21 Ocak 2009 Çarşamba

FLORENTINO PEREZ DEVRİ YENİDEN BAŞLAYACAK MI?


Real Madrid'in her 10 yılda(60 ve 70'leri ayrı tutabiliriz) efsane bir kadro kurma geleneğini biliyoruz. 1950'lerin ortasında Di Stefano'lu, Gento'lu, Puskas'lı kadronun ardından 80'lerin ortasında Butragueno, Hugo Sanchez, Michel, Sanchis ardından 90'ların ortasında R.Carlos, Mijatovic, Suker, Seedorf, Raul ve 2000'lerin başında Zidane, Figo, Ronaldo ve Beckham'lı Los Galacticos. Son kadronun yaratıcısı, parayı sonuna kadar akıtan Florentino Perez'di. Perez yaşanan son skandalın ardından tekrar dönmeyi çok istediği koltuğuna oturmanın planlarını ve çalışmalarını yapıyor. Yeni bir Galacticos yaratma vaadiyle seçim çalışmalarına start verdiği Madrid kulislerinde dolaşmaya başladı. 2 yıl boyunca Real Madrid'in futbol direktörlüğünü yapan Arrigo Sacchi'ye göre Perez dünyanın en iyi 3 oyuncusunu transfer etmek için temaslara başlamış. Kaka, Messi ve C.Ronaldo. Bu 3 oyuncunun bedeli son Kaka gelişmelerinin ardından heralde 300-350 milyon €'dan aşağı olmaz. Muhtemelen Perez seçim kampanyasını bu vaadle yürütecek ve en sonunda 3'ün 1'ini alıp o koltuğa oturacak. Messi bırakmaz Barcelona'yı, Real Madrid için hiç bırakmaz hele. Kaka'nın gitme eğilimi olabilir ama Perez'in 2 futbolcu birden alacak gücü olduğunu zannetmiyorum. Bu 1 büyük ihtimalle M.United'ı bu sezon sonunda yine kupa manyağı yapıp artık benden bu kadar demeye yüzü olacak ve annesinin hayalini yerine getirecek "C.Ronaldo" olur.

3 yorum:

karalamaca dedi ki...

sanırım, artık süper starlarla dolu bir takımdan ziyade,
alt yapısından veya sömürebileceği her hangibir yerden genç ve ilerisi için 'işte bu yeni beckham' tarzı cümleler kurduracak futbolcularla dolu takımlar daha mı çok seviyliyor ne?yoksa bana mı öyle geliyor?

Adsız dedi ki...

o kadrolarda hierro yu kaptanı atlamışsın. ayıp olmuş biraz.

ti esti to dedi ki...

bence yapmalıdır perez transferleri. şöyle bir düşününce adamlar yıldız futbolcudan başkası kesmiyor ve alt yapıdan yetişenler bir yere kadar heyecan veriyor. Taraftarı alıtırmışsın o zaman yapacaksın transfer. ses getirecek.

Not: Ali abi bizim bloğu eklemişsin takip ettiklerine teşekkür ederiz. Ama küçük bir düzeltme yaparsan seviniriz. WELOVEFOOTBALL değil de Ulan Futbol Seviyoruz Seni şeklinde olacak blog adı. Kolay gelsin