1 Mart 2010 Pazartesi

ELLER HEP ATLETICO'YA YARIYOR

Bu 5.hakem Luca Banti'nin gözünün önünde olup orta hakemi penaltı olduğu konusunda uyaramadığı Galatasaray-Atletico Madrid maçındaki pozisyon. Maçın kader anlarından biri. Luca Banti'nin bugün İtalya liginde şampiyonluk mücadelesi veren Milan'ın sahasında Atalanta'yı konuk ettiği maçta düdük çaldığını belirtelim.
Bu da bu akşam İspanya'da yine Atletico Madrid ile Valencia arasındaki mücadeleden. Valencia maçı 1-0 önde götürürken kaptan Marchena ceza sahasında topa elle müdahale ediyor. Ama hakem Perez Burrull görmüyor pozisyonu ve devam ettiriyor. İtiraz ediyor Atleticolu futbolcular, "Nasıl görmezsin hocam elle müdahaleyi, penaltı hocam penaltı" diyorlar. Perez Burull da bunun üzerine ne yapıyor? Pozisyonu gördüğünü iddia eden, maçı orta sahadan izleyen 4. hakemine danışıyor ve penaltı noktasını gösteriyor. Bir de 2. sarı karttan kırmızı kart Marchena'ya. Valencia 10 kişi kalıyor, Forlan penaltıdan durumu 1-1 yapıyor. 28. dakikada 10 kişi kalan Velancia karşısında sonrasında farka gidiyor Atletico ve 4-1 kazanıyorlar. Bir tarafta ceza sahasında pozisyonları görmesi için görevlendirilen ama burnunun önündekini göremeyen(!) çizgi arkası hakemi, bir tarafta da pozisyonu orta sahadan gören(!) bir 4. hakem. İşte Atletico lehine bir şekilde görülmeyen ve görülen 2 elle oynama. Tesadüf mü dersiniz yoksa haftaiçindeki pozisyonu hatırlamaları için ilahi bir an mı, siz karar verin!

15 yorum:

Musti dedi ki...

ali abi bu atletikolular kadir gecesi doğmuşlar komple :)

bombe_ekran dedi ki...

adamlar maçı bıraktı itiraza başladılar hakem şaşırdı haliyle.Biz de artık böyle yapmalıyız.Adamlar işinin ehli :))

mirmak dedi ki...

bizim maçta arda ve caner sarı kartları varken fazla itiraz edemediler hakeme. eskiden olsaydı hagi bülent,hasan,'K'.Hakan, emre, okan,şükür baskı altına alırlardı hakemi bir şekilde bastırırlardı baya. haybeye sarı kart görürlerdi birkaç tane ama sonuç olarak etki altına alırlardı iyi olmayan hakemleri. ama işte o sırada biraz şansızdık topluca itiraz edebilseydik keşke...

İsmail dedi ki...

Madrid e bir Luca Banti ye iki..

Biz de annemizin ligine konsantre oluruz artık :=)))

Unknown dedi ki...

yeri değil ama mil atmıştım sanırım görmediniz...

Güzel oyunun müziğini kime ait olduğunu merak etmiştim..

Hanımla beraber hastası olduk o müziğin:D

Sabaha Kadar Futbol dedi ki...

@ bombe_ekran

Kesinlikle katılıyorum, bu yan hakem başarısı veya sorumluluğu değil. Dün akşamda 4.Hakem geçtiyordu pozisyonu atleticolular resmen hakemin koşmasına engel olup bütün maçı bırakıp elleri havaya kaldırdılar.

Seyirci sadece çoşkulu değil, böyle pozisyonlarda yıkılıyorlar...

daha önce aceto'nun postunda yazdığı gibi, bizde kendimizi cehennem diye anıyoruz.

Del Piero dedi ki...

UEFA yapılan o haksızlığı kale bile almamıştır, merak ediyorum abi GS bununla ilgili UEFA'ya herhangi bir başvuru yapmış mı acaba?

aradadusunur dedi ki...

Göremeyen kelimesinden sonraki ünlem işaretini anladımda gören'den sonraki ünlem işaretini anlamış değilim.Aydınlatırsanız sevinirim. Hakemlerin işi görmek zaten. Doğru karar sonrası bile içimizde şüphe varsa garip bir kişiliğe sahibiz demektir. Yanılıyor muyum? ("vay be adam nasıl gördü orta sahadan. Kesin bu Atletico'ludur oğlum.")

PENNEARABIATA dedi ki...

@ibra

yanılıyorsun. çünkü doğru karar sonrası bile içimizde şüphe olması durumu değil bu. oyunu ve topu her an takip eden, pozisyona yakın olan bir orta hakem ya da yardımcı hakem değil de (ya da gs maçında olduğu gibi çizgi arkası hakemi değil de) ortasaha hizasında görevi gereği arada bir oyundan ve toptan kopabilen bir 4. hakem bu doğru kararı verebiliyor helal olsun anlamında. bu kesin atleticoludur gibi bir düşünce de saçmadır ayrıca.

Unknown dedi ki...

ARTçı dedi ki...
yeri değil ama mil atmıştım sanırım görmediniz...

Güzel oyunun müziğini kime ait olduğunu merak etmiştim..

Hanımla beraber hastası olduk o müziğin:D

PENNEARABIATA dedi ki...

@oğuzhan

artçı'ya mail attım, sahip olduğum bilgileri sundum. :)

witchesbutter dedi ki...

Marchena 2 sarıdan mı atıldı yoksa direk kırmızımı cıktı. Ben direk kırmızı cıktı diye hatırlıyorum bilen varsa aydınlatırsa cok sevinirim.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

4. hakem hususunda cok uzaklara gitmeye gerek yok, daha gecen kafta Turkcell Super Lig'de bir skandal kararin kapisindan donuldu.

emirko dedi ki...

Galatasaray macinda el pozsiyonu gormeyen kale arkasi hakemi, Massimiliano Saccani'dir..Bilginize sunarim, saygilar

Emirko

Murat1905 dedi ki...

Ali abi ismi bir yana mesele Şenes Erzik'in bizim maçtaki çizgi hakeminin banka hesaplarını araştırtabilmesidir. Perez Brull görmemiştir amenna ama bizim maçtaki eleman sadece alacağı terfiyi ve avroları görmüştür.

Adam gibi bir federasyonumuz olsa bu mevzuya ülke meselesiymiş gibi tepkisini koyardı. Bu sessizlik ve lobisizlik bizden daha çok turlar götürür.