20 Ocak 2010 Çarşamba

AVRUPA'NIN İLK 5 ANTRENMAN TESİSİ

5. BARCELONA, JOAN GAMPER

2009'u 6 kupayla kapatan Barcelona'nın başarısındaki en büyük paylardan biri de tesisleri. Yıllarca Nou Camp'ın yanındaki La Masia'nın küçük sahasında çalışan Katalan kulübünün futbolcuları yaklaşık 1 yıldır kulübün İsviçreli kurucusu Joan Gamper'in adını taşıyan tesislerde çalışıyor. 68 milyon euro'ya malolan tesiste adeta yok yok. Futbolcuların kendilerini evinde gibi hissetmeleri için herşey düşünülmüş. Mükemmel bir pas trafiğine sahip olan Barcelonalı futbolcular bu yeteneklerini Nou Camp'tan önce bu tesislerde geliştirmeye başlıyor. Tesisin içinde 5 çim saha, 5 suni çim saha, 3 spor salonu, 4 ilk yardım odası, 2 basın odası, 1 restoran ve cafe, 1 soyunma odalarının olduğu bina, 1 de havuz ve saunaların yer aldığı bina mevcut.

4. CHELSEA, COBHAM

Tesis 2007 ortalarında hizmete açıldı. Chelsea kulübünün A takımından tutun, en küçük yaş grubundaki takımlarına kadar hepsi çalışmalarını bu tesiste yapıyor. Antrenman, rehabilitasyon, sağlık, saha ve medya faaliyetleri açısından zamanının son teknolojileri ile inşa edildi. 2 yılda tamamlanan tesis aynı zamanda bir mimari şaheser. Bu harika yapıyla ilgili daha fazla fotoğrafa ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

3. AJAX, DE TOEKOMST

Hollanda deyince benim aklıma kulüp olarak Ajax, Ajax deyince de sayısız genç yeteneği dünya futboluna kazandıran akademisi gelir. Hiç tartışmasız dünyanın en iyi futbol akademilerinden birine sahip olan Ajax'ın antrenman tesisleri bana göre 3. sırada. Kapısından içeri giren her genç muhakkak ilk olarak Cruyff, Van Basten, Rijkaard, Bergkamp, Van der Sar, Kluivert gibi isimlerin bir zamanlar buradan geçtiğini düşünüyordur. Geleceğin yıldızlarını yetiştirmeye devam eden akademi ayağa hızlı pas, çabuk hücum ve yaratıcı oyun anlayışını yerleştirmede tesisin kaliteli sahalarına ve spor salonlarına çok şey borçlu.

2. SPORTING LISBON, ACADEMIA DE ALCOCHETE

Portekiz kulübünün antrenman tesisleri tek kelimeyle mükemmel. Dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor. Birçok Avrupa takımı da sezon öncesi hazırlık kamplarını bu tesislerde yapmak için birbirleriyle yarışıyor. Burası aynı zamanda Portekiz milli takımın da kamp yaptığı yer. Bu tesislerde Luis Figo, Cristiano Ronaldo, Nani, Quaresman, Moutinho ve Veloso gibi yıldız isimler yetişti. Gençler burada hem akademik hem de sportif anlamda çok iyi bir eğitimden geçiyor. Aynı zamanda bu tesis Avrupa'da kalite sertifikası verilen ilk tesis olma özelliğini de taşıyor.

1. FRANSA, CLAIREFONTAINE

Fransa'nın en elit futbol akademisinin bulunduğu yer. Paris yakınlarındaki Rambouillet ormanlarının kalbinde bulunan tesis 56 hektar alan üzerine kurulu. En önemli özelliği de verilen eğitim ve bu eğitim için her türlü olanaklara sahip olması. 13 -15 yaş arasındaki gençler ülkenin en iyi teknik adamlarından 2 yıl boyunca bu tesislerde çok sıkı bir eğitimden geçiriliyor. Anelka, Henry, Gallas, Saha gibi isimler bu tesislerde kurulu akademiden yetişip dünya futboluna damga vuran oyunculardan sadece birkaçı. Tesiste gençlerin yeteneklerini geliştirmeleri adına, fiziksel, taktiksel, psikolojik konularda her türlü destek veriliyor. Normal çim sahalar, suni çim sahalar, spor salonları, konaklama tesisleri ve restoranların yanısıra 3 adet de tenis kortuna sahip. Bu akademiden yetişen futbolcular önce Fransız kulüplerine oradan da dünya vitrinine çıkıyor.

4 yorum:

4uwithu dedi ki...

süper bir inceleme olmuş ancak beni şaşırtan en iyisinin Fransa'da olması oldu.

Erdal dedi ki...

Arsenal'in tesislerinin de çok iyi düzeyde olduğunu, hatta Ankaraspor yöneticilerinin referans olarak bu tesisleri gezmeye gittiğini haberlerde okumuştuk.

Arsenal taraftarı olarak ilk 5'e giremedi mi yoksa gözden mi kaçtı?

Kartal Bafiler dedi ki...

BJK Nevzat Demir tesisleri bunlarla çok rahat kapışır bence.

suat gürsoylu dedi ki...

Ankaragücü saray tesisleri sanırım değerlendirme dışı;
12 Futbol Sahası
2 Küçük Futbol Sahası
1 Stad
Helikopter Pisti
Kapalı Spor Salonu
Yüzme Havuzu
5 Tenis Kortu
Estetik Amaçlı Gölet Tarzı Havuz
Yürüyüş-Koşu Yolları
Soyunma Odaları ve Genel Hizmet Amaçlı Bloklar
24 adet villa