12 Nisan 2009 Pazar

KONKORDATO DERBİSİ

Konkordato: Bir şirketin borçlarını ödeyemeyecek duruma gelerek bunu ilan etmesi üzerine alacaklıların alacaklarının belli bir bölümünden vazgeçerek kalan kısmını belli bir plan dahilinde tahsil etmesi.

Konkordato ilan eden şirket: Galatasaray ve Fenerbahçe

Alacaklı: Sivasspor ve Beşiktaş

Neden ve nasıl konkordato ilan ettiler?

Şampiyonluk yarışının gerisinde kalmamaları için iki takımdan birinin mutlak kazanmak zorunda olduğu bir maçtı. Puan farkının lider Sivasspor ile 9 puana çıkmasının ardından beraberlik en kötü senaryoydu. Ama beraberliğin üstüne 4 kırmızı kart konkordato ilan etmek demekti. Bu iki takım rezil geçen bu sezonun en rezil futbolunu ortaya koyarak Sivasspor ile Beşiktaş'a şunu dediler; "Bizim zaten şampiyon olacak durumumuz yok, elimizden gelen budur, alın şampiyonluk sizden birinin olsun!" Alacaklı Sivasspor ve Beşiktaş, iki takımın da en önemli oyuncularının kırmızı kart görmesiyle (en az 2 maç ceza alacaklardır) alacaklarını önümüzdeki dönemde hafta hafta tahsil edecekler.

Bu iki ezeli rakibin futbolcuları şunu da dediler biz futbolseverlere; "Biz milli takım kampında beraber kalan, aynı odada yatan, aynı masada yemek yiyen, aynı televizyon karşısında oyun oynayan insanlarız; ama yeri gelince birbirimizin anasına da küfrederiz, boğazına da yapışırız, yüzüne yumruk da atarız, biz böyle terbiyesiz insanlarız da aynı zamanda."

Sahadaki futbolu, Ümit Karan'ın Baros'a bile bile pas atmamasını, Lincoln'ün oyuna girmeden önce Bülent Korkmaz'la birbirlerinin yüzüne hiç bakmamalarını, sahaya atılan pet şişeleri, edilen iğrenç küfürleri, Ali Sami Yen'in basın tribününün ne kadar çağ dışı olduğunu, fazla akreditasyon yüzünden tribünde yer bulamayarak merdivenlerde altıma gazete kağıdı koyarak maçı izlemeye çalıştığımı ve bu yüzden sahanın belli bölümlerini göremediğimi falan anlatmayacağım bile. En iyi iki oyuncu Emre Aşık ve Lugano'ydu, onlara verebileceğim yıldız da 10 üzerinden 3 iken ikisinin de kırmızı kart görmesinin ardından 1'e düştü. Maç sonunda yaşanan çirkinlikler herşeyin üzerine sünger çekti. Yakışmadı, bu olayların içine karışan hiçbir futbolcuya yakışmadı. Maçın sonunda yaşananları ortamı durmadan geren ve biran evvel bırakıp gitmeleri için dua ettiğim Aziz ve Adnan Başkan ayağa kalkmış şaşkın gözlerle izliyorlardı. Neden şaşırıyorsunuzki bu çirkinliklerde sizin de rolünüz fazlasıyla var!

Son sözüm; Türk futbolu adına utanç duydum, üzüldüm ama en çok çocuklarını bu maça götürenlere üzüldüm.

12 yorum:

atrax dedi ki...

Bütün bunlardan daha da kötüsü ;
http://www.sporx.com/futbol/superlig/150248/

TheRealBigLebowski dedi ki...

bunlarin sahada birbirlerine yaptiklarini sokaktaki iki siradan insan yapsa buyuk ihtimalle tutuklanip huzuru bozmak ve yaralamaya tesebbusten nezarete tikilirlar. galatasarayda fenerbahcede ligden koptu ama isin aci tarafi bir galatasaray taraftari olarak zerre umrumda degil. lanet olsun icimizdeki futbol sevgisini boylesine koreltenlere.

reverdy dedi ki...

sevgili ali okancı bu carlos lincoln resmi için yorumlarınız merak ediyorum.

Adem dedi ki...

Bu olayların yarısı Avni Aker stadında olsa, ve başkanımız kalksa böyle bir açıklama yapsa, medya, tv, ve istanbul takımı taraftarları, ve sözde kamuoyu özde yönlendirilmiş kitle, ne methiyeler düzerlerdi. Ama olaylar yine yeniden Ali Sami Yen'de olduğu için hiç bir şey olmamış gibi kapanıp gidecek. Yazıklar olsun...

Kartal Bafiler dedi ki...

Adnan Abi'de çok düşünmüş bunlar Beşiktaş'ın işi demiş,Çok Yaşa Adnan emi :)

İzmir dedi ki...

üzülüyorum artık futbol izleme zevkim bile kalmadı..
Sadece bir oyun kazanmak veya kaybetmenin oldugnu bütün takım futbolcu yönetici ve taraftarların anlaması lazım..
yazık ki çook yazık 45 + 45 televizyon karşısında geçirdigim zamana yazık..

Brain Damage dedi ki...

lugano türkiyedeyken böyle hadiseleri en az bir kaç sefer daha görürüz gibi geliyor adam potansiyel tehlike teşkil ediyor malesef sabride luganonun samiyendeki halefi.

erssre dedi ki...

http://ermansire.blogspot.com/2009/04/dunya-derbisiymis.html

tolga dedi ki...

onlar konkordato ilan ediyorsa

bende stad bitene kadar, sabri ve 40 IQ'su çok uzaklara gidip görünmez oluncaya kadar, bülent korkmaz ve egoları yok olana kadar
greve gidiyorum

alsınlar toplarını başlarına çalsınlar

kebabman dedi ki...

Benim haberim oldugunda bunlar olali aradan 8 saat gecmisti.
Carlos ve Lincoln den daha rahat bir sekildeydim.Youtube de olayli bolumleri seyrettim.
Asma tavan bolumu cok ilgimi cekti...Acaba bu yasananlardan ve gelecekte olmasi muhtemel olasiliklar degerlendirilip tehlikeli ihtimaller en aza dusurulecekmi?

Yoksa onlem alinmasi icin o catinin cokmesi mi beklenecek?

GS ve FB taraflari gunlerce birbirlerine cevap yetistirmek ile mesgul olacak.

Turkiye'de futbola ve taraftara sayginin on planda oldugu OZELLIKLE yoneticilerin arka plana itildigi ,onlara mikrofon uzatilmadigi,futbolcularin mesleklerine saygili oldugu gunlere hep birlikte sahit olabilmemiz umuduyla.

bjkmad dedi ki...

gerçekten skandallar zinciri birbirini takip etmiş.
ama an babası adnan polat'ın açıklaması.harbiden yuh.insan bu kadar mı yüzsüz olur be kardeşim.başınıza taş yağar,Allah taş eder.
lugano denen adamın sınırdışı edilmesi lazım.
futbolculara da önce insanlık dersi verilsin.karaktersiz, insanlıktan nasibini almamış adamlara lisans verilmesin.
hadi diğerlerini geçtim de,arda ve semih'e şaşırdım en çok.bu memlekette sırf sizi çok sevdiği için oğluna sizin adınızı veren yüzlerce insan var.bu sevginin karşılığı bu mu.
lanet olsun endüstriyel futbola.
kaybedince de kudurmanın alemi ne.ötekilerin başarısını hazmetmeyi ne zaman öğreneceğiz.

Unknown dedi ki...

daha kötüsü de var eğer konkordato mühleti içerisinde komiserin gözetiminde aykırı tasarrufta bulunursa o kişi veya konkordato teklifi mahkemece onaylanmazsa, alacaklıların borçlunun doğrudan iflasını isteme opsiyonları var.
diyeceğim o ki bunca eksikle iki takım yine puan kaybederlerse- ki muhtemeldir- bu sefer alacaklılar bunların yönetiminin hocasının futbolcularının doğrudan doğruya iflasını isterler ve 2008-2009 turkcell super ligi bitmeden adi tasfiyeye başlamış olurlar :))