23 Mart 2009 Pazartesi

ÖZÜNE DÖNMEK (FARKLI BİR MESUT ÖZİL HİKAYESİ)

Maximilian Nicu fotoğrafta basın mensuplarına gururla ve mutlulukla Romanya pasaportunu gösteriyor. Nicu, 1970'lerde komünist diktatör Nicolae Çavuşesku'nun yönetiminden kaçarak Almanya'ya yerleşen bir ailenin oğlu. 26 yaşındaki Nicu Almanya'da doğmuş ve Alman vatandaşı. Bu sezon şampiyonluk yarışında olan Hertha Berlin'in ortasahasındaki önemli isimlerden biri aynı zamanda. Ama Nicu ailesinin nereden geldiğini ve aslında kim olduğunu gayet iyi biliyor. Geçmişini inkar etmiyor ve aslında Rumen olduğunu, özünde Rumen kanı taşıdığının farkında. Bu yüzden geçen ay Romanya'ya yaptığı başvurunun ardından Rumen vatandaşlığına geçti ve pasaportunu aldı. Romanya teknik direktörü Victor Piturca da O'nu Sırbistan ve Avusturya ile oynanacak maçların kadrosuna aldı. Alın size farklı bir Mesut Özil hikayesi.

9 yorum:

İzmir dedi ki...

yazının içinde herşeyden bahsetmiş zaten üstüne birşeyler koymanın lüzumu yok bravo nicu...
mesutta u21 de sürünmeye dewam

ACY dedi ki...

almanya milli takiminda oynama sansi olmadigi icin de yapilmis bir secim olabilir mi? cunku bu kadar yurekten romen ise 26 yasini neden beklemis sorusu geliyo akillara acaba avrupa sampiyonasinda yukselen romanya futboluna dahil olup dunya kupasina katilma mucadelesnde yer alip piyasasini artirmak icin olablr mi?

Tunç Bozacılar dedi ki...

*SERDAR TAŞÇI KONUSUNDA DA BİR ŞEYLER YAZMAN DİLEĞİYLE ... SAYGILAR ...

papaz dedi ki...

abi ben de hiç hoşnut değilim Mesut'un yaptığından ama çocuğun üzerine bu kadar gidilmesi de insani açıdan hoşuma gitmiyor. Birisini Türk hissetmiyor diye suçlayamayız bence, neden kırmızıyı sevmiyorsun gibi bişey olur bu diye düşünüyorum.

Sinan Kolat dedi ki...

Mesut Turk Milli Takiminda oynamamayi secmis, cunku muhtemelen kendini daha cok Alman gibi hissediyor ve orda dogup buyuyen biri olarak cok da garip degil aslinda.
Aurelio'ya gonul rahatligiyla Mehmet diyosak buna da takilmamaliyiz bence.

memduh95 dedi ki...

Mesut Özil'i, Serdar Taşçı'yı kaybetmiş olmamız, belki sonra da Mehmet Ekici'yi, Oğuzhan Özyakup'u kaybedecek olmamız benim de cidden canımı sıkıyor. Ama taşıdığı kanın farkında olmayan, geçmişini bilmeyen gibi ancak yerel-popüler laflarla avunmak/hücuma kalkmak pek akıl karı gelmiyor.

PENNEARABIATA dedi ki...

Arkadaşlar ben de zaten Mesut'un verdiği karara saygı duyduğumu söylemedim mi? Yaptığım röportajı ve izlenimlerimi yazmıştım ama birileri tam anlayamamış galiba. Bir daha okusunlar. Buradaki "ailesinin nereden geldiğini, Rumen kanı taşıdığını, geçmişini inkar etmediği" lafları Nicu'nun kendisine ait, kendisi basın toplantısında böyle konuşmuş. Evet bu da özünde bakıldığında farklı bir Mesut Özil hikayesidir. Hikayedir en nihayetinde. Takılmayın bu kadar.

memduh95 dedi ki...

Doğrudur. Kendi söylemiştir. Öyleyse de evet yazıda bir ton değişikliği olur hissettirdiği, verdiği anlam babında. No offense.

aksilaz dedi ki...

Adam gibi adammış Nicu helal olsun ona. Mesut denen zavallıda u21 de devam eder...