14 Mart 2010 Pazar

DİYARBAKIRSPOR TATİLE ÇIKTI

Madde 20 – Güvenlik Nedeniyle Müsabakalarin Tamamlanamamasi;

"(4) bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar. bu durumda olan takımların takip eden sezonda müsabakalara alınıp, alınmaması konusunda tff yönetim kurulu karar verir. alt lig bulunmaması halinde kulüpler bir yıl(sezon) müsabakalara alınmazlar."

TFF bu maddeye uymak zorunda. Buna göre Diyarbakırspor küme düşürülecek. Şampiyonluk yarışındaki takımlardan Galatasaray 29. haftayı, Beşiktaş ise 32. haftayı oynamadan 3 puanla kapatacak. Böyle bir karar sonrası tartışmalar da çıkabilir tabii. Mesela Fenerbahçe 5 hafta önce sahasında Diyarbakırspor ile 1-1 berabere kalmıştı. Bazı kendini bilmezlerin yüzünden bunların yaşanması, bu noktalara gelinmesi çok üzücü gerçekten. Bunun önüne geçmek çok zor. Ok yaydan çıkmış belli ki. İçinde bulunduğumuz durumu fırsata çeviren birileri var. Diyarbakırspor bu kişilerin umurunda değil. Federasyonun da böyle olayları önlemek için yapabileceği şeyler kısıtlı. Ne yapacaklar Diyarbakırspor taraftarlarını statlara almayacaklar mı? Ligimizi, futbolumuzu geçtim belki de sırf Euro 2016 adaylığı dolayısıyla evet belki de bu maça alınmamalıydı.

12 yorum:

felix mourinho dedi ki...

şimdi kuralda yorum imkânı doğabiliyor. "bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar." kuralında acaba kasıt bütün takımlar mı, yoksa daha oynayacak takımlar mı konusunda bir fikir ayrılığı olabilir.

ama sanki ilerideki maçlar kastediliyor gibi.

bir de kafama takıldı, diyarbakırspor - ankaraspor maçında hükmen 3 puan kime gidecek :)

Unknown dedi ki...

Diyarbakırspor-Ankaraspor maçı hükmen berabere biter heralde 3-3 :))
Şaka bir yana, içler acısı bir hal almaya başladı artık bu olaylar. Herkes o kadar dolmuş ki, en küçük bir olay patlamaya hazır olan herkesi zıvanadan çıkarıyor. Ne kadar istim üstünde bir ligimiz ve futbolumuz varmış? Geçen haftaki olaylar zaten ilk yarıdaki maçın etkisiyle bekleniyordu da bu haftaki iyice şaşırttı. Hepsini geçtim, herşeye rağmen futbol oynamaya çalışan diyarbakırspor takımına çok yazık oluyor.

onur dedi ki...

Maç hükmen İBB Spor lehine yazılır; DS küme düşürülür; gelecek sezon en az 6 maç tarafsız sahada seyircisiz oynar (bence)...İnşallah orada da tutunamaz ve 3.lige düşer de bizler de kurtuluruz bu garabetten!

Elve dedi ki...

sanırım aziz yıldırım meşhur tezini uygulamaya koymaya başladı: 'Maçlar sadece sahada kazanılmaz'.
e tabi sene başında 3 sene üst üste şampiyonluk sözü verirken neler yapabilecegini biliyordu.

Del Piero dedi ki...

Herşeyi de aziz yıldırım a yorumlamayın, biraz daha ufkunuz açık olsa ya! Yıllardır bir aziz dir tutturduğunuz, tamam herifi ben de sevmiyorum, ama bu antipati saçmalamayı gerektirmiyor.

Adsız dedi ki...

@mCetidas

birader sen fazla kurtlar vadisi izliyon galiba.. aziz yıldırım ne alaka..??

lkrsdn dedi ki...

Federasyonun önünde daha bu sezon yaşanmış Ankaraspor örneği var. Ankaraspor'a yaptıkları gibi, Diyarbakır'la maç yapan tüm takımlara geriye dönük 3 puan vermeleri gerekiyor. Bu durumdan en fazla yararlanan takım 5 puan alacak olan Sivasspor. Daha fazla detay için bloğuma beklerim.

Adsız dedi ki...

Bütün takımlara üçer puan verilmesi şampiyonluk yarışını doğrudan etkiler. Zannetmiyorum böyle birşey yapacaklarını, bugünden itibaren oynanılacak olan maçlardan üçer puan alınır.

Bizim sezonun başında aldığımız Ankaraspor galibiyetini unutmadık. Maç yaparak üç puan kazanan tek takımız Ankaraspor'a karşı fakat birileri bedavadan 6 puan götürdü.

Diyarbakır deplasmanına gittik, ordada çatır çatır top oynayarak aldık üç puanımızı. Yine birileri bedavadan 6 puan almasın.

ozdemirmusta dedi ki...

adaylığı etkilemez umarım..

İsmail dedi ki...

Düşürsünler gitsin artık..

kebabman dedi ki...

Herkes FUTBOLU ve FUTBOLA SAYGI'yi unutmus gibi gozukuyor.Halbuki FUTBOL olmayinca hicbir futbol takimi olamazdi.
Korunmasi gereken FUTBOL'dur.
Diyarbakirspor federasyona ve guvenlik guclerine onceleri cok yuklendi.
Federasyon ve guvenlik gucleri de suc kendi uzerlerine atilmasin,bak gordunuzmu suc bizde degilmis diyebilmek icin bazi seylerin olmasina musaade ediyorlarmis gibime geliyor.
Diyarbakirspor 2 kosulda hircindir.
Birinci kosul 1.ligden dusme ihtimali varken,hircinlasir.Elbette diger etkenlerde var.
Ikinci kosul Diyarbakirspor 2.ligde liderlik kovalarken hircinlasir.
Kendileri ile ikinci ligde sampiyonluk yarisina girdigimiz senede cok aci tecrube ile bunu ogrendik.
Burada da dis etkenler var.Resmi makamlar vsrler Diyarbakir ciksin diye cok seylere goz yummuslardir.
Sonucta olan Diyarbakirspor'a oluyor.
FUTBOL disi herseye saygi gosteriliyor.

Diyarbakirspor'a yardimci olmak isteyenler hep yanlis yaptilar.

TEK YAPILMASI GEREKEN DIYARBAKIRSPOR'UN ORTA SIRALARI ZORLAYACAK BIR TAKIM KURMASINA YARDIMCI OLMAKTI.
BU KOSULDA HIC KIMSENIN BASI AGRIMAZDI.

seanpenn dedi ki...

şu olayı hırsız bahis siteleride bi anlasa 300 tl mi gasp ettiler.