7 Ekim 2009 Çarşamba

20 YAŞALTI DÜNYA KUPASI - 2

B GRUBU:

NİJERYA
Obiora NWANKWO: İlk maçında stoper olarak başlayan bu defans oyuncusu değişiklikler sonucunda orta sahaya geçerek bizlere zeki bir oyuncu olduğunu, doğru paslarla takımını rahatlatan ve ileri çıkmasını sağlayan biri olduğunu kanıtladı. Nijerya’nın göze çarpan oyuncularından..

VENEZUELA
Jonathan DEL VALLE: Venezuela’nın en öne çıkan ismi olan DEL VALLE bu yazı kaleme alınırken 4 golle turnuvanın en golcü oyuncusu konumunda. Golü koklayabilen bir forvet ve gol vuruşları oldukça etkili. Hızıyla bir anda rahat olduğunu düşünen bir defans oyuncusuna tehlike yaratıp kendine gol şansı yaratabiliyor.

İSPANYA
Fran MERIDA: Zaten fazla bir şey söylemeye gerek yok, Merida klas İspanyol takımının oyunuyla da beraber turnuvanın yıldızı olmaya aday. Güzel gollerine ve paslarına devam ederek Arsenal’in gençler konusunda ne kadar doğru işler yaptığını birkez daha ortaya koyuyor. Takımını en azından yarı finale kadar taşıyacağını düşünüyorum.

Aaron NIGUEZ: Milli kadroya şu an ikinci ligde bulunan Celta Vigo’dan dahil olan bu oyuncu yüksek hızı ve gol vuruşlarıyla, gol yüzdesi yüksek olan bir kanat oyuncusu. Bu oyununa devam ederse turnuvanın ardından transfer yapması çok yüksek bir ihtimal.

Daniel PAREJO: Tabii ki Merida, Niguez ve Asenjo gibi isimler İspanyol takımında en çok konuşulan isimler ama benim en çok beğendiğim oyuncu orta saha oyuncusu PAREJO oldu. Topla çok rahat ve saha içerisinde %90 oranında yapılabilecek en doğru hareketi yapıyor. Paslarının şiddeti ve isabeti olağanüstü. Takımını oldukça rahatlatıyor ve ön taraftaki hızlı oyunculara en uygun pasları atmayı iyi biliyor.

Emilio N’SUE: Afrika orijinli bu oyuncu tek forvet olarak görev yaptığı takımında hızını, tekniğini ve fizik gücünü dengelemiş bir isim olarak öne çıkıyor. Zaten karşı kaleye rahat gidebilen İspanyol takımında ileri atılan toplar onun sayesinde geri dönmüyor, orada kalarak oyun kurulabiliyor. 2 – 3 sene içerisinde La Liga’da ismini büyük harflerle duymamız mümkün.



ALP ŞENGÜNLER
MISIR

Arşiv: A GRUBU
Yarın: C GRUBU

4 yorum:

Yağmur Damlacıkları dedi ki...

Abi yazinin biraz update edilmeye ihtiyaci var galiba. Hali hazirda Ispanya elendi ve ceyrek finali dahi goremedi.

PENNEARABIATA dedi ki...

@...

alp şengünler'in grup maçlarının ardından futbolcularla ilgili yaptığı analiz sadece bu. ispanyayı yarı finale taşıyacağına inanıyorum demiş o sırada. ama bu düşüncesi gerçekleşmedi tabii.

Genç Arsenal dedi ki...

Aaron'a ilk Tahiti maçında bende hayran olmuştum. İnanılmaz süratli. Bir araştırdım. Aslında Valencia'nın oyuncusuymuş. Celta Vigo'da kiralık oynuyormuş. Bir düşündüm de Sağda Nunez solda Mata ileride David Villa, David Silva. Müthiş bir hücum gücü olurdu. Ayrıca oldukça da genç.

K. A. dedi ki...

Aaron Valencialı diyecektim ki belirtilmiş zaten. Yunanistan'a kiralık gitmişti geçen sene de. Oluyor yavaş yavaş, hatta Fm 2008'de Valencia'nın wonderkidi olarak B takımda yer alıyordu. Valencia'nın Villa'dan sonra hücum hattını emanet edeceği isimlerden biri olacak.

Amunt Valencia