1 Nisan 2009 Çarşamba

ZUBIZARRETA: "ALİ SAMİ YEN GERÇEK BİR CEHENNEM"

Türkiye-İspanya maçı öncesi Barcelona ve İspanya milli takımının efsane kalecilerinden Zubizarreta 24 Kasım 1993'ü anlatmış. O tarihte Galatasaray Şampiyonlar Ligi tarihindeki ilk maçında Barcelona'yı konuk etmişti gruplarda. Mücadele 0-0 sona ermişti. Zubizarreta o maçta kaledeydi, takımın başında Johan Cruyff vardı, Romario, Koeman, Stoichkov, Guardiola gibi yıldızlar oynuyordu Katalanlar'da. Zubizarreta "O gece futbol kariyerimde unutamadığım gecelerden biriydi. Türkler çok ateşliydi. Davullar ve meşalelerle avazları çıktığı kadar bağırıyorlar, inanılmaz bir ses çıkarıyorlardı. Sergi'ye sorun mesela O da size aynı şeyleri söyleyecektir. Her ataklarında, her kornerlerinde o ses daha da yükseliyordu ve konsantre olmakta zorluk çekiyorduk. Sessizlik sadece bizim futbolcuların sahip olduğu birşeydi. İyi pas yapmamız, doğru düzgün top sürmemiz mümkün olmuyordu. Romario'nun bulduğu bir pozisyon vardı, O'nun gibi bir golcü bile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleciye teslim etmişti." demiş El Pais'e. Romario'nun karşı karşıya kaldığı kaleci de Hayrettin'di.

10 yorum:

Parma Maniac dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam Romario o dönemler çokça yaptığı aşırtmayı denemişti Hayro'nun üstünden.. Hayro çok rahat almıştı topu, maçtan sonra da Romario'yu izliyorum haftalardır, her hareketini ezberledim artık demişti.. Çok takdir etmiştim Hayro'yu..

varol döken dedi ki...

andım olsun futbol literatürüne cehennemden başka bir kelime hediye edeceğim! biraz deneyelim:

- ali sami yen ateşli karnavalı (cık)

- ali sami yen korku panayırı (olmadı)

- ali sami yen küçükçiftlik lunaparkı (valla bence cehennemden korkunç ama elin yabancısına nasıl anlatırsın)

en iyisi cehennem galiba, ben cehennem olup gideyim:)

xmxm dedi ki...

eski gunler... kabul edelim ki artik ASY eski ASY degil. hele milli takim seyircisi, hic....

ich dedi ki...

Enteresan olan Hayrettin'in Romario topun altına girmeden Neo misali havada asılı kalıp topu beklemesiydi. Romario cin carpmısa döndü 2. yarı.

çağrı dedi ki...

Çok özlüyorum o günleri.İstanbul Cehennemi kavramının yerleştiği atmosferi.Kalmadı artık bu su götürmez bir gerçek ama Lucescu'nun dediği gibi futbol kokan,rakibi boğan bi havası var her zaman.Büyük bi seyirci avantajımız olduğunu düşünmüyorum yine de...

memduh95 dedi ki...

buskes de arif'in topunu atmosferden dolayı içeri almıştı mesela.

varol döken dedi ki...

belgrad ormanlarında mangal yapsam daha çok cehenneme benzer!

Onur Aydın dedi ki...

Güzel maçtı!

Şampiyonlar ligindeki ilk galibiyetimiz. Romario ilk yarıda attı 1-0 yeniliyorduk. Son 20 dakikada önce Hakan Şükür'ün penaltısından gelen gol, 89'da da Arif'in golü ve Sami Yen'de Barcelona'yı 2-1 yenişimiz...

Tabi bu arada o günkü Barcelona'nın kadrosu, varolabilecek en muhteşem kadrolardan biriydi.

1991 ve 1994 yılları arasında 4 yıl üst üste La Liga'yı almışlardı.

müşkülpesent dedi ki...

@nerva

yalnız zubizarreta'nın bahsettiği maç kazandığımız maç değil şampiyonlar ligine ilk katıldığımız yıl oynadığımız 0-0 biten maç.
--------------------


0-0 biten maçta hayrettin romario'nun aşırtma düşüncesini iyi sezmişti çok rahat aldı topu o pozisyonda.

jose dedi ki...

O ne pozisyondu hakikaten ya:)