20 Şubat 2009 Cuma

MEIRA'NIN GELECEĞİ ZENIT'TE Mİ?

Bugün birçok gazetede ve internet sitesinde Fernando Meira'ya Zenit kulübünün talip olduğu yazılıyor. Sabah gazetesi kaynağı "Sovietski Sport" gazetesi olarak gösteriyor ve Zenit'in 4.7 milyon euro önerdiğini yazıyor. Milliyet gazetesi ise haberi İspanya muhabiri Mehmet Çiftçi'nin imzasıyla "Sovietski Deporte" gazetesini kaynak göstererek veriyor ve Zenit'in 6 milyon euro teklif ettiğini yazıyor. Aslında iki gazete de aynı gazeteyi kaynak gösteriyor. Deportes İspanyolca spor anlamına geldiği için Mehmet Çiftçi kaynağı da "Sovietski Deporte" diye veriyor. Şimdi bu durumda akıllara şu geliyor. Sabah ve Milliyet aynı gazeteyi kaynak gösterirken bonservis bedeli için biri 4.7 milyon euro, diğeri 6 milyon euro nasıl diyebiliyor?

Neyse efendim iki gazetenin birleştiği bir nokta var; Zenit teknik direktörü Advocaat'ın Meira'yı çok istediği. Rus ekibinin önliberosu Tymoshchuk önümüzdeki sezon Bayern Münih forması giyecek. Advocaat da O'nun yerine arayışlara başladı ve bu yüzden Meira'yı istediği söyleniyor. Portekizli futbolcunun Galatasaray'da önliberoda faydalı olamadığını görmüştük. 7 yıl formasını giydiği Stuttgart'ta da en iyi olduğu mevkide defansın ortasında oynamıştı. Ben şahsen Zenit'te Meira'nın Tymoshchuk'un yerini doldurabileceğine inanmıyorum. Ukraynalı futbolcu son iki sezondur mevkisinin en iyi futbolcularından biri. Bir dinamo gibi çalışıyor, hem defansa hem forvete bitmek tükenmek bilmez enerjisiyle çok faydalı oluyor. Çıtayı çok yükseltmiş, takımının gerçek lideri olan bir isim. Meira'nın ki performansında son dönemde bir düşüş olduğunu düşünüyorum, Zenit'te Advocaat'ın beklentilerini tam anlamıyla karşılayamaz.

Ama 4.7 ya da 6 milyon euro, ikisi de çok iyi para Meira için. Gerçekten Zenit bu paraları teklif ediyorsa Galatasaray Meira'yı hiç düşünmeden vermeli. Paslanan Emre Güngör'e de yer açılmalı Galatasaray'da.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Tamam da abi biz zaten bu adamın bonservisine 5 milyon euro verdik. 4.7'ye satılmaz, 6 milyona belki ama Meira Uğur'un iyileşmesiyle çok daha iyi oynayacak bence.

PENNEARABIATA dedi ki...

@chao

o yüzden iyi zaten bu adamı bu rakamlara satmak. 30 yaşındaki meirayı bundan sonra verdiklerinden daha fazla rakama satabileceklerini mı düşünüyosun? Ayrıca Uğur'la Meira'nın performansını birbirine bağlamakta yanlış. Uğur'un ne kadar iyi döneceği soru işaretiyken böyle bir beklentiye girmeyi doğru bulmuyorum.

efess dedi ki...

5 milyon euro verip,1 sene oynattıkdan sonra 4,7 milyon euroya satılabilir düşüncesindeyim ben de.problem aradaki 300,000 euroysa,taraftar 1 sene küfür etmesin,o para çıkar herhalde.en son 100,000 TL ceza geldi gene.yazık bu paralara

Adsız dedi ki...

Kesinlikle satılmamalı Meira ısrar edilirse seneye kaptanımız olacaktır...

Adsız dedi ki...

Valla abi ben Meira'nın en az üç sene daha oynamasını beklediğimden böyle bir beklenti içindeyim. İkinci Popescu bu adam olsun artık.