22 Ocak 2010 Cuma

HALDUN ÜSTÜNEL İLE KAÇAN FIRSAT

İğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batıralım. Haldun Üstünel günlerdir Londra'da. Bu adam bir süredir iş bitiren, transfer yapan yönetici olarak anılıyor. Bu sefer de yine transfer yapmak için orada olduğu belli. Ama orada çekilmiş tek bir kare fotoğrafını, tek bir saniye görüntüsünü gördünüz mü?

Neden bir televizyon ya da gazete muhabirini peşine takmaz?

Neden oraya bir muhabir gönderilip adım adım Haldun Üstünel takip edilmez?

Bir İngiliz restoranında yemek yerken ya da yolda yürürken fotoğrafları niçin çekilmez?

Ne bekleniyor halen? Ne kadar daha tv ve gazete yöneticileri elemanlarının böyle işleri İstanbul'dan telefonla takip etmesine ya da yabancı gazetelerden kaynak göstermesine izin verecek?

Ya da mesela Londra'da yer alan temsilciler, muhabirler -illa ki bilgi veriyorlardır ama- neden bu sorumluluğu "tam anlamıyla" üstlerine almazlar?

Her zaman en çok ilgiyi çeken transfer haberlerini doğal olarak yapmayı çok seven basınımız eline geçen böyle bir fırsatı neden kullanmaz? Günlerdir Londra'da olan ve mutlaka transfer yapmadan dönmeyeceğim diye bağıran Haldun Üstünel'i görüntülemeyi başaran, rakiplerine çok büyük bir fark atabilirdi. Yazık oldu! Daha burnunun dibindeki deplasmana gidip takımını takip edemeyen muhabirlerin olduğu düşünülürse bunun olmaması da gayet normal aslında.

11 yorum:

hadesperado dedi ki...

Haldun Üstünel gibi bir insanın onu takip edecek "gazetecileri" atlatması pek de zor olmamalı...

mümkünse böyle iyi... :)

Schumy dedi ki...

Adam hala orada abi. Sen ön ayak ol bir ekip göndersinler :)

Murat1905 dedi ki...

Seninki de laf mı şimdi Ali abi, Haldun Üstünel bir yere beyaz olarak girer, siyahi olarak çıkar. Adamı ne CIA ne de MOSSAD takip edebiliyor nerede kaldı bizim masabaşı muhabirlerin takip etmesi :)

Bunun dışında spor servisleri muhabirlerine taksi parası veriyor mu diye de merak etmiyor değilim.

Misal Fanatik aşmış, yurtdışından yalanlanması düşük ihtimal olduğu için habire yabancı oyuncularla ve teknik adamlarla röportaj yaptık diye haber yapıyorlar ama röportajların sahihliğine dair ne bir video ne ses kaydı ne de fotoğraf oluyor.

Popçunun gazetesi ise daha da aşmış bir şekilde Messi ile cep telefonundan görüşüyor (Yasemin Pelosi) ve bazı vatandaşlarımız bunu yiyor.

mre dedi ki...

dediğiniz gibi olursa yerlerinden kalkmak çaba ve para harcamak zorunda kalacaklar. olur mu hiç? internet gazeteciliği varken ne gerek var kameraya, muhabire. bul bir foto arşivden, yaz altına öğrenildi-bildirildiyle biten bir cümle, oldu sana transfer haberi.

bu arada ne olur haldun üstünel'i arayın ve dos santos'u almamasını rica edin. orta sahaya ayağı top da yapan mücadeleci bir adamı tutsun kulağından getirsin. dos santos kadro şişkinliğinden başka bir halta yaramaz.

aydın dedi ki...

Ali bey çok görmeyin bu da olmasa Galatasaraylılar başka neyle teselli bulacak?
Sanki muhabirlerle köşe kapmaca oynanıyor da Üstünel zinhar görünmüyor.

dertasacimbom dedi ki...

@aydın

Neyin tesellisi bu? Sizinkisi de çekememezlik be kuzum...

Erdem Karakuş dedi ki...

Abi senin dediğin hiç olacak iş değil. İstediğin resimse photoshopda yaparlar hemen, oraya kadar adam gönderip masraf yapmaya gerek yok :)

hadesperado dedi ki...

hiç güleceğim yoktu ya sabah sabah,
teselliymiş, o da güzel... :)

Spooky dedi ki...

Ali abi neden 24 göndermedi muhabir?

PENNEARABIATA dedi ki...

@spooky :)

Seçkin dedi ki...

@mre
Senin dediklerini bile yapamıyorlar.
Galatasaray Keita'yı transfer ettiğinde, Seydou Keitan'nın fotoğrafını koyup haber yapan spor muhabirleri(!) var. Bu bakımdan, Ali Okancı'nın yazdıklarını son derece abes buluyorum...:)

Bir de dos Santos falan bence yine (in) Haldun (we trust) Üstünel taktiğidir. Bence alınmayacak bir tane daha ama alırsa bile taş gibi defansif ve pas yapabilen bir ortasaha alır.