19 Ocak 2010 Salı

MARSEL İLHAN 2. TURDA

Marsel İlhan ilk turda Fransız Sebastian Grosjean karşısında ilk seti 6-4 önde bitirdikten sonra yağmur nedeniyle maça ara verilmişti. Bugün devam eden maçta sonraki iki seti de 6-3 ve 7-5'lik sonuçlarla alan İlhan adını 2. tura yazdırdı. Marsel'in şimdiki rakibi biraz daha güçlü, Şilili Fernando Gonzalez. Allah raketine zeval vermesin!

7 yorum:

agopist dedi ki...

70 milyondan çıkan tek üst düzey tenisçi..

Avustralya'da Türkler yalnız bırakmamış..

Fatih dedi ki...

Marsel Ilhan Turkiye pasaportu tasiyor ancak Ozbek asilli. Elvan gibi yani.

70 milyondan 1 tenisci bile cikaramamisiz.

Russell dedi ki...

Yine mi aynı tatava, yapmayın artık şunu, ayıp.

aks111 dedi ki...

Rakibi biraz daha güçlü değil grosjeana göre çok çok güçlü.Zaten marsel gonzalezide elerse inanılmaz sürpriz olur ve adını daha çok duyurmaya başlar.

roland deschain of gilead dedi ki...

Grosjean biraz yaşını almış olsa da adı bilinen bir tenisçi, onu yenmesi marsel in tanınmasına daha da katkı sağlayacaktır...

Spooky dedi ki...

14 yaşında Türkiye'ye gelmiş çocuğu hala tenisçi çıkaramamışız geyiğine malzeme etmek çok büyük bir hata.

Sorun Türkiye veya sponsorluk değil. Marsel buradaki imkanları kullanarak buraya geldiğine göre. Türkiye doğumlu birisi de bunu başarabilir. Melis Sezer geliyor, İpek Şenoğlu bunun yapılabileceğini gösterdi. Sorun Türkiye'de değil ailelerde, eğitim sisteminde. Tenisçilere bakın çocukluk döneminde mutlaka aileleri tarafından tenis oynamaya zorlandıkları dönemler olmuştur. Günlük tempo içinde fedekarlık yapılmadan profesyonel olmak imkansız.

Marsel Özbekistan'da topsuz, telsiz 20 25 kişiyle birlikte tek kortta antreman sırası beklediğinden bahsetmişti.

Bu arada Gonzalez ile Grosjean arasında biraz değil, çok çok çok fark var :)

semioticus (shelbyl) dedi ki...

ABD'de cogu universite, Harvard, Yale gibi en taninmislari dahil, "sporcu bursu" verirler; sporcu oldugu icin notlari kompetanlarina gore cok iyi olmasa da ogrenci kabul ederler. Bundan iyi tesvik mi olur bir ogrencinin spora odaklanmasi icin?

Bizde ise spor su: Ya beden egitimi dersinde "kartal durusu" yaparsiniz 8 sene, ya da serbest kalir "kartal vurusu" denersiniz. "Yapma demiyorum hobi olarak gene yap" zihniyetine hic girmeyelim zaten.

O yuzden "70 milyonluk ulkeden yuzucu, tenisci, kosucu" vs. cikmiyor demeyin, sebebi belli, o sebebi asmak icin bu geyigi yapanlarin yapmadiklari belli. Kendimizi kandirmayalim.