19 Şubat 2009 Perşembe

BORDEAUX 0 - 0 GALATASARAY


Galatasaray'lı futbolcular yine Avrupa'da farklı olduklarını ortaya koydular. 0-0'lık sonuç avantaj ama tehlikeli bir avantaj. Maçın analizi her yerde yapılıyor. Rövanşta Galatasaray'ın tur için yeterli skoru alacağına inanıyorum. Benim değinmek istediğim konu, Fransız televizyonunun ne kadar iyi bir yayın yaptığı ile ilgili. Türkiye'deki maçlarda hakemin verdiği tartışmalı bir karar, bir faul olabilir, bir ofsayt olabilir, topun çizgiyi geçip geçmediği olabilir, aklınıza ne geliyorsa pozisyon olur bizim kafalarda soru işaretleri oluşur tekrarı görmek isteriz ama oyun tekrar başlar. Biz o sırada tv başında başlarız hakeme ya da futbolcuya sallamaya. Bunu her pozisyon için söylemiyorum ama genelde böyle oluyor. Oyun duracakki o pozisyonun tekrarını görelim. Bazen top oyundan bikaç dakika boyunca çıkmaz böylece biz kafamızda suçluyu daha derinden oluşturmaya ve beynimize yerleştirmeye başlarız. Ama dün her türlü pozisyonda, topun çizgiyi geçip geçmediğinde, Lincoln'ün yerde kaldığı anda, Baros'un sarı kart gördüğü pozisyonda, hakemin alkışlandığı pozisyonda, faullerde, aklınıza gelen her anda Fransız televizyonu slow motion'larla oyunun başlamasını beklemeden 2-3 saniyelik bir sürede ekrana getirdi pozisyonun tekrarını. Biz de tv başında daha sağlıklı bir şekilde yorumlarımızı yapabildik, fikirlerimizi oluşturabildik. Benim merak ettiğim bizdeki yayıncı kuruluşta bu teknik yok mu, yoksa neden getirilmiyor?

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu teknik vardır ama akıl var mıdır orası muamma.

arnawut dedi ki...

yarın çıkıyor biletler..

PENNEARABIATA dedi ki...

@arnawut

teşekkür ederim

cmzrfdl dedi ki...

yayınla ilgili ben de bir şey söylemek istiyorum. d-smart ve trt maçları yayımlarken ekranın altında hatrı sayılır bir bölümü bu işe ayırdıklarından maçı izlemek işkenceye dönüşüyor. özellikle dün kewell'a yapılan faulün tekrarı gösterilirken bile reklama denk gelmesi nedeniyle bir hükme varamadık. ömer üründül'ün "kesin faul" yorumu ise pek bir şey ifade etmedi. zira her pozisyonda galatasaray'ı haklı gördü zat-ı muhterem.

bu sorunu digiturk (Lig tv) ve ntv çok başarılı bir şekilde çözmüştür. bu maçlarda da reklam oluyor ama digiturk reklamı karşı tarafta bulunan tribünün üzerine denk getirip sahayı görmemizi engellemiyor. ntv- ntv spor ise maç ekranını küçültüp alta reklamı sunuyor. belki görüş zorlaşıyor (özellikle küçük tvde) fakat en azından görebiliyoruz yine de. bu arada söylemeden edemeyeceğim bu işte en sorumsuz davranan uzak ara d-smart'tır.

efess dedi ki...

@ cmzrfdl

kesinlikle katılıyorum.ben de daha önce buna değinmiştim..hani TRT ve NTV neyse de,para vererek abone oldudun bir kanalda,bir de ekran kirliliği yaratan reklamlara maruz kalmak ne kadar dogru,tartışılır.Lig TV kendince bir çözüm bulmuş,ama D-smart bu konuda kesinlikle çok saygısız.çok merak ediyorum ,orda bi tane akıllı bir adam yok mudur,bunu düşünecek.seyretmiycem bi daha d-smartda maç diyorum ama ,maç günü gelince o atmosfer beni sürüklüyo illa ki ekran basına.
ayrıca çok merak ettiğim bişey var,allahaskına o maç heyecanıyla kaç kişinin aklında kalıyor ki o ,ekranın orasından burasından çıkan reklamlar?bilakis tepki çekme olasılıgı daha yüksek diilmidir?

aksilaz dedi ki...

d-smartın reklamalrının yanında trt allamei cihan kalıyor.rezalet bi reklam anlayışları var.haftaya çok kişi sövecek çok...

Sencer Yücel dedi ki...

bizdeki teknikleri bilmem ama 3 dakikalık özet görüntülere sahaya giren kediyi, saha konan kuşu veya ayın görüntüsünü serpiştiren kişiler yönetiyor bu yayınları.