7 Ekim 2009 Çarşamba

TCHAU TCHAU ROBERTO! (GÜLE GÜLE ROBERTO!)

Adriano, Ronaldo, Vagner Love ve diğerleri... Bazıları kariyerlerinin sonuna gelse de bazıları genç yaşta vatanlarına dönme kararı aldı. Bunların arkasında yatan sebepler kimi zaman psikolojik kimi zaman da vatan hasreti oldu. Ama bir gerçek var ki, Brezilya ekonomisi artık eskisi gibi kötü değil. IMF'den biz 45 milyar dolar borç alırken onlar aynı kuruma borç bile verecek duruma geldiler. 2014 Dünya Kupası ve 2016 Olimpiyat Oyunları sayesinde de halk önümüzdeki yıllarda çok daha refaha kavuşacak. Brezilya'nın dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olacağı kesin. Futbolcular da bunun farkında. Ülkelerini çok seven sambacıların dönüşünde işte bu ekonomik kalkınmanın payı da yüksek. Para için Avrupa kıtasına gelenler şimdi yavaş yavaş geri dönüyor. Dönecek olanlardan biri de Roberto Carlos. Fenerbahçe'ye geliyor haberi aylarca konuşulmuştu. Gidişi de benzer bir popülariteye şimdiden kavuştu. Gidişi derken kastettiğimiz tabii ki ayrılıyor oluşu... (Bkz: Kitap Aşığı Washington)

Yeni bir evlilik yapan Roberto Carlos eşine düğün hediyesi olarak Brezilya'da yaşama sözü vemiş olmalı ki, düğünden bu yana onunla ilgili çıkan haberlerin çoğu takımdan ayrılmasıyla ilgili oldu. "Roberto gidiyor", "Roberto gitti"... Bu sezon hakkında çıkan haberler onun hep Brezilya'ya dönme isteğiyle ilgiliydi. Teknik direktör Christoph Daum'un yabancı engelini gerekçe göstererek onu yedek kulübesinde oturtması bu gidişi hızlandırıyor mu bilinmez ama Brezilyalı yıldızın aralık ayında İstanbul olan adresinin Sao Paolo olarak değişeceği kesin.

Türkiye'ye geldiği günden beri Fenerbahçe yönetiminin koyduğu yasaklar nedeniyle çoğunlukla İspanya basınına içini döken Roberto, geleceğiyle ilgili bu kritik kararı da yine İspanyollara açıkladı. Dünyaca ünlü yıldız eşi Mariana'yla birlikte yaptığı Madrid gezisinde Fenerbahçe'den kesin olarak ayrılacağını söyledi.

As gazetesine konuşan Roberto "Evimi, ailemi ve ülkemi özledim" derken, "Artık 36 yaşındayım ve futbolda 2 yılım daha var. Bundan dolayı Brezilya'ya dönüp orada bir takımda oynamak hoşuma gidecek" diyor. Dünyada adını efsaneler arasına sokmayı başarmış bir yıldızın 2.5 sene Fenerbahçe'de forma giymesi taraftarı fazlasıyla tatmin etse de sarı lacivertliler Roberto'yu bavullarıyla havaalanında görene dek gidişine inanmayacak gibi görünüyor...



by Özer Selik + Pennearabiata

1 yorum:

Ortega dedi ki...

R.Carlos evlenirken eşine "mehir" olarak Brezilya'da yaşama sözü vermiş olabilir :)