30 Mart 2009 Pazartesi

LAZAR'IN CENTİLMENLİĞİ (!)

Geçtiğimiz hafta Romanya Ligi'nde Rapid Bükreş ile Otelul Galati takımları arasında oynanan maçta fair-play'in güzel örneklerinden biri yaşandı. Rapid Bükreş'li Costin Lazar, rakibi Bourceanu ile girdiği mücadele sonrasında ceza sahasında yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Ancak Lazar hakemin yanına giderek bunun bir faul olmadığını söyleyince hakem de verdiği kararı geri aldı. Tekrar gösterimlerde de Bourceanu'nun müdahalesinin tamamiyle topa olduğu görülüyor. Lazar maçın ardından "Bizim böyle şeylere ihtiyacımız yok. Maçları bileğimizin hakkıyla kazanmalıyız." demiş.

Tabii Lazar bu centilmenliği yaptığında takımı 2-0 öndeydi ve karşılaşmayı da 4-0 kazandılar. Lazar acaba maç 0-0 devam ederken ya da 1-0 geride olduklarında aynı davranışı sergiler miydi? Yaparım diyorsa helal olsun! Ben de "Rumen futbolcuları futbol ahlakı bakımından çok geliştirmişler kendilerini" derim. Bir Steaua Bükreş'li Lacatus vardıki aman aman Arif Erdem solda sıfır kalırdı yanında!

5 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

kendisini haginin de oynadığı steau - g.saray maçlarından hatırlarız . sene 88 falan !

PENNEARABIATA dedi ki...

aynen öyle 4-0'lık ilk maçta penaltısı vardı galiba.

Fabio Luciano dedi ki...

yapamaz abi..

bi örnek vereyim.mehmet topuz yanlış hatırlamıyorsam bir önceki sezon olimpiyat'taki kasımpaşa maçında takım 1-0 galipken gole giderken yerde yatan paşa'lı oyuncuyu görünce topu taça atmış kamuoyu da vay be helal olsun gibilerinden adamı övmüştü..

peki aynı mehmet topuz ligin ilk devresinde oynanan Fenerbahçe maçında pozisyona çok yakın olmasına rağmen edu'nun omzuyla müdahele ettiği topta niye el gösterip hakemlerin kafasını karıştırdı ve edu atıldı?

o an skor 1-0 fb lehineydi.orada hakem düdüğü çaldığında gidip deseydi ya hocam yanlış gördün top adamın omzuna çarptı diye işte o zaman inandırıcı olurdu..

yanlış anlaşılmasın bu örneği topuz üzerinden verdim ama çoğu futbolcu aynı.dediğiniz gibi o an maç 2-1 olsaydı ve takımı geride olsaydı yine aynı hareketi yapsaydı takdire şayan bir hareket olurdu.

futbolcular böyle.arada bi kaç böyle hadise oluyor.

Flying Dutchman dedi ki...

bunun aynısı nedved-collina arasında da olmuştu. Ve evet Juventus o anda da 3-0 öndeydi yanlış hatırlamıyorsam...

Maç 0-0 giderken veya mağlupken bunu yapabilecek futbolcu pek göremiyorum:..Belki kamuoyunca "çirkef" bilnen ama içi dışı bir adamlar bunu yapabilir...Roy Keane, Gattuso, Cantona gibi adamlar...ama o adamlar zaten kendini yere atmıyor veya atmıyordu diyeyim...dolayısıyla zor :))

efess dedi ki...

Paolo Di Canio'nun West Ham'da oynarken kafayı vurup golü atmak yerine,kalecinin sakatlandıgını görüp topu tutması vardır.
Tabi bir de Fowler'ın kazandıkları penaltının haksız oldugunu düşünüp topu kalecinin üstüne vurması unutulmaz.
Not:her iki durumda da maçın o an kaç kaç oldugunu hatırlamıyorum.önemli mi?bence diil.

peki bizde bu işler niye olmaz?çünkü centilmenlik diye topu taca atıp,anında tam saha prese geçerler hemen.yerseniz tabi