21 Şubat 2009 Cumartesi

İŞTE O TARİHİ AN

6 Kasım 1986. Alex Ferguson İskoç Aberdeen'e çalıştığı 8 yılda tarihinin en başarılı dönemini yaşatmış, birçok kupa kazandırmış ve ardından Old Trafford'un yolunu tutmuş. Ferguson'un solunda M.United Başkanı Martin Edwards, sağında yönetici Mike Edelsom oturuyor. Ferguson "M.United Aberdeen'i bırakmamı sağlayacak tek kulüptü. Eğer gelmeseydim hayatımın geri kalanında pişmanlıkla yaşardım" demişti. Aradan geçen 22 yılı aşkın sürede ne Ferguson ne de United taraftarı pişman oldu. İşte Sir Ferguson'un ne kadar doğru bir karar verdiğini gösteren rakamlar;

10 Premier Lig şampiyonluğu
5 FA Cup Şampiyonluğu
2 Lig Kupası
8 Charity/Community Shield Kupası
2 Şampiyonlar Ligi
1 Kupa Galipleri Kupası
1 Uefa Süper Kupası
1 Intercontinental Cup
1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası

6 yorum:

aşkın dedi ki...

Mançesteri Notingham Forest'in Premier Ligdeki versiyonu olmaktan kurtarıp günümüze daimi olarak taşımıştır.Yine de kahrolsun İngiliz futbolu.Kahrolsunlar.

Deniz Gür dedi ki...

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi menajeri desek doğru olur mu acaba çok merak ediyorum. Gelmiş geçmiş olmasa bile yakın tarihin en iyisi kesinlikle Sir Alex Ferguson.

Ancak bu kuvveti yardımcılarından da alıyor tabiki. Zira yıllar önce henüz Beckham, Veron, Ruud Van Nistelrooy MANU'dayken yani 2003 yılında oynadıkları bir Tottenham maçı vardır ki (ilk yarı 3-0 ikinci yarı 3-5) o maç sonrasında "Carlos Queiroz'un taktiksel yardımları olmasa bu maçı asla çeviremezdik." demişti. Maçın gollerini sadece burada bulabildim: http://shuurl.com/M1841

Adsız dedi ki...

neverland'da bir pub hkayeme ekleme oldu.futbol ve populer kültüre ait farklı bir deneme..
http://adektlimited.blogspot.com/

Tunç Bozacılar dedi ki...

Ali Bey ; sizden İbrahim Üzülmez 'in imza töreninden bir fotosu ile birlikte bir de post rica ediyoruz ! Sir Alex Ferguson misali Sir Ağda İbrahim Üüzlmez :)


(www.tersmanyel.blogspot.com)

çagdas dedi ki...

@Wakuman
Dediğin maç 2001'de imiş. Önemli bir ayrıntı değil ama not düşülsün istedim.

Deniz Gür dedi ki...

@çağdaş
teşekkür ederim bilgi için benim aklımda yanlış kalmış. maçı ararken tarihine de bakmamıştım hiç.