5 Şubat 2010 Cuma

DÜNYA KUPASI'NIN AVRUPALI HAKEMLERİ

Bartolo F.Benquerenca (Portekiz),
Massimo Busacca (İsviçre),
Frank De Bleeckere (Belçika),
Martin Hansson (İsveç),
Viktor Kassai (Macaristan),
Stephane Lannoy (Fransa),
Roberto Rosetti (İtalya),
Wolfgang Stark (Almanya),
Undiano Mallenco (İspanya),
Howard Webb (İngiltere)

Fransa'yı bir anlamda Dünya Kupası'na taşıyan Martin Hansson da Güney Afrika'da düdük çalacak. Yine Young Boys ile Baden arasındaki İsviçre Kupası maçında tribünlere orta parmağını gösterip 3 hafta maç yönetmeme cezası alan Busacca da Dünya Kupası'na gidiyor. Geçen sezon şampiyonlar liginde Chelsealileri çıldırtan Norveçli Ovrebo ise listede yok. İspanya'dan Mejuto Gonzalez en favori hakemlerimin başında gelir ama FIFA doğal olarak bu sezonki Barcelona-Real Madrid maçını da yöneten Mallenco'yu uygun görmüş. Hadi bir geyik de yapayım, ne zaman bu listede bir Türk hakem göreceğiz?!

5 yorum:

Burak Eken dedi ki...

2022'de, belki...

steven_stiffler dedi ki...

Howard Webb hımbılını da almışlar.Adam saçma sapan kararlar veriyor,çok konuşuluyor.Yine de büyük organizasyonlara alınıyor.

Adam dedi ki...

Hiçbir zaman tabii ki :)
Yaşasın Turkcell Kasap Ligi!

ML Bilgisayar dedi ki...

hanssonun görev alacak olmasını yadırgamadım çünkü hakketti. henry olayında şanssızdı, kesinlikle göremedi. tek bir pozisyon yüzünden çağırılmaması bence haksızlık olurdu.

ayrıca guatemala, el salvador, malezya gibi ülkelerden bile hakem var hepsini geçtim seyşellerden bile hakem var. eminim 10 insandan 8-9'u böyle bir ülkenin olduğundan bile haberdar değildir. bizden çıkmıyor ama nedense...

son olarak oscar ruiz'e değinmek isterim. avrupalı olsa bu hakem kesinlikle tartışmasız avrupanın en iyi hakemi olurdu hatta collina gibi unutulmaz olurdu. gerçekten ideal hakem nasıl olurun tam karşılığı. 2002'de iki maçımızı yönetmişti. bu dünya kupasında yarıfinal veya final yönetebileceğini düşünüyorum.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

Fenerbahçe - Diyarbakırspor maçının hakemini gördükçe umutlanmak imkansız. Ülkenin en iyi hakemi olan Cüneyt Çakır bile rezil maç yönetiyor.