3 Şubat 2010 Çarşamba

LOST

-Spoiler içermez.

Günler, haftalar, aylar geçti ve nihayet son sezon başladı. Büyük tutkunlarından Okay Karacan'ın sanki yapımcısı benmişim gibi durmadan "Oğlum ne zaman başlıyor, hadi ama artık" gibi soruları da artık sona eriyor. Gerçi bundan böyle de "Kardeş cd'ye yaz da getir şu bölümleri" demeye başlayacak. Bu akşam eve gidip yapacağım ilk iş oynayan 2 bölümü de indirip izlemek olacak. Tabii cd'ye yazıp Okay ağabeye de getirmek lazım. İzlemeyenler 0. bölüm ve 1-2. bölüm buralardan indirebilir. Altyazısı için de www.turkcealtyazi.org'a girebilirsiniz. Bu arada facebook'ta 3 yıl önce kurduğum grubun üye sayısı 26 bini geçmiş ve Türkiye'nin en kalabalık LOST grubu olmuş. Oradan da son gelişmeleri takip edebilirsiniz.

11 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

valla baktım da şöyle bir

house ve dexter'dan sonra hakikaten aşk-ı memnu gibi geliyor artık...:))

PENNEARABIATA dedi ki...

@flying

house'un 1. sezon 15. bölümünü izledim dün akşam. biliyorum daha çok başındayım. diziyi seviyorum ama her bölümün gelişimi aynı. başta biri hastalanıyor, sonra yanlış tedavi uygulandığı için hasta fenalık geçiriyor ve en sonunda house'un sayesinde iyileştiriliyor. bu arada house da hastaneye gelen diğer hastalarla ilgileniyor falan. bilmiyorum gelecek sezonlarda neler olacak ama şu an çok tekdüze, ezberledik artık.

beckham07 dedi ki...

@ pennearabiata

abi sana katılıyorum. ben house'un 7-8 bölümünü izledim ve her bölümü canım sıkıla sıkıla bitirdim. herkes çok övüyor ve beğeniyor ama ben izlemeyi bıraktım. aynı şeyler hep. tabi ki ilerleyen bölümlerde neler oluyor bilemiyorum, izlediğim kadarıyla büyütülecek bir dizi değil.

varol döken dedi ki...

artık herkes her şeyi istediği an bulabildiği için farklı olma statüsü başka bir yere gidiyor... kitleler daha çok beğendikçe sen kendini bir birey olarak sorguluyorsun... ister istemez farklı bir açıdan farklı bir şekilde bakmaya çalışıyorsun... lost'un da başına gelen budur... şimdi iyi dizi nedir, aradığımız nedir kriterlerine geçmeden çok iddialı şekilde şunu söylemeliyim... dünya üstünde hiçbir dizide bu kadar çok insan 2 sezonunu 2 gecede bitirdim şeklinde uzlaşmamıştır, uzlaşamaz da...

elbette ilk 2 sezondan sonra kötüleşti dizi... ama bu diziye kötü demek için yeterli değil... hala ve hala içinde gerçekten büyük bir emek ve zeka var... karakterler derin, diyaloglar basit ama etkili... müzikler, fon, çekimler şahane... e be adam daha ne bekliyorsun sen gözüne yandığım demezler mi adama...

not: dutchman, bu sefer gerçekten geyik olsun veya sana karşı olsun diye yazmadım... geçen fragmanını izlerken düşündüm de hakkaten bugüne kadar izlediğim en heyecanlı dizi bu (güzeli bilerek kullanmadım, kıstaslar çok değişken)

ali'ye not: spoiler var diye dibim düştü... bu sefer 2 gün sabredecem mis gibi digiturkten izleyecem...

PENNEARABIATA dedi ki...

@varol döken

kusura bakma(yın) ya ekledim uyarıyı başına.

bombe_ekran dedi ki...

FD'ye katılmakla beraber, bu kadar diziden bahsedip 24'ü anmadan geçtiğiniz için sizi kınıyorum :))

Barakuda dedi ki...

insanlarda genel bir bakış açısı var "lost çok bozuldu" vs şeklinde.. böyle düşünenlerin ortaya koyduğu ilk cümle ise "çünkü saçmaladı, uçtular, kaçtılar" falan oluyor..

evet, lost özellikle 5.sezonda metafizik öğelere, gerçeküstü olaylara ağırlık verdi.. ama bu bir anda yapılmış birşey değil ki.. böyle şeylerin olacağının haberleri ilk bölümden itibaren veriliyordu zaten.. insanların bu noktada şaşırmasını veya hayal kırıklığına uğramalarını kesinlikle anlayamıyorum.. başlarda elbette ki ağırlık karakterlerde ve macera unsurunda olacaktı.. bir anda bilimkurguyu dayasan hikayeye bağlanabilen kişi sayısı epey az olurdu.. önce karakterlerin psikolojileri ince ince işlendi, asıl anlatılmak istenen şeylerin yolu açıldı, ve 5. ve 6. sezonla beraber dizi gerçek anlamda başladı..

ha bunun yanında ben de lostta ilk 3 sezondan aldığım heyecanı almıyorum.. ama bu, dizinin kalitesini dilime dolamama neden olamaz kesinlikle.. dizi kendi yapısı içinde istikrarla ilerlemiştir ve yolundan sapmamıştır bunu tartışmam.. bu yol kimilerini soğutmuştur, kimilerini eski bağlılıkla devam ettirmiştir o başka.. ama kalitesini tartışmak? bence bu haksızlık.. hayır yani diziyi saçmaladı, ipi ucunu kaçırdı vs şeklinde eleştirenler, aslında ilk bölümden beri ortaya konan yüzlerce soru işaretinin cevaba bağlanmasının aslında bu saçmalık olarak adlandırdıkları şeylerle sağlanacağını da biliyordu bence.. bilmemeleri imkansız.. e durum böyleyken yorumların bu denli değişmesi.. ı ıh kendi vicdanım kabul etmez..

bu arada öyle sağda solda "lost alayına gider ulaan", "lost alemin kralı hüooeytt" diye gezinen kişilerdne değilim yani.. elimden geldiğince objektif bakmaya çalışıyorum.. hatta benim için yeri bambaşka olan, kalpten sevdiğim güzide dizilerim chuck ve dexter, lost ile denize düşse önce bu ikisini kurtarırım lost kusura bakmasın.. saygım büyük olsa da gönül bağı başka şey..

sonuç olarak lost lost'tur yani.. değerlendirmeler dışı bir seviyeye doğru ilerlemektedir.. hatta çoktan varmıştır oraya..

saygılar..

Flying Dutchman dedi ki...

Şimdi House ve Dexter'ı senaryo üzerinden değerlendirmemek lazım tek başına. Ben her iki dizinin de içindeki diziye adını veren karakterleri çok sağlam buluyorum. Tipik iyi adam kalıbından uzak, aslında kötü bile denilebilecek sorunlu iki tane tip. Aslında her biri için sayfalar yazılır. Her ikisi de komedi dizileri olmamasına rağmen bazı bölümlerde inanılmaz güldürmüştür misal. House 24 bölümlük bir dizi ve hastane üzerine kurulu, ana konunun üzerine bunu yerleştirmek zorundalar bir şekilde.

Lost'taki heyecan çok yapay, çok tekdüze ve House'a sıkılan insanlar Jack'le Kate'in 1500 bölümdür süren aşk muhabbetinden nasıl sıkılmamış bilmiyorum :))Lost aşırı kalabalık, aşırı hengameye dayalı ve hakikaten tipik zıplatmalı korku filmleri formatına döndü. Zaten ben diziyi sonunda adam gibi bir yere bağlayamayacaklarından eminim. Bir dolu ucu açık şey bırakıp "e gerisi sizin hayal gücünüz" diyecekler. Bu dizi pekala sadece Linus ve Locke karakterleri üzerinden gidebilirdi. Bir dolu fonksiyonsuz boş karakter var.

Valla ciddiyim Fringe'i daha çok seviyorum Lost'tan...O hale geldim

Şevki dedi ki...

İnanılmaz bir bölümdü gerçekten inanılmaz bir senaryo var...:) hani sıkılmadım da değil ama sonunu gerçekten çok çok merak edıyorum :)

Unknown dedi ki...

Daha izlemedim izleyince yorum yaparım bu sayılmaz.

nikolatesla dedi ki...

şimdi bu resim spoiler olmamış mı oluyor? :)