8 Ekim 2009 Perşembe

20 YAŞALTI DÜNYA KUPASI - 3

C GRUBU:
ABD

Dilly(Dilaver) DUKA& Bryan ARGUEZ: Amerika’nın takımına baktığınızda gerçekten futbolun güzellikleri adına bir şeyler görmek zor. İlk maçta sonradan oyuna girerek dikkatimi çekmeyi başaran Dilaver Duka, yeteneğiyle “düz” takımında kendi farklılığını belli ediyor. Topla sıcaklığı iyi olan bu oyuncu turnuvadaki iki iyi Birleşik Devletli'den biri. (İlk adının Dilaver olması nedeniyle merakımı çelen bu oyuncuyla maçtan sonra konuşmayı başardım. Türk asıllı değil Arnavut asıllıymış ve Türkiye’de oynamayı düşünebilirmiş). Diğer oyuncu ise defansif orta saha görevini üstlenen Bryan Arguez. Doğru zamanda doğru müdahaleleri yapabilen Arguez, kaptığı topları doğru şekilde kullanmayı biliyor.

ALMANYA
Lewis HOLTBY: Kesinlikle takımının kreatif özelliğinin %90’ını sırtlayan bir oyuncu. Çok doğru yerlere çok doğru şiddetle paslar atarak her an arkadaşlarını gol pozisyonunu sokmayı başaran Holtby, Almanya takımında en beğendiğim oyuncuydu. Bonservisi Schalke’de olan bu oyuncunun ismini ilerleyen zamanlarda Bundesliga’da duyacağımıza eminim.

Richard SUKUTA-PASU: Uzun boyu, güçlü fiziği ve teknik kapasitesi ile Almanya takımının ilerideki tek forveti görevini üstlenen bu siyahi oyuncu turnuva başlamadan önce BENDER kardeşlerle en çok merakla beklenen oyuncuydu. Turnuvada iyi işler yapıyor. Takımı Leverkusen’in şu an forvet bolluğunda Bundesliga’da kendine kiralık olarak başka bir takımda yer bulacağını ve önemli bir oyuncu haline geleceğini düşünüyorum.

KAMERUN
Olivier BOUMALE: Özellikle duran topları çok etkili kullanan bu oyuncu her iki kanatta da oynayabiliyor. Defansif anlamda gelişmesi gerekse de kötü Kamerun takımında kendini belli eden bir oyuncu. İspanya’da Albacete’de oynuyor. Gelişimi takip edilmeli.

KORE CUMHURİYETİOh JAE SUK: Sağ bek pozisyonunda oynayan bu oyuncuyu iki maç izledim. Defansif anlamda mükemmel bir disiplini olan Jae Suk, ikili mücadelelerin yüzde 90'ında ayakta kalmayı başaran taraf oluyor. İleri çıkarken topları rastgele değil ayağa oynamaya çalışmasıyla zeki bir bek olduğunu kanıtlayan Koreli ofansif anlamda biraz daha geliştiğinde çok sağlam bir oyuncu olacaktır.

Koo JA CHEOL: Kaptan takımının en başarılı oyuncusu diyebilirim. Orta sahada defansın önünde tek başına ön libero oynayan Ja Cheol’ün mücadele gücü 90 dakika boyunca devam ederken takımının kreatif yükünü de sırtlayabiliyor. Enteresan bir oyuncu.


ALP ŞENGÜNLER
MISIR



Arşiv: A Grubu, B grubu
Yarın: D Grubu

1 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Holtby daha önce takip ettiğim isimlerdendi. Shalke sezon başı kapattı adamı.

http://hakanbaysal.blogspot.com/2009/05/lewis-holtby.html