9 Ekim 2009 Cuma

FIFA 10

Şampiyonlar Ligi fantezide "grup maçları sonunda" zirvede yer alan takıma aşağıdaki oyunu hediye edeceğim. Bir PES tutkunu olarak da 2010'un çıkmasını bekliyorum. Demosunu indirip biraz oynama fırsatı buldum ama açıkçası fazla ısınabildiğimi söyleyemem. Olmadı 2009 ile devam ederiz...

360 derece top sürme: Futbol oyunlarında ilk kez sağlanacak olan gerçek 360 derece top sürme sistemi ile sahadaki tüm yönlere rahatça ve doğal bir şekilde dripling yapın, daha önce mümkün olmayan boşlukları yakalayın ve defans oyuncularını ekarte edin.

Gerçekçi Fizik Sistemi ve Animasyonlar: Yeni fizikler sayesinde top kapma mücadeleleri ve ikili mücadelelerde hiçbir pozisyon birbirinin aynısı olmayacak. Daha geniş ve gerçeğine yakın top sürme mekanikleri ve yeni çarpışma mekanikleri, hücumcu ve defans oyuncusu arasındaki pozisyon savaşının daha çeşitli olmasını sağlayacak.

Oyuncu önceliği: Oyuncularınızın topa ve topsuz hareketlere daha fazla odaklanmasını ve oyundaki hareketlenmelere gerekli tepkileri verebilecek hızda hareket etmesini sağlayan ve 50’den fazla hareket döngüsüne sahip olan geliştirilmiş yapay zeka mantığı.

Geliştirilmiş tuzak ve sıkıştırma zekası: Oyuncular artık topu daha kolay ve daha erken kapmalarını sağlayacak en kolay ve en doğal pozisyonu almak konusunda akıllı davranacaklar.

Heyecan verici şutlar: Şut çekme sisteminde gerçekleştirilen iyileştirmeler ve top fiziklerinde yapılan değiştirmeler sonucunda daha geniş ve gerçekçi bir şut çeşitliliği ortaya çıkacak ve gol atmanın keyfini arttıracak.

İyileştirilmiş kaleci yapay zekası: Bu alanda yapılan birçok geliştirme ile artık kaleciler boşta kalan toplara çıkmak için daha hızlı ve keskin bir algıya sahip olacaklar, bu sayede toplara çıkma hareketleri daha güçlü ve isabetli olacak. Yeni animasyon teknolojisi oyuna gerçekçi kaleci pozisyonlaması ve momentumu kazandırıyor, böylece gol atma fırsatları eskiye göre daha fazla çeşit kazanacak.

Gerçekçi menajerlik modu: 50’den fazla büyük değişiklik ile tasarlanan bu mod ile gerçeğinden farksız bir tecrübe yaratılıyor. Maç sonuçları, takımların ve oyuncuların kuvvetli ve zayıf yönleri ile belirlenecek. Oyuncu transferleri ise takımın prestiji ve finansal gücü, benzer diğer oyuncuların durumu, yapay zeka kontrolündeki takımların yaratacağı transfer rekabeti gibi birçok etken ile belirlenecek. Oyuncu gelişimi, yaş ve çevre etkenleri gibi gerçek yaşamda bulunan gelişme kriterleri sayesinde her zamankinden daha gerçekçi olacak.



Kaynak: ARAL

5 yorum:

SirEvo dedi ki...

Fifa serisini pek beğenmem ama Pes 2008 ve 2009 ile tam bir hayalkırıklığıydı. Saçma sapan o kadar çok enstantane vardı ki...
PES 2010 demoyu da gördükten sonra şu Fifa10'u deniyeyim dedim. Ama o da ne?!
Rezalet ötesi bir oyun çıktı Fifa. PC'de evlerden ırak, berbat berbat.

el ingenioso hidalgo don quijote de la mancha dedi ki...

Fifa 10'da Fenerbahçe ve Galatasaray'daki oyuncuların yüzdeleri için http://eskiler-bilir.blogspot.com/

CaRtMaNtR dedi ki...

Oyunu almadım ama alacaklar için bimeks mağazalarında oyunun orjinaki 50 tl iken diğer yerlerde 90 tl'ye satılıyor. Orjinal oyunu alacaklar için özelliklede İstanbul'da yaşıyorlarsa ufak bir tüyo olsun buda.

Ernest J. Garnest dedi ki...

Fifa 10'u Pc için değerlendirmeyin arkadaşlar zira bu oyun pc için çıkan son fifa ve adamların açıkcası oyun konsolları varken bilgisayar pek umurlarında değil.

Fifa 98 de salon futbolu oynadığım zamanları hatırlarım o zamanlar herşey çok güzeldi.99 ile zaten zirve yaptılar ama sonra yavaş yavaş düştüler o kadar büyük hayal kırıklığı yarattılar ki artık süper bir oyun çıkarsalar bile pes'in sahip olduğu kredi yüzünden eski oyuncu kitlesini bulamıyorlar.

Bu arada Ali abi Türkçe Fm kampanyası vardı onu blogunda yazsan senin gibi okunan bir blog da belki görmeyen arkadaşlar da görür.

sunshine dedi ki...

Pes'in ölüsü fifaya tur bindirir.Pes yayınlanan demosu tamamlanmamış versiyonun demosu.O yüzden ben oyunda beklediğimizden daha iyi şeyler bulabileceğimizi düşünüyorum.