16 Nisan 2009 Perşembe

CEZALAR

Galatasaray Kulübü'ne 1 maç saha kapama ve 1 maç seyircisiz oynama, kulüp başkanı Adnan Polat'a 45 gün hak mahrumiyeti cezası verildi. Derbi maçtaki olaylar nedeniyle Galatasaraylı futbolculardan Arda'ya 3, Sabri ve Emre Aşık'a 2'şer maç ceza verilirken, Fenerbahçeli futbolculardan Lugano 5, Semih ve kaleci Volkan Demirel 3'er maç ceza aldı. Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'a da 21 gün hak mahrumiyeti cezası verildi. Cezalar az mı olmuş, çok mu ne diyorsunuz?

21 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Arda'nın cezası az olmuş Ali abi,kafa atmakla yumruk atmak arasında ne gibi bir fark var ki?

tofi dedi ki...

saha kapama ödül mü ceza mı, saha kapatip, 50 bin kişi önünde izmirde oynatıyorlar, nasil ceza bu.
volkan konusunda lig tv cok guzel yayıncılık gösterdi, aferin onlara, hurriyet ve vatan da üzerine israrla gitti, dayatmalarla pozisyonu gösterdiler ama hala görüntülerde ne var bilmiyorum, gecen hafta eskişehirli adam volkanın orasını uttu diye ceza bile almıyor, konu fener oldugunda alıyor, ben 4 mac beklerdim besiktas macını da kcırmasını saglamak icin. emre aşık da 1 macla yırtabilirdi, hirpalanan o olmus aslında, herhalde genel tavrına ve eski alışkanlıklarına baktılar:)
sabriye de 5 verselerdi de, göz göre göre yalan konuşan bu şahsiyeti izleme şerefine ulaşmasaydık bu yıl

Murty dedi ki...

o kaleciye verilen ceza kara bir lekedir bu rekabette.

efess dedi ki...

cezalar yazılı kurallara uygun olabilir.tartışmıycam..ama,şöyle bişey beklerdim disiplin kurulundan;bütün bunlara ilaveten bahsi geçen şahıslara,Türk futbolunun marka değerini düşürmekden(eğer gerçekten böyle bişey varsa tabi),kendilerini örnek alan çocuklara kötü örnek olmakdan,ve Türk futbolunun hiç olmazsa bundan sonrasını kurtarmak için extra 5'er maç ceza verilmesi uygun görülmüştür..hayal tabi benimkisi..
peki bir soru da benden sana Penne..sence hiç utanmadan tahkime gidecekler mi,yoksa bize bu kadar utanç yeter diyip kabullenecekler mi bu cezaları..ne diyosun?

Adsız dedi ki...

Belki abartılı ama ben cezaları 5 ila 7 arası belirleyip, zaten zirve iddiasını kaybeden 2 takıma da unutulmayacak bir ders verirdim. Galatasaraylıyım ama bir daha böyle bir kepazelik yaşanmaması için renk ayrımı yapmaksızın soğukkanlı davranılması gerektiğini düşünüyorum. Yani biraz daha fazla olabilirdi cezalar maçın vahametiyle doğru orantılı olarak.

reverdy dedi ki...

galatasaray taraftarı olarak arda'nın 3 maç almasında bugün ortaya çıkan videosununda etkisi var peki madem bu kadar önemli bu videolarda emre belözoğlu nasıl ceza almadan kurtuldu bu maçtan hayret.bu arada sabri'ye keşke daha fazla ceza gelseydi izleyip izleyip kahrolmazdık.

totikarker dedi ki...

ben açıkcası cezaları çok az buldum.. kendi blogumda da açık açık belirttim.. sivok ve bobo ne yaptı da 3-4 maç ceza yediler.. kavga mı ettiller adam mı dövdüler.. hayır..

sadece biri adama sert girdi diğeri ise ikili mücadelede adamı itti o kadar.. yani şimdi anlıyorum da beşiktaşa hakkaten yazık olmuş hemde çok yazık etmişler..

Gündüz Feneri dedi ki...

kendi blogumda da yazdım, az olmuş. arda'nın el hareketleri sonucu cezası 6 maça çıkmalı. sabri en az 3 maç almalıydı. de sanctis'in ceza almaması tam bir skandal. olayları tetikleyenlerden biri olan kazım'ın da.

ozdemirmusta dedi ki...

arda ve semih'in cezalarının aynı olması iyi olmuş..
pfdk uzun zamandır lugano'ya bileniyormus demekki, af yok demiş çekmiş 5 maçı..
ayrıca volkan'a biraz fazla vermişler sanki, sabri'den fazla ceza alacak kadar birşey yapmadıki!!
o degil de emre aşık güme gitti ben ona yanarım.

Bahadır dedi ki...

emre aşık olayını anlamış değilim bir türlü, bir de lugano'nun cezası baya az gibi.
Gerçi kurul daha dikkatli incelemiştir diye umuyorum.

gokmenoz dedi ki...

Sabri için görülen ceza var ortada, peki ya emre belözoğlu?

Saha kapatma ve seyircisiz oynama, güzel oyun! taraftarın en fazla gerekli olduğu dönemde bunların olması.

türkiye'de sistemler değişmediği sürece, hiçbir kurum ve kuruluş hizmet veremez bu ülkede.

Ayberk dedi ki...

Fenerbahce'nin yonlendirdigi bir kurumdan beklendigi gibi olmus. Emre B. ceza almazken Sabri'ye verilen 2 maci biri aciklamali. 1 maclik saha kapatma ya da seyircisiz cezasini anlarim ancak 2.sinin mantigini da biri aciklamali. Ve en vahimi bu kararla tribunlere karsi eline almanin cezasi belli olmustur. 3 maclik bu cezayi goze alan her kulubun her futbolcusunun tribunlere karsi avuclamasina hazir olmalidir Turkiye...

Adem dedi ki...

Diogo ve Fabiano bi sevilla-zaragoza maçında yumruklaşmış ve 5'er maç ceza almışlardı. Serie A'da yine buna benzer bir olayda Melo ve Lopez 5'er maç ceza almışlardı.

Trabzondaki olaylı sivas maçında sahaya giren taraftarlar mehmet yıldız a vurmaya çalışmış, vuramamış, bu olay nedeniyle Trabzonspor 5 maç seyircisiz oynama cezası almıştı. Elbette durum farklı, sahaya seyirci giriyor, ama aksiyonu yok. bu nedenle bir maç diyelim, trabzonda sahaya giren adam vurmaya teşebbüs edince ceza 4 maç arttı. Bu maçta vurma eylemini gerçekleştiren, hem de bir çok kez gerçekleştiren oyuncuların aldığı cezalar? Direkt kırmızı kart görseler zaten ikişer maç ceza alıcaklardı. 1 maç da yumruk için demek ki. Trabzondaki yumrukla istanbuldaki yumruk arasındaki fark bu. Federasyon Trabzonda çok boksör olmasından dolayı böyle bir ayrım yapıyor olamaz!

Adsız dedi ki...

bir galatasaray taraftarı olarak emre asık haric verilen cezalar yerindedir.emre sucsuz yere aldı cezayı. keske sabri'ye 5 mac ceza verselerdi:)

Akay dedi ki...

cezalar yönetmeliğe göre belirleniyor bildiğim kadarıyla. orda da en yüksek ceza buysa yapacak bir şey yok. yani "arda direk kırmızı görse zaten 2 maç alacaktı bu 3 maç haksılık oldu" denecek bir durum söz konusu değil. haa bana sorarsanız yönetmelikteki cezalar caydırıcı değil. bu baklava çalan birinin 17 sene, ülkeyi soyan birinin 2 se yatıp çıkması gibi bir şey. düzeltilmesi gerken şey cezalar.

Sade dedi ki...

emre aşık'a verilen ceza ağır, diğerleri ise az bile! birde colin kazım neden ceza almadı? Emre'yi hülleyle aşağıya alan o değil mi?

Brain Damage dedi ki...

Sabri ceza alıyor emre belezoğlu ?

bence bu cezalar nedenleriyle, sebebleriyle tek tek kamuoyuna açıklanmalı çünki kesinlikle adil cezalar değil emre bu maçta savurduğu küfürleri patagonyada bile yapsa en az 3 maç alırdı.

TheRealBigLebowski dedi ki...

emre aşık'a verilen ceza fazla olmuş. Arda, sabri, lugano ve semih daha fazla almalıydı.

Kartal Bafiler dedi ki...

Genel olarak çok az olmuş , bir tek Volkan kardeşimiz tam hakkını almış...

varol döken dedi ki...

@mad
kısa ve başarılı bir gözlem olmuş.

sabri'nin ceza almasını gerektirecek bir durum yok, olsa saha içinde verilirdi. tamamen basının gaza getirmesi. cezaların azı çoğu önemli değil biri bana bu işin terazisini söylesin. eğer hakemi dövmeye kalkıp, üstüne tüküren hagi 5 maç ceza alıyorsa lugano ya ceza kesemezsin. 5 maç da yine basının şişirmesi...

bence verilmesi gereken tek ceza ali sami yen stadı'nın bir an önce yıkılmasıdır ve yine mad in dediği gibi sistemler yıkılmadan kurumların yıkılması sadece göz boyamacılıktır.

Adem dedi ki...

Bu cezaları kendi takımına çok, rakibe az bulan taraftarların da alayı cezalandırılmalıdır.