2 Mart 2009 Pazartesi

IPOD ZAFERİ

Dün Manchester United Tottenham'ı penaltılarla 4-1 yenerek Carling Kupası'nı müzesine götürdü. Maçın Adamı 26 yaşındaki kaleci Ben Foster oldu. Foster hem normal sürede yaptığı kurtarışlar hem de penaltılarda Jamie O'Hara'ya gol izni vermeyerek maçın kahramanı oldu.

Foster'ın başarısında son yılların gözde eğlence araçlarından birinin payı var. IPOD. Foster penaltılar öncesi kaleci antenörü Eric Steele ve Van der Sar ile birlikte ipod'tan Tottenham'lı oyuncuların daha önce kullandıkları penaltılardan oluşan bir video izledi. Bu videoda O'Hara'nın da kullandığı penaltının görüntüsü vardı ve O'Hara tıpkı dün yaptığı gibi topu kalecinin soluna atmıştı. O'Hara topun başına geçtiğinde Foster'ın kafasında sıcağı sıcağına bu görüntü oluştu ve genç kaleci köşeyi doğru tahmin ederek penaltıyı kurtardı.

2006 Dünya Kupası'nda da Lehmann'ın Arjantinli futbolcularla ilgili aldığı notları hatırlıyoruz. Almanlar penaltılarla Arjantin'i elerken Lehmann'ın yaptığı kurtarışlarda aldığı bu notların çok büyük payı vardı.

5 yorum:

ziggytheking dedi ki...

Demek ki penaltı 7.32'ye 2.44 kale, bir kaleci, bir penaltıcı ve bir toptan fazlasıymış :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yağız Gönüler dedi ki...

şahane tespit. ipod'da yeniden gündeme oturdu bu vesileyle.

H;M dedi ki...

peki bu defa farklı köşeye atmış olsaydı ne olacaktı. Penaltı atanların eski penaltılarına bakmak avantaj muhakkak ama bu hadise yayılınca penaltı kullanacak oyuncular daha dikkatli olabilir belkide..

Sencer Yücel dedi ki...

geçen sene sevilla - fenerbahçe maçındaki penaltılarda da volkan benzeri bir yol izlediğini anlatıyordu. fakat öncesinde kendisi çalışmamış, atışlar esnasında gelen oyuncuya göre yardımcı antrenörden işaretlerle direktifler alıyormuş. neticede işe yaradı ama karakalem'in de dediği gibi zaman içinde işlerliğini kaybeder gibi geliyor.