23 Ocak 2010 Cumartesi

ELİNDEKİ MALIN DEĞERİ ...

"Elindeki malın değeri ..." Son günlerin en popüler cümle başlangıcı. Bu mudur, kurtarır mı şeklinde ardına eklenen kelimeler. Neymiş ama? Elindeki malın değerini yükseltemeye bakacaksın, yapamıyorsan da düşürmeyeceksinmiş. Evet öyleymiş gerçekten. LigTv'nin elindeki malın değeri futbolun aktörleri tarafından yeni dönemde korunmak hatta yükseltilmek için uğraşılacakmış. Nasıl olacak bu eldeki mal kötüyse eğer?! Yapacaksın arkadaş, profesyonellerle çalışacaksın. Bu işten anlayan bir sürü adam var. Kötüyü iyi gibi gösterirler, cilalarlar, yanlışları hataları saklarlar falan!

Bunu futbol kulüplerinde de iyi yapanlar var, kötü yapanlar da. Mesela Robinho'yu mal olarak düşünelim (İnsan için mal sözcüğünü kullanmak tabii ki doğru değil ama burda anlatacağım konu için kullanmak zorundayım). Santos 2005'te 24 milyon euro kazandı ondan. 3 sene sonra Real Madrid bunun da üzerine yaklaşık 20 milyon euro ekletip elden çıkardı. Santos da Real Madrid de mükemmel para kazandı. Ellerindeki mal kötü değildi gerçi ama onlar da iyi kullanmasını bildiler, etraflarındaki profesyoneller aracılığıyla sağlam pazarladılar. Mal şu anda M.City'nin elinde. Onlar ne yaptı peki? Şu ana kadar malın içine etti. 2008'de İngiltere rekoruyla 42.5 milyon euro ödeyerek aldıkları adamı şimdi malın üretildiği yere, Santos'a kiralamak üzereler. Bir anlamda zararına satış yani. Kim çıkıp bundan sonra Robinho'ya adam gibi para verir ki?! Santos'un ilk kasasına koyduğu rakamın yarısını veren çıkarsa ne olayım! Hee City'nin çok mu umrunda? Değil tabii. Adamlar parayı en kolay yerden, petrolden kazandıkları için çok da şeylerinde değil. Ama konumuz pazarlama olduğu için ortadaki hatanın nerede yapıldığını söylemek de lazım. City hiçbir şey yapmasa da bu sezon başına kadar mal değerini kendi kendine korumayı başarmıştı ama yavaş yavaş da düşüşe geçmişti. İşte bu noktada Brezilyalı'yı isteyen Barcelona'ya satmamakta yaptılar hatayı. Yaşı ilerleyen Henry'nin yerine gelecek dönemler için düşündükleri bir isimdi. Vermedi City yönetimi. Sonra baktılar olmuyor, bu adamdan kendilerine hayır yok, alın sezon sonuna kadar kiralık olarak siz de oynasın dediler. Bu sefer de Barcelona yönetimi istemedi Brezilyalı'yı. Sizin istemediğiniz adamı biz de istemiyoruz cevabını verdiler. Yoksa Robinho alınmayacak adam mı? Koy bak İspanya ligine nasıl oynuyor! Ama işte değerini düşürdü City yönetimi. Elindeki 42.5 milyon euro'luk (ederi bu mudur o da tartışılır) adamı parlatamadılar. Şimdi haftalık 160.000 paund ödedikleri Robinho'nun Santos'a gitmesi için bu rakamın bir kısmını yine kendi ceplerinden ödemeye hazırlanıyorlar. Santos malı tekrar parlatırsa ne ala! Neymiş yani? Zamanı geldiğinde elindeki mala iyi bir alıcı çıktı mı tutmayacaksın, satacaksın. Tutmaya kalkarsan elinde patlar görürsün!

4 yorum:

bonaventure dedi ki...

ne dedi? biri haldun üstünel mi dedi? yok artık daha neler:)

portakal dedi ki...

Gayet yerinde ve guzel bir yorum olmus. Ah keske o paraya kabul etseydik o transferi denilen zaman cok oluyor. Teklif gelince futbolcunun zaten yarım yamalak olan profesyonelligi ve kimyası allak bullak oluyor.

İsmail dedi ki...

Gelsin bize Jo ile Elano nun yanında patlatalım onu.. :))

Totalfutboll dedi ki...

Alsak ya şu Robinhoyu Kiralık nede güzel olur..Citydeki 3lüde tamamlanmış olur :P