an ki yapısıyla her sene ilk 4'e giren bir Trabzonspor gayet başarılı demektir. Ali Abi Trabzon spor taraftarını, yönetimini, hedeflerini, nerden nereye geldiğini irdeleyen bir yazı yazarsan sevinirim.

varol döken dedi ki...

ya bu ne başı sonu belli senaryo, ne sıkıcı bir filmdir... ne onlar oynamaktan ne biz izlemekten sıkılıyoruz... trabzon özelinde değil bu ama maşallah trabzon un hakkını vermek lazım bu konuda, hollywood klişe senaristleriyle aynı hızda çalışıyorlar...

hoca getir, hoca kov, kadrodışı bırak affet, evlatlarımıza döneceğiz dedi sonra evlatlıktan reddet, çevir dur, çevir dur...

yazarken de sıkıldım ben...

ebirinci61 dedi ki...

valla kim kaptan olucaksa olsun, yaş 24 hala şampiyonluk göremedik yoksa çıkıp ben kaptan olucam :)

CaRtMaNtR dedi ki...

Song tüm bir Afrika'nın büyük şefi olabilmiş adamdır. O nedenle kaptanlık mevzusunda onun öne çıkması normal. 4 kaptan konusunda ise sanırım Şenol Güneş kafasında ideal 11'i kuramadığından önceki üç isimde belki düzenli 11 oyuncusu olmayacaksa (hoş Umut ile Selçuk nasıl olmayacak oda zorlama oldu biraz ama neyse) sorun yaşanmaması için böyle bir ünvan uydurulmuş olabilir.

Fatih dedi ki...

oldu olacak orhan cikrikci'yi, lemi'yi ve seyhmus'u da getirsinler de tam ozlerine donsunler.

2 Ağustos dedi ki...

@Fatih

Song'un kaptanlığıyla, Orhan Çıkrıkçı, Şeyhmus, öze dönmek arasında nasıl bir bağlantı kurabildiğini de söyleyebilir misin?

akcay dedi ki...

trabzon yönetimi saçmalamaya devam ediyor. Yakında Hugo Broos'uda sportif direktör yaparlar:)

Frentzen dedi ki...

Song'un kaptan olmasını bir nebze anlarım ama Egemen'in 4. kaptan olması kabul edilemeyecek bir şey. 2. kaptan neden değil? Bir hata yaptıysa eğer neden yine 4. kaptanlık da olsa kaptanlık veriliyor. Hiç vermeyin daha iyi.

bonaventure dedi ki...

kaptanlığı kaldırabilirlerdi de. buna da şükür..