4 Şubat 2010 Perşembe

GALATASARAY SANTRAFORSUZ KALDI

Galatasaray'da bir sürpriz olmazsa gelecek 1 aylık dönemde santrafor olmayacak. Sanırım Adnan Polat ve ekibinin en korktuğu şeylerden biri başlarına geldi. Zaten 2 maçtır kötü oynayan Galatasaray'da Jo'nun sakatlanmasıyla da herşey bir anda tersine döndü. Transfer bombalarının bir bir patlamasının ardından yaratılan suni sevinç ortamı kendini yavaş yavaş tedirginliğe bırakmaya başladı. Frank Rijkaard her ne kadar lig şampiyonluğu dese de ben Galatasaray taraftarlarının Atletico Madrid'i elemenin ve Avrupa Ligi'nde daha üst turlara yükselmenin daha heyecan ve mutluluk verici olduğunu düşündüklerine inanıyorum. Ama Nonda'nın gönderilip, oynayamayacak olan Jo'nun alınmış olması Galatasaray yönetiminin de Rijkaard gibi düşündüğünü ortaya koyuyor. Şimdi Jo da kritik bir süreçte yok. Tabii eğer Avrupa'da oynayabilecek olup sakatlanmış olsaydı bu durum belki şimdi daha da üzüntü verici olurdu benim gibi Türk kulüpleri için Avrupa'da başarıyı her zaman ligin üstünde tutanlar için. Ligde şampiyonluk da bir sonraki yılın Avrupa mücadelesi açısından son derece önemli tabii bunu da inkar etmiyorum.

Galatasaray yönetimi geçen yıldan da ders almamış anlaşılan. Avrupa'da ilerlerken, ağızlarında devamlı Kadıköy'de oynanacak Uefa Finali'nde mücadele etmek varken, ara transfer döneminde Meira'yı satmadılar mı? Sonra ne oldu? Bugünküne benzer bir şey "maç içinde yaşanıp" Galatasaray'ı zor durumda bıraktı. Hamburg deplasmanında Emre Aşık'ın kırmızı kart görmesiyle Kewell savunmada oynamak zorunda kaldı. Meira'yı aramamış mıydı sarı kırmızılılar öyle bir dönemde?

Şimdi Rijkaard, Denizlispor maçının son 20 dakikasında Keitasız denediği Atletico Madrid maçının mecburi forvet dizilişini Kayserispor maçında artık çok daha güzel bir şekilde deneyebilir. Ama Giovani Dos Santos'un en ileri uçta hiçbir varlık gösteremeyeceğinin ipuçlarını -daha takıma çok yeni katılmış olsa da- görme fırsatı bulduk. Meksikalı da bir kere o bölgede tek başına oynayabilecek ne fizik var ne de golcü yetisi. Mecburen Keita'yı oynatması en akıllıca olanı eldeki malzemeler ışığında. Ya da Servet'in daha gençken santrafor oynamışlığı var mıdır acaba? Yoo durun bakayım Cem Sultan var bu takımda, -ciddiyim- ligde o da oynayabilir.

22 yorum:

bilog dedi ki...

Kayseri maçında A.Madrid maçındaki hücum hattı sistemini göreceğiz. Denemesi yapılacak olması çok güzel, denemesinin Kayseri gibi bir takıma karşı yapılacak olması çok kötü. Bir Türkiye kupası maçı olduğu için Antalya'da denenebilirdi.

os dedi ki...

Ben başka birisi dedim ama, başka birisi olarak düşündüğüm isim Mustafa Sarp.

Fizik gücünü ve direncini kullanarak rakip defansı yıpratabilir, yorabilir ve hataya zorlayabilir..
Onun yaratabileceği açıklardan sağ ve sol açıklarımız faydalanabilir düşüncesindeyim.

Yine Keita mantıklı olabilir de, Keita sağ kanatta olduğu zaman bambaşka bir güce sahip oluyor Galatasaray, FR'ın bundan vazgeçeceğini düşünmüyorum.

Biz her ne kadar burada yıpransakta ben bu forvetin "arda-dos santos" ikilisinden birisi olacağını düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

leo
sabri-neill-servet-hakan

mehmet sarp
gio arda
elano
keita

Unknown dedi ki...

keita kesinlikle yerinde oynamalı kanatta oynadığı zaman hücumda daha etkili oluyor Galatasaray.Bence Cem Sultan'da oynasa orada olur.

güvenegüvene dedi ki...

Cem Sultan'a oy verdim ama onu deneyeceklerini düşünmüyorum.

Eğer Cem oynamayacaksa Arda oynamalı.Giovani fizik olarak çok yetersiz, Keita sağ kanatta harika oynuyor, Elano'nun orta sahadan topu alıp oyunu yönlendiren isim olduğuna göre geriye Arda kalıyor..

Pamukk dedi ki...

cem sultana oy verdim (tanımıyorum ama)

bu kadar sakatlık şans olamaz, beceriksizlik olamaz, büyü war bence büyü :P

lester dedi ki...

barış oynasın. en azından sağ kanatta da başka biri oynamış olur...

blogger dedi ki...

şengüller kasabına bi kurban daha verdik. gs'ın acilen doktorlarını, kondisyonerlerini, masörlerini neyi varsa yenilemesi lazım.

Adsız dedi ki...

Defans kurgusu bastan sona değişmiş olsa da Kayseri defansı Santosu yer Mevkii forvet olan alt yapıdan bir oyuncunun oynaması mantıklı.O olmassa Keita seçeneği hızlı bir oyuncu kendi atamasada arkasındakiler yol açar.
Nondanın ahımı tuttu

Erdem Karakuş dedi ki...

Galatasaray'ın forvetten beklentisi rakibiyle boğuması değil ki fizik gücü önemli olsun?

İleri uç elemanları gezgin halde olacaklar amaç bu. Keita-Arda-Gio/Caner yaparlar bunu yeteri kadar.

Murat1905 dedi ki...

Frank Rijkaard ligde bile denemediği Cem Sultan'ı bu zorlu maç trafiğinde harcamaya kalkmaz, dolayısıyla o bölgede oynayabilecek en makul kişi Abdülkadir Keita oluyor ki tüm özellikleriyle ideal bir santrafor olacağını düşünüyorum, hatta rakip defansları maymun eder diyorum(şayet 4-3-3 oynayacaksak).

Varsın birileri Türkiye'nin en çok izlenen haber kanallarından 24'teki futbol programında Türk Basketbolunun geleceğini konuşsun (kusura bakmasınlar ama Okay Karacan ve Bilgin Gökberk'i bayık ve alakasız muhabbetlerinden dolayı doğrudan eleştiriyorum) ama Türkiye'deki futbol kasaplığı devam ederse yakında 14-16 takımımızdan adam çıkarıp oynatmak zorunda kalacağımız da başka bir gerçek.

Jordi Metal dedi ki...

Alma Özgürcan'ın ahını çıkar aheste aheste

Ulaş Anlı dedi ki...

galatasaryda hiç birşeyin tersine döndüğü yok denizli ve antalya maçlarında ne oynadıysalar önümüzdeki maçlardada onu oynuyacaklar. ayrıca ortada oluşan suni sevinç diye bir şey yok. sadece oluşan suni yusuf yusuf ortamı vardı oda kayboldu. sonuncusu transferler bomba deil zorunlu transferlerdi. iki oyuncuda kiralık ve cüzi bi miktar paraya geldiler. böyle bomba olmaz.

Gala's dedi ki...

3 yıllık şampiyonluk sözü vermek kolay mı? :


http://armaninpesindeyiz.blogspot.com/2010/02/gidenler-jo-ve-sampiyonluga-giden-yol.html

el ingenioso hidalgo don quijote de la mancha dedi ki...

benim de adayım cem sultan. özgürcan bu takımdan neden gönderildi hala daha anlayamıyorum galatasarayın semihi olacak kapasitesi vardı.

efess dedi ki...

makalula oynasın

Totalfutboll dedi ki...

Nedir Galatasaray'daki bu şanssızlık.Baros ve Kewell'dan sonra şimdide Jo.Klüp en az 3 hafta dedi ama bu sağlık ekibiyle bir aydan önce dönmez Jo.Galatasaray forvetsiz kaldı.Nonda'nında gitmesinden ve Jo'nun sakatlığından sonra forvetsiz kalan Galatasaray'ı Önümüzdeki haftalar çok zor günler bekliyor.Böyle bir oyuncuyu bir ay izliyemiyecek olmamızda bizleri üzüyor.

Ligimize değinmek istiyorum bu kadar sakatlık şanssızlık olamaz bence.Turkcell Süper lig'inin adı Süper Kasap ligi diye değişmesi gerekli.Yahu yazık günah böyle oyuncuları kollayacağımıza resmen sakatlanmalarına izin veriyoruz bu Bütün takımlar için geçerli.Kasaplarla dolu bir ligimiz var böyle oyuncular böyle töleranslar olduğu sürece daha çok yıldız kayar bu ligde




İşte böyle bir ligde oynuyoruz.Böyle şeylere önlem alınmadığı sürece kimse ligin kalitesinden veya kaliteli olacağından bahsetmesin.Çok sinirliyim bu konuda ligimiz böyle futbolculardan bu mantaliteden değişmediği
sürece hep başka ligleri imrenerek izleriz yine bizler.Bu bütün takımlar için geçerli Fenerbahce'si Beşiktaş'ı Galatasaray'ı hatta ve hatta Trabzonı.Bukadar çirkeflik bukadar kasapların olduğu ligde ancak bu kadar
arkadaş.Geçmiş olsun Jo.





Totalfutboll.blogspot.com

frodo555 dedi ki...

Zor bir durum ancak kadro içinde bunun da çözümü var. Keitayı ileri atıp Arda'yı yıldız olduğu yere yani kanada, caneri de en iyi bildiği yere yani kanada (artık burada sağ/sol diyemiyorum çünkü sen nereye koyarsan koy, arda efendi maç içinde kendisine hangi dakika nereyi uygun görürse oraya gidecektir) koyarsak, arkalarını barış/elano/sarp ile üçlersek, güngörü stopere koyup neill'i sağ beke çekersek, takımın sadece iki problemi kalıyor, sol ve kale... Maalesef bunlardan birinin çözümü mevcut kadroda olsa da injury-list'te... Diğerinin ise çözümü yok. Ama zaten konu forvet oyuncusu kaleci değil :)

Allahım yeter artık başka adam sakatlanmasın, amin...

birkan dedi ki...

En büyük eğlencem, şu blogdaki Gsli yorumları okumak.
Kasaplık sadece Gs'ye karşı zaten.
Komple kurmuşlar Gs'ye.
Hahahaha.

ibrahim karaboga dedi ki...

http://www.tff.org.tr/default.aspx?pageID=286&ftxtID=3649

brs dedi ki...

birkan kımsenın ole bısey dedıgı yok kendı kendıne komplo kurma son bır kac senedır bak bakalım darbeye baglı sakatlık hangı takımda yasanmıs tabı sen memnunsundur nasıl olsa fb de ıkı tane kasap var lutfen rıca edıyorum mac boyunca bılıca yı takıp et her mucadelede rakıbıne kasıtlı vuruyo hıc bır hakem bunu gormuyomu dıkkat etsınler lutfen ya sız alıstınız kasaplıga sonra gel burda sacma sapan yorumlarda bulun asıl ben sana guluyorum

Selim Ugur dedi ki...

Cem Sultan eger sakatligi yoksa santrafor oynayabilir ama Rijkaard maca cikartacagi ismi ilk once idmanlarda deniyor, aynen Serdar, Cetin, Emre ve Berkin'e yaptigi gibi. O yuzden Cem Sultan'in oynamasi buyuk surpriz olur.

Bence %90 Arda oynayacaktir..

Benim kadro kuracak olsam 4-3-3'den vazgecmez orta saha ve hucumu su sekilde kurardim:

Gio----Arda---Keita
---EmreC.----Elano
--------Sarp-------