20 Ocak 2010 Çarşamba

FATİH TEKKE & TRABZONSPOR

Son haberlerin ardından Trabzonspor ile Fatih Tekke'nin defterleri tamamen kapattığı anlaşılıyor. En başından beri bu transferin olacağına inanmıyordum. Yaklaşık 2.5 senedir yurtdışında oynayan Fatih Tekke her ne kadar bugün yaptığı açıklamalarda "Askerlik sorun değildi. Trabzonspor beni gerçekten isteseydi 1 saatte bu işi bitirirdi" dese de ben kendisinin de şu anda dönmeyi çok fazla arzuladığını zannetmiyorum. Son yıllarda birçok Türk futbolcusu belli bir yaşa geldikten sonra askerlik problemini çözmek için yurtdışında bir takıma transfer olmanın peşinde. Evet Fatih Tekke vatanını ve Trabzonspor'u çok seven bir futbolcu, onu tanıyan herkes bunu bilir. Yıllardır bu yönde çizdiği bir imajı var. Ama ne olursa olsun yaşı ilerlediği için askerliği bir şekilde sorun ettiğine inanıyorum. Önünde bedelli askerlik hakkı kazanma adına sadece 6 ay gibi çok kısa bir süre kaldı. Bu süreyi doldurmadan döneceğine hiçbir zaman inanamadım. Transferinin bugün gerçekleşmemesini isteyen Fatih Tekke, Türk halkının ve Trabzonspor taraftarının gözündeki imajının bozulmaması adına kendince bir yol izledi bugüne kadar.

Gelelim Fatih Tekke'nin "Bir ay içinde 29 futbolcu alan, bir transfer için 19 saatlik -Sadri Şener'e göre 50 saat sürmüş- yolculuk yaparak Kolombiya'ya giden yönetim istese transferimi bitirebilirdi" demecine. Bu açıklamasına ise katılıyorum. Yönetim Fatih Tekke'yi gerçekten istese çok daha önceden kadroya tekrar katabilirdi. En başından beri istemediler, sadece istiyormuş gibi göründüler. Peki hem Fatih Tekke hem yönetim transfer konusunda neden böyle istekli gözüktü? Bu sorunun cevabına bir başka soruyla başlayalım; kim istiyordu Tekke'yi? Tabii ki taraftar. Gutierrez'in gelişinde bile havalimanında Fatih Tekke diye bağırdılar. Trabzon'da halkın baskısı kuşkusuz yönetim üzerinde kendini daha fazla hissettiriyor. Bu baskı karşısında dayanamayan yönetim en başında beri aslında pek de hevesli olmadıkları Fatih Tekke'nin transferi için oyalandılar, ellerinden geleni yaptıkları izlenimini verdiler. Taraftar istediği için istediler yani biraz. Kıssadan hisse ne Fatih Tekke şu anda istedi dönmeyi ne de Trabzonspor yönetimi onun dönmesini. Taraftar baskısını kırmak, onların tepkisini daha fazla çekmeme adına taraflar kendilerince yazdıkları senaryoyu bugüne kadar oynamaya çalıştılar. Hepsi bu!

6 yorum:

Unknown dedi ki...

eski oyunculara dönme merakından ah bi' vazgeçebilsek...

miglate dedi ki...

Bence olayın arka planında kesinlikle askerlik mevzusu var. Şimdi ne Fatih Tekke ne de Trabzonspor olayın bu boyutunun bilinmesini istemez. O yüzden bu tür dedikodular yayıp askerlik mevzusunun gerçek olmadığını iddia ettiler. Kaldı ki bence de bir futbolcu için yarım sezon daha bekleyip askerlikten yırtmak iyi bir motivasyon kaynağıdır. Kim ne derse desin. Ama bu gerçeği doğrudan kamuyla paylaşmak tepki toplayacağı için böyle bir tutum içine girdiler. Olanda "Ha geldi ha gelecek" deyip oyalanan kamuoyuna oldu.

fatih dedi ki...

çok doğru, ayrıca trabzonspor taraftarıınn da fatih tekke isteğine anlam vermek çok zor...

Great White dedi ki...

Ben de bugün aynı konu hakkında bir yazı yazdım ama buradaki görüş bana biraz fantastik geldi doğrusu..

Yanlıştır diyemem ama doğruluğunu da ispatlayabilmek imkansız. Ama ilginç bir tespit gerçekten..

FIRAT dedi ki...

Yeni gelen Kolombiyalı 2 gol kaçırsın tribünler tekrar Fatih Tekke diye bağıracak.Boşandığın kadınla tekrar evlenmeyeceksin derler.O defter artık kapansın.Topuz'u kaptırıp denize düşen Yıldırım,Nihat'a sarılmıştı tutmadı aşı...
Trabzonspor bu kafa ile 20 sene daha şampiyon olmaz bana göre.

Lapya dedi ki...

Trabzon surreal bir hayat yasiyor. Herkes politikaci valla. Iste bir Ingiliz'den bir Alman'dan farkimiz. Durust olun biraz. Askerlikten kaciyorsan halktan da kacacaksin, cikmayacaksin toplum onune. Yonetim istemyorsa almayi su anda dusunmuyoruz diyecek ama bakin size mukemmel bir adam aldik diyecek. Water under the bridge guys... Gutierrez heyecanlandirmali bence onlari. Tekke diye bagirmislar bir de havaalaninda. Inanmak cok guc...