6 Mart 2009 Cuma

FENERBAHÇE ZEMİNİ BEĞENMEMİŞ

Fenerbahçe İdari Menajeri Volkan Ballı bugün Kayseri Kadir Has Stadı'nın zemininde incelemeler yapmış. Bunun neticesinde zeminin tam oturmadığı ve sporcu sağlığı açısından bazı tehditler içerdiği ve sakatlanmalara yol açabileceği kanısına varmış. Sarı lacivertliler kaygılarını gerekli kurumlara iletmiş. Federasyon bu konuyla ilgili kararı verecek. Resimlerde zemin gerçekten kötü gözüküyor. Boşluklar çok fazla. En azından burkulmalara bile yol açabilir gibi duruyor. Ama bundan daha kötü zeminlerde futbol oynandığını da biliyoruz. Sivas 4 Eylül Stadı özellikle Galatasaray maçlarında bundan daha iyi değildi. Ne karlı, ne bozuk zeminlerde maçların oynandığını hatırlıyorum. Federasyonun bu maçı burada oynatacağını düşünüyorum. Tüm biletler tükenmiş ayrıca.

Hayır bir de anlamadığım birşey var. Bu zeminin bozuk olduğunu yakından bakan herkes söyleyebilir ama Fenerbahçe kulübünden zemini kontrol etmesi için gönderilecek kişi Volkan Ballı mıdır yani? Futbolculuğu var mıdır bilmiyorum ama, zamanında tercümanlık yapmış şu anda da menajerlik yapan biri. O'nun işi daha çok takım içindeki bireylerle. Yeşil zeminlerde top koşturmuş birini gönderseler daha inandırıcı ve sağlıklı olacakmış.

8 yorum:

kutay dedi ki...

fenerbahçenın son sivas maçlarını ızlemedim ama ondan önceki maçlarında (antep ve trabzon) zemin baya kötüydü. bu "üstte görme havaları 2006'da sampiyonluğu kaybettırdı" tezini dogruluyor sanki.

Arkhe dedi ki...

Yıllardır Fenerbahçe'de kamp yerlerindeki antreman sahalarından tutun da maçların oynanacağı stadların çim kontrolünü Volkan Ballı yapar. En başta bu görev ne şekilde verildi bilmem ama an itibariyle Volkan Ballı bu iş için yeterince tecrübeli ve bilgili..

selaminko dedi ki...

Hayır FB Sükrü Saracoglu Stadı'nın zemininin şu resimdekinden hiç farkı yok.

Tuner dedi ki...

"Bunun neticesinde zeminin tam oturmadığı ve sporcu sağlığı açısından bazı tehditler içerdiği ve sakatlanmalara yol açabileceği kanısına varmış. Sarı lacivertliler kaygılarını gerekli kurumlara iletmiş. Federasyon bu konuyla ilgili kararı verecek"

Türkiye'de Ankara 19 Mayıs Stadyumu dışında nerede böyle yakından foto çekerseniz çekin aynı manzarayla karşılaşırsınız. Yarın hepimiz tv başında görürürüz yemyeşil bir saha. Sorun aradıktan sonra bulmak kolay da Fenerbahçe sığınacak bahane mi arıyor acaba? Burada oynanmasa Adana'da oynanacaktı. Orada daha mı iyi zemin? Ya da Sivas da maçlarını GS'nin teklif ettiği gibi İzmir'de mi yapsın? Başvuru hiçbir işe yaramaz. Bütün kış ayna gibi zeminlerde maçlar oynanıyor, bu zeminde hayli hayli oynanır...

Olympian dedi ki...

"fenerbahce zemini begenmemis" basligi nedir allahaskina! galatasaray da maci sivas ta oynamamak istedigini soylemisti, fenerbahce de simdi bunu yapiyor. bu macin oynanmayacagi anlamina gelmiyor ki, kulup kaygisini dile getiriyor sadece. size de malzeme cikiyor iste.

Arkhe dedi ki...

Sadece kaygı iletmiş, erteleme falan istenmemiş. Bu şartlar altında erteleme istenmesi salaklık olur zaten, Kayseri deplasmanına bundan daha iyi bir havayla gidilemez.

Açıklamayı da iyi okumak lazım;

"Sahanın zemini çok kısa bir süre önce kesme çimlerle yapılmış. bir haftadan beri çok yağış olduğundan sahanın zemini sadece bizim değil, her iki takım oyuncuları açısından da risk taşıyor. sakatlanma açısından futbolcuları tehdit eden bu durumu ilgililere bildirdik. maç sırasında çimlerin kök gelişimini tamamlayamaması ve rulo çim toprağının hafif killi oluşu da kaymayı, dolayısıyla sakatlanma riskini engelleyebilecektir. sahadaki ıslak ve esnek zeminin düzeltilmesi gerekli"

Sadece maç gününe kadar düzeltilmesi istenmiş ve Kayserispor da bu isteğe hak vermiş olacak ki zeminde yer yer değişim yapmak, dev fanlarla zemini kurutmak gibi bazı önlemler almış.

Bahane arıyormuş falan demek komik oluyor.

bjkmad dedi ki...

kayseri niye böyle bişiye izin vermiş ki anlamak zor.
federasyon yetkilileri gelmiş incelemiş zaten.izin de verilmiş oyananabilir diye.
zemin ne kadar bozuk bilmemiz zor ama bu ligde zemini iyi olan kaç stad var ki fenerliler bunu problem yapıyor anlamak zor tabi.
zemin gerçekten kötüyse bu federasyonun suçudur.malasef bizim federasyon profesyonel bir kurum olmaktan çıkıp,birilerinin oyuncağı haline geldiği için rezil sahalarda maç oynamaya devam edeceğiz gibi duruyor.federasyon için futbolcunun sağılı felan bunlar önemsiz şeyler malasef.bakınız ankaraspor maçında Tello'ya atılan jant kapağı.Allah'tan adamın koulna geldi.ya kafasına gelse,ya boğazına felan gelse.ver bir sezonluk ceza da göreyim futbolcuyu koruduğunu.

tofi dedi ki...

valla yazlıkta oynamıstım, solak ve pek anlıyo denemez:)