27 Ocak 2009 Salı

BENJAMIN BUTTON

* Az da olsa spoiler içerir

Filmi dün izledim. Değişik bir konusu var. Hayatı, yılları tersten yaşayan bir adamın hikayesi. Film kadınların neden Brad Pitt'e aşık olduğunun cevabını da veriyor aslında. Baştaki o çirkinliği görüp iğreti oluyor sonlara doğru ise Brad Pitt'in erkek güzeli halini görerek "Ah be Allah'ım ucundan kıyısından bize de biraz yakışıklılık verseydin" diyebiliyorsunuz. Sondaki insan güzelliğine geçiş Brad Pitt'in dünyanın en yakışıklı hatta en güzel insanlarından biri olduğunu birkez daha ortaya koyuyor. Filmin sonlarına doğru adam güzelleştikçe güzelleşiyor. Kız arkadaşınızla ya da eşinizle izlemezseniz daha çok keyif alabilirsiniz!

Film 6 Şubat'ta Türkiye'de gösterime girecek. En iyi erkek oyuncu ve en iyi film de dahil 13 dalda Oscar'a aday. En iyi makyaj ve en iyi efekt dalında ödülleri kesin alacak diyebilirim. Bir de şu 10 dalda aday olan İngiliz filmi Slumdog Millionaire'i izlemek lazım, bayağı methettiler.


6 yorum:

pclion dedi ki...

Sanırım aynı filmleri aynı zamanda izleme gibi bir durumumuz var, bu iki oldu. Yarın da Slumdog Millionare'i seyredecektim...

Adsız dedi ki...

Can Yücel yıllar önce düşünmüştü bu olayı.
Ondan çalmış olmasınlar ;)
http://sosyolojist.blogcu.com/tersten-yasamak-can-yucel_26707381.html

liverpoolandkop dedi ki...

@Tiger
nasıl da abarttın "Can Yücel yıllar önce düşünmüştü bu olayı" diye 5-10 yıl öncesinin yazısıda değilki 3 ay önce yazılmış bir yazı film zaten çekilmişken falan yazılmış yani ..

Adsız dedi ki...

yazı 3 ay önce yazılsaydı daha büyük olay olurdu heralde.
zira Can Yücel 12 Ağustos 1999 da aramızdan ayrıldı.

Spicoli dedi ki...

Bu arada makyaj konusunda alir mi bilmem de banko degil hani.

The Dark Knight effect.

Sacit Tekin dedi ki...

2.5 saat boyunca filmi izliyorsunuz ama çarpıcı bir şey yok geride kalan, Slumdog Millionaire i izlemedim ama Benjamin Button'ın en güzel tarafı Brad Pitt in oyunculuğu, en iyi film oscar ını alması bu filmin performansından ziyade diğer filmlerin nasıl olduğuna bağlı.