30 Ocak 2009 Cuma

FEDERER - NADAL FİNALİ


Bugün tüm İspanya'da gözler ne futbolda ne de basketboldaydı. Herkes ekran başında kilitlenmiş iki İspanyol 1 numara Rafael Nadal ile ilerde adını daha sık duyacağımız Fernando Verdasco arasındaki maçı izledi. İspanya'da Avrupa şampiyonası finalinin ardından en çok izlenen spor müsabakası oldu. 5 saat 14 dakika süren (Avustralya açık rekoru) nefen kesen maçı kazanan Nadal finalde 2 numara Federer'in rakibi oldu.


Ancak final öncesi mutlu olan taraf Federer. Çünkü 5 saati aşkın süren maçta Verdasco, Nadal'ın canını bir hayli çıkardı. Yarı final maçını 1 gün önce oynayan ve daha az ter akıtan Federer karşısında Nadal'ın 5 set sürmesi muhtemel maçta yorgunluk belirtileri sergileyeceği kesin. İkili geçen yıl Wimbledon finalinde karşılaşmış ve 5 set süren maçtan Nadal zaferle ayrılmıştı.


Federer hem rövanşı almak hem de 14. grand slam zaferine ulaşarak Pete Sampras'ın rekorunu egale etmek isteyecek. Avustralya açık finali pazar sabahı TSİ 10:30'da Eurosport'ta. Sabah kahvaltınızı yaparken bu zevkli geçeceğini düşündüğüm mücadeleyi izlemenizi tavsiye ederim.

5 yorum:

petit dedi ki...

Verdasco'nun bir süredir Ana Ivanovic'le beraber olduğu yazılıp çiziliyor. Düşünsenize böyle bir yenilgi sonrası Ivanovic'in sizi teselli ettiğini...

mustafa taha dedi ki...

Geçen yıl sadece Wimbledon'da değil, Roland Garros finalinde de karşı karşıya gelmişler o maçı da Nadal kazanmıştı. Aslında son 21 grand slam'in 18'inin finalinde bu ikili karşılaşmışlardı.

PENNEARABIATA dedi ki...

@mustafa taha

Bu onların toplamda 19., grand slam finalinde ise 7. kez karşılaşmaları olacak. Wimbledon'dan ikilinin karşılaştıkları son maç olmuş ve o maçın da 5 set sürdüğünü ve Nadal'ın kazandığını belirtmek için söyledim.

Kaynak: BBC
*Nadal, 22, and Federer will meet on Sunday for the 19th time and seventh in Grand Slam finals, with the Spaniard leading 12-6 overall and 4-2 in major finals.

*The last time they met was in the epic Wimbledon final last July that Nadal won in five sets.

mustafa taha dedi ki...

@PENNEARABIATA

Ben zaten verdiğiniz bilgiye itiraz etmedim, Fransa Açık'ı da ekleyeyim dedim. Geçen yıl 2'de 0 yaptıktan sonra Nadal'a karşı...

Puskas dedi ki...

@petit

Avustralya Açık başlamadan önce Verdasco ile Ivanovic ayrıldılar.Verdasco'nun hırsı da bundan kaynaklanıyor olabilir :)