15 Mart 2010 Pazartesi

DELİKANLI BECKHAM

Mahallemizin şık ağabeyleri vardı. Yakışıklıydılar, ne giyseler yakışırdı. Cici gömlekleri, kravatları, ceketleri ve ayakkabılarıyla iş dönüşü, bizler sokak arasında top peşinde koştururken görürdük onları. Ciddi adamlardı ama meşin yuvarlağı gördüklerinde hemen değişirlerdi. Üzerlerindeki ceketi çıkarıp, kravatlarını gömleğinin arasına sokarak bize katılır, makosenleriyle top peşinde koştururlardı asfaltın üzerinde. Severlerdi bu güzel oyunu. Bir anda bizim gibi olurlardı. Yeri gelir arabanın altına kaçan topumuzu yerde sürünerek çıkarır, yeri gelir yokuştan aşağı kaçan topun peşinde tabana kuvvet koşarlardı. Hayretler içinde onları izler, büyüyünce onlar gibi olmak isterdik. İşte David Beckham'ı da onlara benzetiyorum. Son dönemde eşinin de etkisiyle futboldan öte moda dünyasının önemli ikonlarından biri gibi gözükse de yakışıklı Beckham, Posh'un henüz içindeki futbol aşkını törpüleyemediğini gösteriyor bizlere. Delikanlı gibi çıkıp topunu oynuyor. Yeri gelince rakibinin boğazına yapışıp futbolunun savaşını veriyor. Yeri gelince de arabanın altına kaçan topu çıkarmak için yerde sürünüyor, yokuştan aşağı kaçan topun peşinden koşup bizi hayran bırakıyor kendisine. Saha dışındaki tavırlarıyla hanım evladı imajı çizse de saha içinde tekmeye kafa sokmasını da biliyor Beckham. Bakmayın o seksi pozlarıma herşeyden önce bir futbol emekçisiyim diyor bizlere. Beckham ceketini, kravatını Milan'ın ardından İngiltere milli takımı için de çıkarmak istiyor-du. En büyük amacı 2010 Dünya Kupası'nda oynamak-tı. Böylece 4 Dünya Kupası'nda da İngiltere milli takımının formasını giyecek-ti. 115 kez o formayı terleten Beckham belki de 125 kez oynayan Shilton'ın rekorunu kıracak-tı. Geçmiş zaman eklerini ayrı yazıyorum çünkü dün Chievo maçında aşil tendonundan sakatlanıp 5 ile 7 ay arasında sahalardan uzak kalacağı açıklanan ve dolayısıyla Dünya Kupası'nı da kaçıracak olan Beckham'dan nedense ümitliyim. Ama yapılan açıklamalara bakılırsa kariyeri bile sona ermiş olabilir. Finlandiya'da bu sakatlıklar konusunda oldukça uzman bir doktor tarafından ameliyat edilecek. Sonrasında tedaviye vereceği cevap tabii ki çok önemli. Baktı olmuyor, yetişemiyor, kendisini Maldini'yi, Costacurta'yı 41 yaşına kadar oynatan Milan'ın sağlık direktörü Jean-Pierre Meersseman'ın ellerine bırakacak. Bundan 4 ay önce Beckham'ın fiziksel yapısından övgüyle söz edip, "Kendine iyi bakarsa 40 yaşına kadar rahatça oynayabilir." demişti. 35 yaşında olduğunu düşünürsek Güney Afrika olmasa bile neden Brezilya'da oynayıp futbola veda etmesin?!

2 yorum:

fatih dedi ki...

Başka bir futbolcu ile bu kadar uğraşılsa futboldan uzaklaştırılsa herhalde bir daha kendini toparlayamaz işi gücü bırakıp alkole uyuşturucuya gece hayatına kapılır silinirdi.herşeye rağmen bu adama karakterinden ve "amatör ruhundan" ötürü saygı duymak gerekir. sonuna kadar saygıyı hakediyor beckham. Fazla şey söylemeye gerek yok aslında geçmiş olsun.

Del Piero dedi ki...

Çok yazık oldu, üzüldüm gerçekten, futbolundan ziyade yakışıklılığı konuşuldu hep Beckham'ın ama gerçekten çok iyi oyuncu, 90 a taktığı serbest vuruşları, harika pasları futbolseverlerin damağında tat bırakmıştır, umarım toparlanıp sahalara geri dönebilecek.