21 Ocak 2010 Perşembe

JO GALATASARAY'DA

Dün Haldun Üstünel İngiltere'de manşetlerde adlı postta Haldun Üstünel'in İngiltere'den forvet transferi yapmadan dönmeyeceğini yazmıştım. Bu sabah servisteki arkadaşlara da bu iş yarına kalmayacak, bu akşam transfer bitecek diye de söyledim. Böyle hissettim gerçekten. Times mı yoksa Daily Mail mi haklı çıkacak ben sadece bunu düşünüyordum. Ama ne yalan söyliyeyim Babel'in transferinin olma ihtimalini daha yüksek görüyordum. Ancak Hollandalı'nın dünkü Tottenham maçının kadrosuna alınmasıyla bu transfer olmaz diye düşünmeye başladım. Haldun Üstünel yine sağ gösterip sol vuracak demek ki dedim. Ne Babel ne de Jo, başka bir forvet. Ama Üstünel bu kez ismi ortaya atılan, iki gündür gündemde olan bir ismin transfer edilmesini sağladı.

Son dönemde Everton'da sorunlar yaşayan Jo tipik Brezilyalı davranışları sergilemeye başlamıştı. Noel zamanı evlilik problemleri nedeniyle kulübüne haber vermeden Brezilya'ya gidip zamanında Ada'ya dönmemesi David Moyes'i çileden çıkarmış ve kulüp izin almadan bir daha Brezilya'ya gitmesini yasaklamıştı. Haldun Üstünel'in Londra'daki görüşmelerinin ardından Galatasaray Jo'yu sezon sonuna kadar kiraladı. Ancak Everton'ın istemediği, M.City'nin de Afrika Kupası'na gidecek olan Adebayor'un yerine bile düşünüp tekrar kadroya geri çağırmadığı, ondan önce de Mark Hughes'un istemeyip Everton'a kiraladığı bir ismi Galatasaray'ın transfer ettiğini unutmayalım. Üstüne üstlük Avrupa Ligi'nde oynayamayacak olması, Galatasaray'ın onun yeteneklerinden yararlanamayacak olması büyük bir kayıp.

Jo, İngiltere kariyerine şu an için hayalkırıklığı ile bir noktalı virgül koyuyor. Yetenekleri tartışılmaz bir futbolcu olduğu kesin. Corinthians'ta 54 maçta 23, CSKA Moskova'da 78 maçta 44 gol atan Jo, İngiltere'de 51 maçta 10 gol kaydetti. Şimdi Galatasaray 23 yaşındaki futbolcusundan İngiltere'yi unutup, uslu uslu topunu oynayarak Rusya'daki performansını sergilemesini bekleyecek. Bunu yaparsa, adaptasyon sürecini çabuk atlatırsa ligde bırakın Nonda'yı, Baros'tan bile daha faydalı olacağı kesin. Eski takım arkadaşı ve vatandaşı Elano ona gerekli desteği sağlayacaktır.

Gelelim Haldun Üstünel'e. Bundan böyle İngiltere'ye gittiğinde bırakın medyayı, pasaport görevlisi bile onu gördüğünde "Aha geldi yine. Bakalım bu sefer kimi alıp da dönecek?" diye düşünmeye başlayacak. Ada'daki ilişkilerini iyice geliştirdiği, çevresini daha da genişlettiği bir gerçek. Galatasaray daha uzun yıllar onun bu nimetlerinden faydalanacaktır. Tabii ünlü bir kulübün Haldun Üstünel'i gelip onu transfer etmezse!

Son gelişme: Galatasaray Dos Santos transferini de bitirdi. Ama Baros, Nonda ya da Linderoth üçlüsünden hangilerinin sözleşmesinin feshedileceğine karar vermeye çalışıyorlar. Bu konuda bir anlaşma sağlanırsa Meksikalı Dos Santos da Galatasaray'a katılacak.

22 yorum:

atxaga dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
caveksk dedi ki...

başarılı bir transfer bence avrupa liginde oynayamayacak olsa bile önümüzdeki yılın ön elemesiz şampiyonlar ligi yatırımı.belki birde yerli santrafor takviyesi.öncelikli hedef lig şampiyonluğu oldu böylece.

caveksk dedi ki...

ya baros un sözleşmesi askıya alınacak yada nonda da yolcu.
sercan nonda takası da fena olmaz heralde.

BT dedi ki...

Ali City nin forvetleri saysana yahu
adamı neden çağırsınlar

PENNEARABIATA dedi ki...

@ BT

Santa Cruz müzmin sakat bir var bir yok. Adebayor'un Ocak ayı boyunca olmama ihtimali vardı hala da var. Jo, Benjani'den de bu süreçte daha yararlı olabilecek bir isim. Onun bölgesindekiler özetle böyle. Ayrıca formsuz olan ve takımdan büyük ihitmalle gönderilecek olan Robinho ve istikrarsız olan Belamy var. Elde tutulacak tek adam Tevez şu anda City'de.

Unknown dedi ki...

Şurada 6 ay kalmış Linderoth zaten misafir! Nonda iş verdiğinde görevini yapanlardan. Baros mutlaka kalmalı. Zayıf halka Linderoth gözüküyor. Ben iddia ediyorum Linderoth Galatasaray'dan ayrılsın bir daha sakatlanmayacak!

Adsız dedi ki...

Baros'un sozlesmesini fesheden bir yonetim, kulup binasinin yikilmasini goze almis demektir. Nonda ve Linderoth yolcudur. Siradaki transfer de on libero olmali diye dusunuyorum. Mehmet Topal, Mustafa Sarp'la bu lig bitmez.

TA dedi ki...

ingilterede 51 maç oynadığı konusunda eminmisin ali okancı?

Unknown dedi ki...

okan bey, "baros'un sözleşmesinin feshinden" kastınız dondurulmasıdır sanıyorum. aksi türlüsü düşünülemez çünkü.

Schumy dedi ki...

Baros'un sözleşmesini dondurmayı düşüneceklerini sanmıyorum. Esasında Galatasaray'ın sözleşme dondurma gibi bir taktiğe başvuracağını bile düşünmüyorum, öyle olsaydı Linderoth'un sözleşmesi küresel ısınmaya meydan okuyor olurdu çoktan.

Murat1905 dedi ki...

İbrahim Yazıcı Machester City'nin başkanı olsaydı Jo'yu kiralama bedeli olarak bizden 8 milyon avro isterdi herhalde ki bu fiyatın onda birine kendisini aldığımız için sevinmemiz gerekir.

berserk dedi ki...

city 'de o kadar forvetin arasında jo kaybolabilir. burda tek devrede 15-20 gollük iyi performans gösterirse çağırırlar, öyle olursa da bizi şampiyon yapsın gitse de olur :) tutsun yeter ki.

bir de memnun kalırsak haldun üstünel 1 sene daha kiralasın. hatta sözleşmesi bitene kadar :P

Mehmet Tuna dedi ki...

Abi Dos Santos konusunda yalan sölüyorsan, etme..

Galatasaraylıyla niye meşk ediyorsun, etme!!..

Yılmaz Erdoğan göndermesi yapacak kadar korkuyorum bunun şaka olmasından...

Abi şaka bir yana yüreğime indirme, yeni okudum bunu.. duygularımla oynamış olursun..

Canını yiyim açıkla olayın gerçeğini :D

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

Abi Dos Santos Kesin mi?

Lapya dedi ki...

@BT @PENNEARABIATA
Benjani dun nerdeyse isliklanacakti Utd macinda. Tevez'i cikartip Benjani'yi oyuna aldiginda ne gibi bir fark oldugunu aralarinda gorduk. Ayrica buradaki televizyonlarda Adebayor'un futbola tekrar adapte olup olamayacgi konusuluyor zira yardimci antrenor kollarina olmus, psikolojik destege ihtiyaci oldugundan bahsediliyor. Peki Man City verdigi her kararda mantikli hareket eden bir takim mi? Ya da bir anda gelen zenginligin simarikligiyla savruluyorlar mi? Hadi acik acik soralim, kuzeyin WASP kitlesi Khaldoon'dan memnunlar mi?

Adsız dedi ki...

Ali abi Baros'un sözleşmesinin feshi gibi bir durum söz konusu olamaz. Nonda ve Linderoth ikilisi gider, Jo-Dos Santos ikilisinin adı yazılır listeye.

Bu arada 2 gün evel söylemişmiydik biz bu tranferi?
EVEEEEEEEEEEEEETTT :)

Bize hakaret edenler oldu mu?
EVEEEEEEEEEEEEEETT :)

Şimdi o hakaret edenler nerde?
YOOOOOOOOOOOOOOOKK :)

Transfer Haldun Üstünel'den, transfer haberleri FCN Blog'tan sorulur :)

Unknown dedi ki...

Bana da bir sözleşme feshedilirse sezon sonunda zaten yolcu olacak olan Nonda gibi geliyor, zaten bu performansı ile de gitmesi daha hayırlı olur.

Gala's dedi ki...

Müthiş bir transfer. Teşekkürler yönetim. Son paragraf beni heyecanlandırdı. Hayırlısı Olsun.

Jordi Metal dedi ki...

Baros'un sözleşmesinin fesh edileceğini sanmam. Bence bi yanlışın var :)

Emrah dedi ki...

Buyrun sözleşmesi sondurulacak adam. Harry Kewell. Nasıl bir sağlık ekibi vardır bu klüpte anlamadım gitti.

Jordan dedi ki...

Kewell'ın sozlesmesinin dondurulacagını sanmıyorum. Nonda Fransa yolcusu gibi bakalım.

Flame dedi ki...

Ali Abi son gelişmeler nedir?